Ziua Logo
  Nr. 4056 de miercuri, 10 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Trecutul maoist al lui Barroso
-- Un material video care dezvaluie simpatiile comunisto-maoiste, din tinerete, ale actualului presedinte al Comisiei Europene a fost afisat pe site-ul http://www.miguelportas.net.
Din vocabularul lui Jose Manuel Durrao Barroso nu lipseau termeni precum "burghez", "revolutionar" sau "anti-proletar". Imaginile difuzate pe Internet il surprind pe tanarul Barroso, in Portugalia anului 1976, in timpul unei plenare a Federatiei Studentilor Marxisti-Leninisti - organizatia de tineret a Miscarii de Reorganizare a Partidului Proletar (MRPP). La reuniune se explica faptul ca introducerea asa-numitului "serviciu civic al studentilor" reprezinta "dovada crizelor sistemului educational burghez" si "a masurilor anti-populare si anti-proletare". Respectiva masura echivala cu introducerea unui alt an intre invatamantul secundar si Universitate, explica site-ul mentionat, precizand ca, in 1975, chiar dupa asa-numita Revolutie a garoafelor rosii, universitatile portugheze nu aveau capacitatile de a accepta numarul extrem de mare de aplicanti. Iar pentru actualul presedinte al Comisiei Europene, acest lucru nu era decat "o problema a sistemului educational burghez". Tanarul Barroso lupta pentru introducerea, la examenul de diploma de la Drept, a disciplinei Marxism-Leninism-Maoista. Site-ul ofera si transcrierea libera, in engleza si franceza, a declaratiei confuze facute in urma cu 29 de ani de Barroso: "Cred ca propunerea aprobata astazi, in aceasta plenara, privind aplicantii din primul an ai acestei univeristati si prezentata de comisia studentilor revolutionari, este o propunere total echitabila. Este o propunere care tinteste in directia corecta a bataliei, facuta in interiorul structurii revolutionare. Acesta (n.r textul) cere autoritatilor guvernamentale admiterea imediata a studentilor si solicita legalizarea acestor admiteri. Trebuie sa luam in considerare ca problema <<serviciului civic al studentilor>> a fost deja discutata si anul trecut, in 1975. Ministerul Cercetarii si Educatiei, haideti sa ii spunem asa, sprijina actiunile serviciului civic al studentilor. Acest act reprezinta dovada crizelor sistemului educational burghez! Acest act este complet gresit, anti-proletar si anti-popular! Si ii indreapta pe studenti impotriva muncitorilor si pe muncitori impotriva studentilor".
Reamintim ca un alt oficial european de rang inalt, fostul ministru de Externe german, Joshka Fischer, a avut, de asemenea, simpatii comuniste, in anii '60, iar premierul italian Romano Prodi a fost acuzat ca, in tinerete, a colaborat cu KGB-ul. (L.P.)
Pentru a vizualiza filmuletul cu Jose Manuel Durrao Barroso accesati http://videos.sapo.pt/fUop0r8qK8vzAOhgDKAv
 Afisari: 1411  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
Suntem mandrii ca   de ionion
Sa ne miram...   de Ion Caramache
Europa...   de alamar
Cum, inca n-a zburat?   de Mache
A r h i v a
  Referendum sau europarlamentare    2 comentarii
  IPS Pimen a turnat la Securitate    6 comentarii
  Ancheta asupra mortii lui Teoctist a ajuns la INML    3 comentarii
  Valentin Ceausescu asteapta tablourile    7 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Asasinarea lui JFK - varianta Pacepa (5129 afisari)
 Basescu, alt esec (3831 afisari)
 Spioni de ultima generatie (3493 afisari)
 Jos vaginele, sus nebunii! (3073 afisari)
 Reteaua Bordei (2240 afisari)
 TVR a difuzat inregistrarea video cu Remes si Muresan (469 afisari)
 Razboiul vizelor dintre Moldova si Romania, in atentia organizatiilor internationale (424 afisari)
 Ucraina baga si electricitate pe Insula Serpilor (400 afisari)
 Viteze mai mari pe drumurile patriei (262 afisari)
 Intalnirea dintre Sarkozy si Putin, intre subiecte sensibile si destindere (242 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01781 sec.