Ziua Logo
  Nr. 4047 de sambata, 29 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editorial
Isteric show
Sorin ROSCA STANESCU 
-- Aparent in treacat, mimand o cleveteala despre intalnirea sa cu Mircea Geoana de la Cotroceni, Traian Basescu a "scapat" cateva informatii de tip exploziv. Trei dintre acestea vizeaza PSD.
Cum preconizam intr-o analiza anterioara, Traian Basescu isi utilizeaza intregul arsenal, astfel incat miercuri Calin Popescu Tariceanu sa fie eliminat din fruntea Executivului. Prin trecerea motiunii de cenzura. In acest scop, joi seara opinia publica a putut consemna o spectaculoasa iesire la rampa a sefului statului, la TVR 1. Ieri, show-ul politic a continuat, cu acelasi cap de afis, la Radio Romania. Iar astazi Traian Basescu face apel la "popor". In Piata Universitatii. Spectacolul tinde sa devina isteric, pe masura ce vocatia distructiva a "presedintelui jucator" se da pe fata.
Aparent in treacat, mimand o cleveteala despre intalnirea sa cu Mircea Geoana de la Cotroceni, Traian Basescu a "scapat" cateva informatii de tip exploziv. Trei dintre acestea vizeaza PSD. Un partid prin care seful statului, in perfect "acord" cu Constitutia, isi permite sa tropaie, oferind judecati de valoare, lectii si solutii. Cum este, de pilda, afirmatia ca Mircea Geoana reprezinta suflul nou dintr-un PSD care, daca s-ar reforma cu persoane de acelasi calibru, eliminandu-i pe adversarii traditionali ai lui Basescu, ar deveni eligibil pentru orice tip de combinatie politica. Si, a sugerat presedintele, pentru o viitoare revenire la putere. S-a petrecut, fireste, o ciudata metamorfoza. O rasturnare de valori in cutiuta prezidentiala. Pentru ca presedintele s-a referit la acelasi Mircea Geoana despre care, de atatea ori, s-a exprimat in termeni extrem de jignitori. Si de umilitori, pentru liderul celui mai mare partid parlamentar. La indicatia presedintelui, Geoana ar trebui sa treaca urgent la epurari in partid. O alta informatie strecurata opiniei publice este ca, la Cotroceni, Mircea Geoana nu a fost singur. Intalnirea nu a fost tete-a-tete. Ci sub forma unui veritabil conclav. Alcatuit din seful statului, probabil un consilier-doi, Geoana, cativa reprezentanti PSD, ale caror nume sune inca tinute la secret si, tot probabil, din doi-trei fruntasi PD. Asadar, este o minciuna faptul ca ar fi avut loc, pur si simplu, o consultare oferita cu generozitate de presedinte, la solicitarea sefului opozitiei. In realitate, la Cotroceni au avut loc negocieri. Incununate de o intelegere. Le reamintesc cititorilor ca am fost prima publicatie, daca nu cumva singura, care a dezvaluit natura intelegerii din deal. Geoana forteaza PSD sa mearga pana la capat cu motiunea de cenzura, sustinuta in forta de DNA, presedinte, PD si PLD, urmand sa fie format un guvern minoritar PD, care sa organizeze alegeri parlamentare anticipate in primavara lui 2008, odata cu localele. La schimb, PSD nu primeste nimic, decat eventual urari de sanatate, dar Geoana este consolidat in functia de presedinte, prin declansarea unor actiuni concertate, in general penale, indreptate impotriva rivalilor sai interni. Buna afacere pentru Basescu. Compromisa, insa, chiar de partidul care a introdus motiunea si care refuza sa mearga orbeste si cu batista pe tambal pe mana lui Geoana. De altfel, in acest context, Basescu a mai facut si afirmatia ca, daca nu poate fi format un guvern majoritar al disparutei Aliante DA, evident fara Tariceanu la varf, atunci solutia pe care o va adopta, dupa caderea Guvernului, este numirea unui premier PD. Ghici ciuperca cine e? Dar Blaga mai are de asteptat. Si, in acest sens, mai primim un avertisment. Dupa fulminanta afirmatie ca nu este presedintele tuturor romanilor, ci doar al celor care il sustin, Basescu ne informeaza ca dupa alegerile parlamentare, anticipate sau nu, tot el va face jocurile. Numind premierul. Evident, de la PD.
Iar maine vom avea un nou spectacol de clasa. Ca din intamplare, in jurul orelor 18.00 - iata, deja se stia ceva - in Piata Universitatii isi va face aparitia marele jucator. Daca va avea norocul sa intalneasca acolo un grup masiv de sustinatori, adusi din timp cu arcanul, atunci nu va pregeta, desigur, sa li se adreseze. Si, ca din pamant, vor aparea microfoane si boxe. Si strigaturi ale multimii, care vor completa mesajul prezidential. Va fi un isteric show.
 Afisari: 3672  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 22 Afiseaza toate comentariile  
Individul uman poate fi,ori politic,ori cretin   de vida clara
D-l Rosca are mare dreptate - PNL-ul trebuie sa dispara, ne-am saturat de incompententi   de Onesti
Isteric show   de Atamild
Elena Cornea- cea mai morala fata!   de basarab
DNA PROTEJEAZA PE BECALI. De ce?   de basarab
Ce atuu are domnul Nastase domnule octaaa?   de Radu Dragan
ISTORIA PD de la situl lor.   de basarab
BASESCU=Doina Cornea= Mare dizident.   de basarab
Basescu DEVOREAZA PARTIDE.Cine e slab piere. DARWIN.   de basarab
Domen SRS,   de Rollo
Ai facut o fixa cu Basescu asta   de Lefter Popescu
Basescu A AVUT FUNCTIE MARE in comunism! CUM?!   de basarab
Lumea-si pune muraturi, nu merge la mitinguri,   de Raquel
Marele jucator?   de Radu Dragan
Hai sa mai dam cu ghiocul!   de Rollo
Lui Sobru   de Rollo
Prostanacul   de ionescu
Cm adica...   de katty1
Cobim ;-)   de Nababul321
Ar fi interesant sa auzim niste "prorociri" relativ la Dinu Patriciu sau alde altii   de Rollo
PSD era la 38% pe timpul lui Iliescu!!! Acum e la 18%. GEOANA=---20%   de basarab
Iliescu a facut PSD, nu Geoana= parvenit in PSD   de basarab
A r h i v a
  Fara presedinte si fara Guvern    2007-09-28
  La risc total    2007-09-27
  Secretul nesecret    2007-09-22
  Doi pe esafod    2007-09-21
  Rocada mortala    2007-09-15
 Top afisari / comentarii 
 Animalul politic Traian Basescu a mirosit pericolul (4607 afisari)
 Isteric show (3672 afisari)
 Faptele penale ale "eliberatorilor" sovietici (3221 afisari)
 Bucurestiul Zarazei (2795 afisari)
 Comitetul Democratic Evreiesc - o facatura comunista (2438 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.17863 sec.