Ziua Logo
  Nr. 4047 de sambata, 29 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
In cautarea Bucurestiului pierdut
Arhitecti, cineasti si fotografi participa la o expeditie spirituala in cautarea Bucurestiului pierdut. Incepand de ieri si pana pe 28 octombrie 2007, la sediul Asociatiei Parisul istoric, casa Ourscamps din cartierul Marais, va fi deschisa expozitia "Bucuresti, istoria a doua orase". Organizata de Ioana Marinescu avand sprijinul Institutului Cultural Roman din Paris si al asociatiei Pro Patrimonio Franta, expozitia se structureaza pe doua niveluri. Pivnita medievala cuprinde partea inchinata cartierelor bucurestene demolate in anii '80 la ordinele lui Ceausescu si bisericilor stramutate. Fotografii de epoca, desene si un film realizat de Ioana Marinescu impreuna cu regizorul britanic Robert Fearns, "Off the map. In Bucharest" participa la aceasta arheologie a memoriei Bucurestiului. Vor participa la vernisaj Ioana Marinescu, Robert Fearns, arhitecta Lina Meister si fotografii Andrei Stan si Mihai Rizeanu. (M.A.)
Lansare Nichita Danilov
Editura Cartea Romaneasca si Clubul Taranului Roman au lansat ieri volumul de poezie "Centura de castitate" de Nichita Danilov, la Muzeul Taranului Roman. Nichita Danilov este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, membru al PEN-Club European, autor a 19 carti. Poeziile sale au fost traduse si publicate in diverse reviste din SUA, Anglia, Cehia, Rusia, Ucraina, Slovacia,
Franta, Spania, Letonia, Ungaria, Estonia, Vietnam etc. (D.C.)
Expozitie la Mogosoaia
Maine, la ora 18.00, la Palatul Brancovenesc Mogosoaia, va avea loc vernisajul unei expozitii de pictura a artistului roman stabilit in Germania, Ioan Iacob din Biertan. Anul 2007 inseamna pentru Ioan Iacob o importanta revenire in tara, ca invitat special al Muzeului Bruckenthal si ca ilustrator al lui Ion Creanga la editura Humanitas. (D.C.)
"Dada Est" la Stockholm
Expozitia "Dada Est? Romanii de la Cabaret Voltaire" isi continua turneul european la Stockholm si va avea astazi vernisajul la Fargfabriken, unul dintre cele mai importante centre de arta contemporana din Suedia. Proiectul initial a fost imbogatit cu lucrari ale artisilor suedezi legati de dadaism. Astfel, in expozitie au fost incluse si opere ale Gretei Knutson-Tzara, sotia lui Tristan, precum si cel mai important film al lui Viking Eggeling, "Diagonalsymfonin" (Simfonia diagonala). Totodata se vor putea viziona mai multe filme ale artistului suedez de origine romana Dorinel Marc. Acestia completeaza nucleul expozitional initial format din lucrarile artistilor Mircea Cantor, stefan Constantinescu, Harun Farocki, Andrei Ujica, Ion Grigorescu, Sebastian Moldovan, Ciprian Muresan, Dan Perjovschi, Lia Perjovschi, Irina Botea, Mona Vatamanu, Florin Tudor si Cristi Pogacean. Cu aceasta ocazie va fi lansat si catalogul expozitiei. Expozitia a putut fi vazuta pana acum la Z�rich, Sibiu si Praga. (M.A.)
A r h i v a
  Sarbatoare la Castel    
  Colectia Farnesina a ajuns la Sibiu    1 comentariu
  Weekend-ul premierelor    
 Top afisari / comentarii 
 Animalul politic Traian Basescu a mirosit pericolul (4607 afisari)
 Isteric show (3672 afisari)
 Faptele penale ale "eliberatorilor" sovietici (3221 afisari)
 Bucurestiul Zarazei (2795 afisari)
 Comitetul Democratic Evreiesc - o facatura comunista (2438 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00914 sec.