Ziua Logo
  Nr. 4023 de sambata, 1 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Strategie nationala pentru sanatate mintala
-- Centrul National de Sanatate Mintala si UNICEF au inceput sa lucreze la o strategie nationala de dezvoltare a serviciilor de sanatate mintala pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 0-7 ani, intrucat, potrivit OMS, unul din cinci copii are o problema de sanatate mintala.
Potrivit OMS, doua treimi dintre copiii cu o problema de sanatate mintala nu primesc ajutorul de care au nevoie, iar studiile de specialitate au aratat ca 50% pana la 75% dintre copiii prescolari cu probleme de comportament continua sa manifeste aceste probleme si dupa varsta de sase ani. Potrivit UNICEF, tratamentul copiilor cu astfel de probleme ar fi mai eficient daca s-ar interveni timpuriu, iar acest lucru ar putea duce la scaderea incidentei tulburarilor de sanatate mintala la varsta adulta.
In acest sens, Scoala Nationala de Sanatate Publica si Management Sanitar - Centrul National de Sanatate Mintala si UNICEF deruleaza, in perioada iulie 2007 - aprilie 2008, proiectul "Dezvoltarea de servicii de sanatate mintala pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 0-6/7 ani - Strategia Nationala privind sanatatea mintala ca parte a Cadrului convergent pentru dezvoltarea timpurie a copilului". Proiectul are doua componente, una care se refera la elaborarea strategiei nationale de dezvoltare a serviciilor de sanatate mintala pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 0-6/7 ani, a unui ghid pentru profesionistii din domeniu, precum si realizarea unei brosuri informative pentru parintii copiilor cu probleme de sanatate mintala, iar cealalta la formarea a 54 de profesionisti (psihologi educationali, educatori, psihiatri, psihologi clinicieni, asistenti sociali, medici de familie si medici pediatri) din Bucuresti, Oradea si Timisoara. Potrivit UNICEF, documentul va fi elaborat de catre o echipa de experti din centrele universitate Timisoara, Cluj si Bucuresti, coordonata de Centrul National de Sanatate Mintala, din cadrul Scolii Nationale de Sanatate Publica si Management Sanitar. (C.P.)
 Afisari: 260  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
sanatatea mintala,strategie nationala   de silviana
Sanatatea mintala si inapoierea psihiatriei romanesti   de Mos_Tautu
Iar se vor produce hartii (si diplome) ...   de Liviu2002j
A r h i v a
  Solutia "EDU CER" Liceu pe baza de dosar    4 comentarii
  Uitati in maternitate    
 Top afisari / comentarii 
 Neokominternistii lui Tismaneanu, demascati de Victor Frunza (3082 afisari)
 Rusia-SUA, alianta incredibila (3054 afisari)
 Mincinosul de la Chisinau si natangii de la Bucuresti (2743 afisari)
 Cazul Israel Beer (2214 afisari)
 Unde a disparut Mubarak? (2200 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00895 sec.