Ziua Logo
  Nr. 4023 de sambata, 1 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
"Geniul crimei" din provincie
De la orele 20.00, azi si maine, in Sala Atelier a Teatrului National "I.L. Caragiale" din Bucuresti, compania mureseana "Teatru 74" prezinta spectacolul "Geniul crimei" de George F. Walker. "Geniul crimei" este povestea oamenilor aflati pe treapta cea mai de jos a societatii, poveste spusa intr-un registru ce se foloseste de mijloacele comicului pentru a scoate la iveala sentimentul tragicului si a nimicniciei umane. Realizat in parteneriat cu Consiliul Artelor din Canada, Teatrul Vechi si Casa de cultura Arad, spectacolul face parte dintr-un ciclu de sase piese intitulat "Suburban Motel". Textul, tradus pentru prima data in limba romana de catre Cristina Toma si Theodor Cristian Popescu, este montat de Theodor Cristian Popescu, pe scenografia lui Andu Dumitrescu, avandu-i in distributie pe: Nicu Mihoc, Catalin Mandru, Theo Marton, Monica Ristea, Cristina Toma. (L.D.)
Dans traditional cu Jovic
Dansatoarea si cantareata roma, Simona Jovic (de origine sarbo-ceheasca) - foto sustine azi, de la orele 13.00, pe terasa Jazz Club Pod 16, un atelier pentru cei care doresc sa se initieze in tainele dansului traditional tiganesc. Seara, de la orele 21.30 (si maine, de la aceeasi ora), Jovic va sustine un spectacol care urmareste originile muzicii si dansului romilor din India pana in Spania, Egipt, Turcia, Europa de Est si Balcani. Evenimentul face parte din cadrul International Romani Art Festival, eveniment desfasurat sub inaltul patronaj al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii si sub egida Anului European al Egalitatii de Sanse pentru Toti 2007. (L.D.)
Sibiu si Luxemburg in fotografii
Zece artisti luxemburghezi expun, de ieri si pana pe 17 septembrie in holul mare al Primariei din Sibiu, imagini din cele doua capitale europene culturale. Expozitia, organizata de Fotoclub Orizont si Asociatia Sibiu Capitala Culturala Europeana, reuneste 60 de lucrari si este dublata de lansarea catalogului care contine reproducerile tuturor exponatelor. Vernisajul a marcat totodata deschiderea jurizarii celei de-a XII-a editii a Salonului International de Arta Fotografica. (L.D.)
A r h i v a
  Cat de mult iubim corpul    
  Ineptiile din reclame    
  Teatrul ca ritual    
  Ce citeau romanii acum 68 de ani?    
 Top afisari / comentarii 
 Neokominternistii lui Tismaneanu, demascati de Victor Frunza (3082 afisari)
 Rusia-SUA, alianta incredibila (3054 afisari)
 Mincinosul de la Chisinau si natangii de la Bucuresti (2743 afisari)
 Cazul Israel Beer (2214 afisari)
 Unde a disparut Mubarak? (2200 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02352 sec.