Ziua Logo
  Nr. 4023 de sambata, 1 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Mondialele de atletism pe finis
Claudia Stef a terminat ieri pe locul sase cursa de 20 km mars. Campionatele Mondiale de atletism, editia cu numarul 11, Osaka-2007 se apropie de sfarsit. Mai exact, maine, pe Stadionul Nagai, se va organiza ceremonia de inchidere.
Din nefericire, pana in momentul cand scriu aceasta corespondenta Romania nu a cucerit nici o medalie. Totusi, trebuie consemnat faptul ca ne aflam in plin proces de schimbare de generatii, iar juniorii sunt de mare perspectiva, fapt relevat si de rezultatele obtinute in acest an la competitiile de mare anvergura si ma refer aici la Mondialele de cadeti si Europenele de juniori. Va trebui depusa, insa, multa munca, constanta, pentru ca acesti tineri sa poata accede la podium in intrecerile rezervate seniorilor, iar tehnicienii tricolori sunt fortatI de nivelul aproape extraterestru la care a ajuns atletismul international sa lase deoparte racile interne si in schimb sa se perfectioneze profesional pentru ca se simte o ramanere in urma la acest capitol.
Revenind la ziua de ieri, slava Domnului, vremea s-a mai racorit, iar umiditatea a mai scazut, astfel incat proba de 20 km mars femei s-a putut desfasura in conditii umane. Dintr-un total initial de 49 de concurente, cinci au abandonat si patru au fost descalificate. Reprezentanta noastra, Claudia Stef a reusit o performanta deosebita, clasandu-se pe locul sase, fiind cronometrata in 1h32:47. Podiumul a avut urmatoarea configuratie: Olga Kaniskina (1h30:09), Tatyana Semyakina (1h30:42), amandoua din Rusia, si spaniola Maria Vasco (1h30:47). Cu un parcurs constant, dar si cu o tehnica foarte buna, Claudia se mentine in elita lumii. Tot in reuniunea de dimineata s-au consumat si preliminariile in proba feminina de saritura in inaltime. Cu un nou record personal, Miruna Mataoanu (1,94 m) a reusit sa realizeze baremul si s-a calificat in finala programata maine, lucru nereusit de Oana Pantelimon. Felicia Tilea-Moldovan a ocupat locul 11 in finala probei de aruncarea sulitei din cadrul Campionatelor Mondiale de atletism de la Osaka, cu o performanta de 55.71 metri, cu patru metri mai putin decat aruncase in calificari. Astazi intra in focul calificarilor si stafeta noastra feminina de 4X400 m, avand in componenta pe Taisia Cresnincov, Elena Lavric (campionana mondiala de cadeti la 800 m), Liliana Popescu si pe inepuizabila Ionela Tarlea.
Cristina VLADU - Osaka 
 Afisari: 124  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Ganea a primit ce a meritat    1 comentariu
  Nationala de polo forteaza pentru JO    
  LIGA I - ETAPA A 6-A    
  Tragere periculoasa in UEFA    
  Gica Hagi: "Mai rau de atat nu poate fi"    1 comentariu
  Optimism in Ghencea    1 comentariu
  CUPA UEFA - turul intai    
 Top afisari / comentarii 
 Neokominternistii lui Tismaneanu, demascati de Victor Frunza (3082 afisari)
 Rusia-SUA, alianta incredibila (3054 afisari)
 Mincinosul de la Chisinau si natangii de la Bucuresti (2743 afisari)
 Cazul Israel Beer (2214 afisari)
 Unde a disparut Mubarak? (2200 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02725 sec.