Ziua Logo
  Nr. 4022 de vineri, 31 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
IT&C
India a devenit a doua piata de desfacere pentru Nokia, depasind SUA
-- Cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, Nokia, a anuntat joi ca India a depasit Statele Unite ale Americii in al doilea trimestru al 2007, devenind a doua piata a sa din punct de vedere al vanzarilor, dupa China, relateaza Reuters.
Nokia a livrat 60 de milioane telefoane mobile de la uzina sa de productie din orasul indian Chennai in cele ultimele 18 luni, presedintele grupului Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo asteptandu-se ca cererea pentru telefoane mobile in India sa ramana in continuare la niveluri ridicate, avand in vedere ca baza de utilizatori a crescut substantial, relateaza Reuters.
"India a devenit repede una dintre cele mai mari piete", a declarat acesta pentru reporterii din New Dehli, adaugand ca nu se asteapta ca cererea sa se limiteze la telefoanele de pret redus.
Pe plan global, Nokia a vandut 100,8 milioane telefoane mobile in perioada aprilie-iunie, conform firmei de cercetare Gartner, beneficiind de o cota de piata de 36,9%.
Firma finladeza a reiterat ca Nokia Siemens Networks, compania cu capital mixt creata impreuna cu conglomeratul Siemens, va investi 100 de milioane dolari in India in urmatorii trei ani.
Nokia estimase in trecut ca India va deveni a doua sa piata pana in 2010, daca nu cumva chiar mai devreme.
Saptamana trecuta, Nokia a avertizat consumatorii ca 46 de milioane de baterii folosite in telefoanele sale mobile s-ar putea supraincalzi, oferindu-se sa le inlocuiasca, negociind in acelasi timp cu producatorul bateriilor, grupul Matsushita, privind responsabilitatea acestei defectiuni.
Nokia, care vinde o treime din telefoanele mobile comercializate pe plan mondial, a stabilit un studio de design in India, primul dintr-o serie de studiouri globale menite a dezvolta idei pentru pietele in curs de dezvoltare.
�apte producatori globali de componente au investit 500 milioane dolari in Parcul Nokia de Telecomunicatii localizat in apropiere de Chennai, urmand a angaja peste 30.000 de persoane cand va fi finalizat, a precizat Nokia.
Nokia exporta jumatate din productia sa din India in 58 de state din Orientul Mijlociu, Africa si Asia - Pacific. Insa concurenta este de asemenea in piata telefoanelor mobile care inregistreaza cea mai mare crestere din lume.
India avea 185 de milioane de clienti la sfarsitul lunii iulie, peste sase milioane de noi clienti inregistrandu-se in fiecare luna, atrasi de preturi de un cent pe minut.
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Da cererea de sapun si pasta de dinti a crescut in india?   de Rollo
A r h i v a
  Societatea Nationala de Radiocomunicatii va concedia peste 350 de angajati    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Incompetenta in cazul "avionului misterios" (2839 afisari)
 Mobilele pot produce cancer (2391 afisari)
 Caderea in derizoriu (2332 afisari)
 A murit nepoata lui Stalin (1947 afisari)
 Ioan Niculae, cu cutitul la os (1723 afisari)
 Functionarii Aeroportului de la Chisinau, acuzati de trafic cu pasapoarte romanesti (218 afisari)
 Cioroianu: Daca ramanem la guvernare, premierul devine un Highlander (207 afisari)
 Huliganul Ganea, suspendat 22 de etape (202 afisari)
 Geoana propune partidelor un proiect politic comun, invocand acordul Iliescu - Coposu (151 afisari)
 Insula Serpilor: Alegeri locale pentru 36 de ucrainieni (107 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00857 sec.