Ziua Logo
  Nr. 4022 de vineri, 31 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Morti in canal
-- Trei muncitori de la firmele Apa Nova si Aquatot din Bucuresti au murit joi intr-un accident, dupa ce au cazut in canalul la care realizau lucrari de reparatii la o conducta
Cei trei reparau o conducta de apa, din zona Valea Cascadelor, din cartierul bucurestean Militari. Potrivit primelor constatari, celor trei muncitori li s-a facut rau de la emanatiile unui gaz si au cazut in canal. Pompierii din grupul special de salvatori au intervenit la patru minute dupa ce au fost anuntati despre producerea evenimentului. Un al patrulea muncitor, care a intrat mai tarziu, a reusit sa il traga afara pe unul dintre colegi. "L-a tarat afara ca sa il poata salva" a povestit pentru ZIUA Catalin Eftene, purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti. Pompierii, sositi dupa cateva minute la fata locului, au incercat sa il resusciteze. Ambulanta, sosita ulterior, nu a putut constata decat decesul. "Ceilalti doi zaceau in apa, in canal, cu fata in jos. Erau deja morti cand au ajuns pompierii acolo", a mai adaugat Eftene.
Intoxicare cu monoxid de carbon
Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Teritorial de Munca Bucuresti, cei trei muncitori nici nu ar fi trebuit sa intre in canal pana nu s-ar fi realizat aerisirea acestuia si ar fi trebuit sa aiba la ei aparatura necesara pentru a masura concentratia de gaz.
Inspectorii cred ca a fost vorba despre o intoxicare cu monoxid sau bioxid de carbon, insa legistii sunt cei care vor stabili natura gazului care a provocat moartea celor trei. Accidentul s-a produs prin nerespectarea normelor de securitate si sanatate in munca prevazute in Legea 319, intrucat accesul in canal s-a facut fara masca de gaz si fara echipament corespunzator. Potrivit procedurii, muncitorii coboara unul cate unul, pentru a preintampina producerea unor eventuale accidente.
Ancheta ministeriala
Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, a apreciat ca accidentul de munca in care si-au pierdut viata cei trei angajati ai firmelor Apa Nova si Aquatot, joi la pranz, a fost cauzat de nerespectarea normelor de munca."Este extrem de grav ca se intampla asemenea accidente de munca, mai ales ca angajatorii au obligatia de a instrui personalul asupra normelor de munca si asupra riscurilor la care se expun", a declarat ministrul Muncii, prezent la locul accidentului. In opinia acestuia, este clar ca nu au fost respectate normele de munca, insa Inspectia Muncii si Parchetul sunt autoritatile care au inceput deja o ancheta si vor stabili care sunt cauzele care au dus la producerea accidentului colectiv de munca. Potrivit reprezentantilor de la Distrigaz, concentratia de gaz din canal ar fi fost zero, insa ministrul sustine ca este imposibil acest lucru, avand in vedere ca trei oameni au murit, la scurt timp, unul dupa celalalt.
Petrisor CANA 
 Afisari: 547  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Ioan Niculae, cu cutitul la os    3 comentarii
  Aspiratorul de magistrati    1 comentariu
  Bucurestii nu au dovezi in scandalul vizelor    1 comentariu
  Tragedie aviatica in judetul Brasov    4 comentarii
  Paznic impuscat de un braconier    
  Fara baie in mare la miezul noptii    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Incompetenta in cazul "avionului misterios" (2839 afisari)
 Mobilele pot produce cancer (2391 afisari)
 Caderea in derizoriu (2332 afisari)
 A murit nepoata lui Stalin (1947 afisari)
 Ioan Niculae, cu cutitul la os (1723 afisari)
 Functionarii Aeroportului de la Chisinau, acuzati de trafic cu pasapoarte romanesti (218 afisari)
 Cioroianu: Daca ramanem la guvernare, premierul devine un Highlander (207 afisari)
 Huliganul Ganea, suspendat 22 de etape (202 afisari)
 Geoana propune partidelor un proiect politic comun, invocand acordul Iliescu - Coposu (151 afisari)
 Insula Serpilor: Alegeri locale pentru 36 de ucrainieni (107 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00881 sec.