Ziua Logo
  Nr. 4022 de vineri, 31 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Un complice al lui Shimon Naor renunta la revizuirea pedepsei
-- Curtea Suprema de Justitie a constatat ieri retragerea de catre Jeni Mantescu a cererii de reviziure a hotararii prin care a fost condamnata la sase ani de inchisoare in dosarul lui Shimon Naor, traficant de arme care a disparut din tara.
Curtea de Apel Bucuresti a respins pe 26 iunie un apel al lui Mantescu, aflata in arest, care a sustinut, printr-o cerere de revizuire, ca nu se face vinovata de infractiunile pentru care a fost condamnata. Ea a mai spus ca trebuie sa aduca la cunostinta judecatorilor fapte si imprejurari ce nu ar fi fost cunoscute la solutionarea cauzei si ca ar mai avea cativa martori in aparare. Instanta a precizat ca, potrivit prevederilor Codului de procedura penala, revizuirea unei hotarari definitive poate fi ceruta numai atunci cand s-au descoperit fapte sau imprejurari noi, ce nu au fost cunoscute de instanta la solutionarea in fond a dosarului. Magistratii au considerat ca cererea de revizuire invoca o prelungire a probatiunii cu privire la imprejurari verificate deja de magistrati sau readminsitrarea unor probe, ceea ce nu este permis de lege.
Condamnata definitiv
Ministerul Afacerilor Interne a anuntat extradarea lui Jeni Mantescu, pe 8 noiembrie 2006, ea fiind cautata prin Interpol dupa ce a fost condamnata pentru fals si complicitate la contrabanda, in procesul traficantului de arme Shimon Naor. Mantescu a fost descoperita in Liban, la Beirut. Pe numele ei, Tribunalul Bucuresti a emis un mandat de executare a pedepsei, dupa ce fusese condamnata definitiv la sase ani de inchisoare. Femeia era data in urmarire internationala din aprilie 2006. Shimon Naor, cunoscut in evidentele autoritatilor romane si sub numele de Simon Herscovici, a fost judecat intr-un dosar privind derularea, in perioada noiembrie 1998 -august 1999, unor operatiuni de export de arme si munitii catre tari supuse embargoului international. Naor a fost condamnat la sapte ani de inchisoare, insa nu a mai ajuns sa execute pedeapsa, reusind sa fuga din tara. Alaturi de el au mai fost condamnati pentru fals si complicitate, Jeni Mantescu, Ion Menciu si cetateanul moldovean Ion Busuioc.
Andrei GHICIUSCA 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
A fugit din tara ?   de Aladin
A r h i v a
  Lacomia din spatele sutanei    5 comentarii
  Incompetenta in cazul "avionului misterios"    11 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Incompetenta in cazul "avionului misterios" (2839 afisari)
 Mobilele pot produce cancer (2391 afisari)
 Caderea in derizoriu (2332 afisari)
 A murit nepoata lui Stalin (1947 afisari)
 Ioan Niculae, cu cutitul la os (1723 afisari)
 Functionarii Aeroportului de la Chisinau, acuzati de trafic cu pasapoarte romanesti (218 afisari)
 Cioroianu: Daca ramanem la guvernare, premierul devine un Highlander (207 afisari)
 Huliganul Ganea, suspendat 22 de etape (202 afisari)
 Geoana propune partidelor un proiect politic comun, invocand acordul Iliescu - Coposu (151 afisari)
 Insula Serpilor: Alegeri locale pentru 36 de ucrainieni (107 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00842 sec.