Ziua Logo
  Nr. 4022 de vineri, 31 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
RATB mai scump
Tarifele pe mijloacele de transport in comun ale Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) ar putea fi majorate, potrivit unui proiect de hotarare, aflat in dezbatere publica, pe site-ul Primariei Capitalei. Potrivit proiectului aflat in dezbatere publica, pretul unui bilet cu o calatorie ar putea creste cu 18,18%, de la 1,1 lei la 1,3 lei, iar la un abonament general integral urban ar urma sa fie scumpit cu 25 de procente, de la 40 lei/luna la 50 lei/luna. De asemenea, ar urma sa fie majorata si suprataxa, de la 40 la 50 lei/caz, cresterea fiind de 25 de procente. (M.S.)
Programul "Promisiune pentru viitor"
La inceputul lunii septembrie, manastirea Rasca va gazdui ultima parte a primei etape a programului-pilot "Promisiune pentru viitor". Programul isi propune sa faciliteze integrarea tinerilor seropozitivi talentati.
Din luna iunie si pana in prezent, un grup de 26 de tineri seropozitivi pasionati de moda, pictura, publicitate si IT s-au intalnit cu personalitati din domeniile mai sus: creatoarea de moda Irina Schrotter, artistul plastic Mihaela Schiopu, Veronica Savanciuc, presedinte si CEO Lowe&Partners, si Mariuca Talpes, co-fondator Softwin. Cele patru personalitati le-au oferit tinerilor proiecte pe care trebuie sa le definitiveze pana in toamna anului 2007. Pe tot parcursul realizarii lor, tinerii vor fi consiliati de acesti patru profesionisti. Cei mai buni vor fi premiati prin practica in domeniu si burse de studii. Programul "Promisiune pentru viitor" este lansat si finantat de Abbott Romania in parteneriat cu Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA). (F.B.)
Investitii Romelectro
Compania Romelectro va investi intr-o termocentrala care va functiona pe carbune si care va avea o capacitate de productie de peste 300 MW, a declarat, ieri, presedintele companiei, Viorel Gafita. Avand in vedere ca, in medie, pentru constructia unui megawatt este necesar aproximativ un milion de euro, investitia in noua termocentrala va depasi 300 de milioane de euro. De asemenea, Romelectro investeste circa 15 milioane de euro in constructia unui grup de producere simultana de energie electrica si termica de 16 MW pe terenul CET Titan. In plus, Viorel Gafita a declarat si ca Romelectro va investi alte 1,5 milioane de euro pentru retehnologizarea a trei microhidrocentrale pe care le-a achizitionat anul trecut. Potrivit presedintelui companiei, aceasta a avut in semestrul intai al acestui an o cifra de afaceri de aproximativ 50 de milioane de euro, marja de profit fiind de 3%. (G.M.)
Lege pentru energie verde
Deputatul PSD Iulian Iancu, presedintele Comitetului National Roman al Consiliului Mondial al Energiei, vrea sa depuna in Parlament, in septembrie, un proiect de lege privind acordarea de facilitati fiscale investitorilor in energie regenerabila. "Comitetul a adunat datele si vom prezenta proiectul in Parlament, pe semnatura mea. Voi incerca sa cooptez si membri ai PNL, PD si UDMR in acest demers", a declarat, ieri, Iulian Iancu. Potrivit lui Iancu (fost secretar de stat in Ministerul Economiei si Comertului in Cabinetul Nastase), Romania asigura conditii pentru dezvoltarea de afaceri in domeniul energiei din surse regenerabile, insa cadrul legislativ actual nu stimuleaza producatorii si recuperarea investitiilor. Iancu a spus ca reglementarile legislative ar trebui sa specifice clar cine suporta racordarea capacitatilor de productie la sistemul energetic national, facilitatile fiscale acordate investitorilor si stimulentele promovate de autoritatile locale. (G.M.)
A r h i v a
  Vosganian: "Deficitul bugetar va fi in jur de 2% din PIB"    
 Top afisari / comentarii 
 Incompetenta in cazul "avionului misterios" (2839 afisari)
 Mobilele pot produce cancer (2391 afisari)
 Caderea in derizoriu (2332 afisari)
 A murit nepoata lui Stalin (1947 afisari)
 Ioan Niculae, cu cutitul la os (1723 afisari)
 Functionarii Aeroportului de la Chisinau, acuzati de trafic cu pasapoarte romanesti (218 afisari)
 Cioroianu: Daca ramanem la guvernare, premierul devine un Highlander (207 afisari)
 Huliganul Ganea, suspendat 22 de etape (202 afisari)
 Geoana propune partidelor un proiect politic comun, invocand acordul Iliescu - Coposu (151 afisari)
 Insula Serpilor: Alegeri locale pentru 36 de ucrainieni (107 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01271 sec.