Ziua Logo
  Nr. 4021 de joi, 30 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Armata pe butuci
-- Ministrul Apararii a spus ca un fond bugetar de 1,75% din PIB ar fi insuficient si nu ar acoperi nici macar cheltuielile de intretinere
Discutiile pe tema bugetului alocat armatei si problema transferului terenurilor unor cazarmi dezafectate catre autoritatile locale au constituit, ieri, motivul intalnirii membrilor Comisiei de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala a Camerei Deputatilor cu conducerea Ministerului Apararii. Chiar daca Melescanu si Traian Basescu vor un buget de 2,38% din PIB pentru armata se pare ca acesta nu va fi nici macar de 2%. Din aceasta cauza, Teodor Melescanu le-a spus parlamentarilor veniti la sediul Ministerului Apararii ca armata ar putea intampina probleme grave daca nu primeste bani suficienti pentru indeplinirea misiunilor, in special cele externe. Teodor Melescanu a dezvaluit faptul ca in urma unor proiectii financiare, fond bugetar alocat armatei ar fi de numai 1,75 la suta din PIB. Ministrul Apararii le-a spus deputatilor ca acest buget ar fi insuficient si nu ar acoperi nici macar cheltuielile de intretinere. �Daca nu se vor aloca fondurile necesare, atunci ar trebui sa ne stabilim un nivel de ambitie si sa revizuim obligatiile pe care ni le-am asumat fata de NATO si UE", a declarat ministrul Melescanu.
Luna trecuta, la prezentarea bilantului de 100 de zile de mandat, ministrul Apararii a spus ca au avut loc primele consultari intre Ministerul Finantelor si Ministerul Apararii pentru majorarea bugetului MAp. Melescanu anunta ca in cazul in care negocierile nu vor ajunge la o solutie, premierul si-a oferit rolul de mediator. Se pare ca negocierile cu Ministerul Finantelor nu s-au soldat cu o crestere a bugetului si este de asteptat momentul interventiei primului-ministru pentru a media conflictul iscat pe marginea bugetului alocat Ministerului Apararii.
Terenurile armatei vor fi scoase la licitatie
Ieri, deputatii au fost informati despre stadiul indeplinirii de catre Romania a angajamentelor asumate fata de NATO si UE, implementarea sistemului de planificare, programare, bugetare si evaluare, derularea programelor de achizitii majore ale Armatei Romaniei, participarea trupelor in teatrele de operatii, politica de personal si despre proiectele legislative ale ministerului.
Un alt subiect care a suscitat interesul participantilor a vizat transferul terenurilor unor cazarmi dezafectate, unii deputati solicitand trecerea acestora cu titlu gratuit in administrarea autoritatilor locale.
Ministrul Teodor Melescanu a anuntat, in acest context, ca, pentru a fi inlaturate presiunile politice si disputele locale pe marginea transferurilor de terenuri, ministerul va inainta Parlamentului un proiect de lege prin care acestea vor putea fi valorificate prin licitatie publica. Sumele obtinute astfel ar urma sa intre, potrivit proiectului de lege mentionat, in bugetul Ministerului Apararii la capitolul destinat programelor majore de inzestrare.
Doru DRAGOMIR 
 Afisari: 678  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Puneti spionii militari sa finanteze Armata!   de victor81
La....   de Ion Caramache
A r h i v a
  Tudor Chiuariu: "Romania, un model anticoruptie"    14 comentarii
  Rasturnati cu microbuzul    
  Stiri pe scurt    
  Mafiot italian prins la Caras Severin    
  Trafic cu mercur industrial    
 Top afisari / comentarii 
 Zbor misterios (3473 afisari)
 La ce bun un doctorat la Sorbona sau la Oxford? (3198 afisari)
 Curentul pro-Anania (2855 afisari)
 SUA si Iranul in plin razboi al amenintarilor (2081 afisari)
 Calificare cu nelinisti (1786 afisari)
 Elena Basescu: Tata are dreptul sa aiba relatia cu presa pe care o are (432 afisari)
 Laura Codruta Kovesi se desparte de sot (272 afisari)
 Accident aviatic soldat cu doi morti (253 afisari)
 Starea de sanatate a senatorului Iorgovan este stabila (155 afisari)
 Rasturnare spectaculoasa de situatie in ancheta uciderii ziaristei Anna Politkovskaia (129 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01844 sec.