Ziua Logo
  Nr. 4017 de sambata, 25 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
IT&C
EXCLUSIV PE INTERNET
Bateriile cu litiu-ion ar putea fi periculoase, afirma cercetatorii japonezi
-- Bateriile litiu-ion, care sunt prezente in majoritatea laptopurilor si a telefoanelor mobile din lume, prezinta riscuri de scurt-circuit iar producatorii ar trebui sa implementeze tehnologii mai sigure, au declarat mai multi experti japonezi, citati de editia electronica The Times.
Avertismentul expertilor japonezi vine dupa o serie de incidente in care au fost implicate trei dintre cei mai mari producatori de baterii litiu-ion din lume, Sony, Sanyo si Matsushita (Panasonic). In cel mai recent din aceste cazuri, compania Nokia a anuntat retragerea de pe piata a 46 de milioane de baterii produse de Matsushita, din cauza ca unele baterii puteau lua foc.
"Exista mari neajunsuri in felul in care au fost proiectate bateriile cu litiu-ion folosite astazi, iar companiile ar trebuie sa isi schimbe complet metodele de productie", a afirmat Masataka Wakihara din cadrul Institutului de Tehnologie din Tokyo. Profesorul Wakihara este un consultant al guvernului japonez pe probleme de securitate a bateriilor. Ca urmare a recomandarilor sale, guvernul japonez a introdus recent noi standarde cu privire la siguranta bateriilor.
Bateriile retrase de pe piata aveau defectiuni care puteau duce la scurt-circuite si probleme de supraincalzire. Cercetatorii de la Institutul de Tehnologie din Tokyo afirma ca tehnologia bateriilor litiu-ion trebuie imbunatatita, pentru a evita posibilitatea aparitiei riscurilor.
Circa 60% din cele doua milioane de baterii litiu-ion vandute anul trecut in lume sunt de provenienta japoneza.
 Afisari: 328  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Valoarea tranzactiilor in sistemul de achizitii publice a depasit sapte miliarde lei    
 Top afisari / comentarii 
 Geopolitica, F.D. Roosevelt si Noua Ordine Mondiala (5452 afisari)
 Cele 10 forte care au facut pamantul plat (4317 afisari)
 Conjuratii de la Tescani (3356 afisari)
 80 de bice in piata publica (3169 afisari)
 Chisinaul scoate probe (2671 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00868 sec.