Ziua Logo
  Nr. 4017 de sambata, 25 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Ion Diaconescu, la 90 de ani
Presedintele de onoare al PNTCD Ion Diaconescu a prezidat ieri deschiderea Universitatii de vara organizata de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania in incinta fostului penitenciar politic de la Ramnicu Sarat. Invitatii fruntasului taranist, "singurul supravietuitor in viata al inchisorii izolarii totale", cum s-a autodefinit, au fost ex-presedintele Emil Constantinescu, presedintele AFDPR, Constantin Ticu Dumitrescu, presedintele PNTCD, Petre Marian Milut, Ioan Avram Muresanu, fost ministru in guvernul CDR. Cu o zi inainte de a implini 90 de ani, Ion Diaconescu le-a vorbit celor prezenti despre conditiile de detentie speciale din penitenciarul izolarii totale de la Ramnicu Sarat, timp de sase ani, unde trei erau cuvintele de ordine: foamea, frigul si izolarea. "Pentru generatia mea, inchisoarea de la Ramnicu Sarat a fost un loc de supliciu care nu a lasat loc nici macar amintirilor. De dimineata pana seara stateai singur in cusca, intre cinci dimineata si zece seara nu aveai dreptul la pat, iar in cei aproape sase ani nu am zarit decat arareori cate o figura omeneasca", a povestit Diaconescu, citat de Rompres. (A.H.)
C.V. Tudor: Motiunea PSD, gest sinucigas
Liderul PRM, C.V. Tudor, sustine ca preconizata motiune de cenzura a PSD va conduce la sfarsitul carierei politice a lui Mircea Geoana, indiferent daca motiunea va trece sau nu. "In primavara, Geoana s-a aliat cu Tariceanu pentru a-l da jos pe Basescu, iar in toamna se aliaza cu Basescu pentru a-l da jos pe Tariceanu. Prima manevra a esuat. Daca va esua si a doua, Geoana isi poate lua adio de la politica... Iar daca, prin absurd, motiunea va trece, Guvernul Tariceanu o sa cada drept in capul lui Geoana, care se sinucide politic", a spus Vadim, iritat de faptul ca liderul PSD nu l-a consultat cu privire la proiectul de motiune. Acesta a precizat ca presedintele Basescu va face doua nominalizari inacceptabile pentru postul de premier pentru a putea dizolva apoi Parlamentul in vederea alegerilor anticipate. Liderul PRM a adaugat ca partidul sau va vota motiunea doar in cazul in care i se va garanta formarea unui guvern de uniune nationala. (A.I.)
Negocierile intre maghiari, fara rezultat
Intalnirea de ieri intre UDMR si CNMT privind candidatura pe lista comuna la euroalegeri nu a dat rezultate, cele doua tabere nereusind sa se armonizeze in chestiunile vitale. Unul dintre subiectele care au generat disensiuni a fost monopolul Uniunii in privinta sistemului administrarii fondurilor destinate maghiarilor. "Am intalnit anumite bariere din partea UDMR in aceasta chestiune, ne asteptam ca Uniunea sa deschida mult mai mult portita prin care se vede cum functioneaza acest sistem", a declarat vicepresedintele CNMT Szilagy Zsolt. Un alt punct sensibil de pe agenda negocierilor a fost infiintarea unei mese rotunde a comunitatii maghiare. In timp ce UCM si CNMT sustin ca acest viitor organism sa aiba abilitati politice, UDMR doreste un for mai mult consultativ, nefiind de acord cu aparitia unui organism care sa aiba atributii similare cu ale sale. "Exista o anumita neincredere din partea ambelor parti, fiecare cere garantii suplimentare", a aratat Szilagy Zsolt. Pe de alta parte, UDMR s-a angajat sa sprijine referendumul pe tema autonomiei locale. Formatiunile au stabilit sa participe la o noua runda de negocieri saptamana
viitoare. (R.I.P.)
 Afisari: 235  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Ungureanu renunta la locul intai pe lista europarlamentarelor    4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Geopolitica, F.D. Roosevelt si Noua Ordine Mondiala (5452 afisari)
 Cele 10 forte care au facut pamantul plat (4317 afisari)
 Conjuratii de la Tescani (3356 afisari)
 80 de bice in piata publica (3169 afisari)
 Chisinaul scoate probe (2671 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00964 sec.