Ziua Logo
  Nr. 4017 de sambata, 25 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Convocare de urgenta la MIRA
-- Ministrul Internelor si Reformei Administrative (MIRA), Cristian David, i-a convocat, la inceputul saptamanii vitoare, pe responsabilii Departamentului de Ordine si Siguranta Publica din cadrul institutiei. Oficialul MIRA doreste ca prin aceasta intalnire sa fie analizate cazurile de violenta stradala, dupa ce, in ultima perioada au avut loc mai multe incidente de acest fel.
Potrivit MIRA, ministrul Cristian David i-a convocat pe responsabilii de la ordine publica pentru o sedinta de lucru privind gestionarea situatiilor de violenta stradala si infractionalitatea in mediul rural. Decizia ministrului vine ca urmare a ultimelor evenimente de acest gen, inregistrate atat in mediul urban, cat si in cel rural. "Intalnirea are drept scop analizarea modului de actiune al structurilor MIRA - Politie si Jandarmerie - in situatii concrete sau cu potential de risc, precum si stabilirea unui set de masuri care sa conduca la prevenirea inregistrarii unor astfel de cazuri", se arata in comunicat.
Dupa cum se stie, in ultima perioada au avut loc mai multe incidente violente, care au necesitat interventia prompta a fortelor de ordine. Zilele trecute, mai multi angajati ai firmei Romprest, una dintre societatile care face curatenie in Sectorul 1 al Capitalei, au fost batuti si amenintati de persoane necunoscute, inarmate cu cutite si bate. Un alt conflict a izbucnit in comuna ilfoveana Jilava, unde un politist de la Biroul local de Politie a fost nevoit sa traga un foc de avertisment in aer pentru a aplana un scandal izbucnit, la mijlocul saptamanii, intre doua familii de romi care s-au luat la bataie pentru pamant.
De asemenea, comuna Apata a fost pentru cateva zile o arena in care aproximativ 200 de romi si 150 de persoane de etnie maghiara s-au batut cu furci, bate si pietre, fiind necesara interventia a peste 130 de jandarmi si politisti pentru aplanarea conflictului. Conflictul a izbucnit dupa ce cinci cetateni de etnie roma au incercat sa fure din recoltele maghiarilor.
Oana ROTARU 
 Afisari: 422  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Petitia trimisa d-lui ministru Cristian David (cazul Mihalcea )   de lyly
A r h i v a
  Depozit de anhidrida acetica la Chitila    
  Mita la REMIN Baia Mare    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Geopolitica, F.D. Roosevelt si Noua Ordine Mondiala (5452 afisari)
 Cele 10 forte care au facut pamantul plat (4317 afisari)
 Conjuratii de la Tescani (3356 afisari)
 80 de bice in piata publica (3169 afisari)
 Chisinaul scoate probe (2671 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00942 sec.