Ziua Logo
  Nr. 4017 de sambata, 25 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Promenada cu cantec
-- Opera Nationala din Bucuresti sustine astazi primul concert in aer liber
Astazi, pe esplanada din fata cladirii Operei Nationale, va avea loc primul concert in aer liber al ONB, intitulat "Promenada Operei", spectacol care va deschide seria unor astfel de manifestari ale institutiei. "Promenada Operei" promoveaza spectacolul "Viva Opera" pe care ONB il va sustine la Sibiu, in Capitala Culturala Europeana 2007, pe data de 19 octombrie, in cadrul Galei de Opera. Spectacolul, cu acces gratuit, va incepe la ora 21.00 si va dura mai mult de doua ore.
Organizat in Bucuresti pentru a promova Sibiul, in calitate de Capitala Culturala Europeana, spectacolul este o premiera pentru colectivul ONB care isi doreste sa inaugureze prin acest concert o serie extinsa de "promenade", evenimente muzicale realizate in aer liber, urmand modelul institutiilor de gen din Europa, precum Operele din Londra, Paris, Roma, Viena, Berlin, Madrid, Praga etc. Programul concertului din aceasta seara este unul exceptional, dupa cum a declarat ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, apreciind in acelasi timp ca fiind vorba de o reprezentatie gratuita sunt asteptati pana la 3000 de spectatori. Publicul va avea posibilitatea de a asista la un spectacol liric ce va cuprinde arii din "Tosca", "Faust", "La Traviata", "Carmen", "Trubadurul" precum si din multe alte opere celebre muzicale: "Casta Diva" (Vicenzo Bellini), "La Donna e mobile" (Giuseppe Verdi), "Habanera" (Georges Bizet), "Vissi d'arte" (Giacomo Puccini), "Figaro" (Wolfgang Amadeus Mozart), "Corul Tiganilor" (Giuseppe Verdi), "Valsul Julietei" (Charles Gounod) etc. In cadrul spectacolului vor sustine recitaluri solisti ai Operei Romane: Oana Andra, Dorina Chesei, Mariana Colpos, Felicia Filip, Sorina Munteanu, Mihaela Stanciu, Ecaterina Tutu, Iordache Basalic, Pompeiu Harasteanu, Stefan Ignat, Ionut Pascu. Intreaga manifestare se va desfasura sub bagheta dirijorului Iurie Florea, in concert fiind implicate si corul ONB, pregatit de Stelian Olariu, si orchestra teatrului.
La Sibiu, Capitala Culturala Europeana, ONB va sustine concertul "Viva Opera", in cadrul "Galei de Opera" - un maraton muzical desfasurat in perioada 15-21 octombrie. "Gala de Opera" va mai gazdui spectacole ale Operei de Stat din Viena, condusa de catre Ioan Holender, si ale Academiei Baroce Europene din Ambronay.
Monica Andronescu 
 Afisari: 257  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Geopolitica, F.D. Roosevelt si Noua Ordine Mondiala (5452 afisari)
 Cele 10 forte care au facut pamantul plat (4317 afisari)
 Conjuratii de la Tescani (3356 afisari)
 80 de bice in piata publica (3169 afisari)
 Chisinaul scoate probe (2671 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00871 sec.