Ziua Logo
  Nr. 4017 de sambata, 25 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Start al Mondialelor de atletism
-- De obicei, prima zi a Campionatelor Mondiale de atletism in aer liber este aproape anosta, pana la aceasta a 11-a editie desfasurandu-se doar doua finale din totalul de 47: aruncarea greutatii barbati si 10.000 m femei. Ceremonia de deschidere este programata la ora 17, ora Japoniei (11 la Bucuresti) si dureaza doua ore.
Niponii, recunoscuti in lume drept fani ai alergarilor lungi, au pregatit un adevarat regal concetatenilor lor. La sapte dimineata, ora Japoniei, se va da startul maratonului masculin, o proba care ii caracterizeaza atat de bine pe locuitorii Tarii Soarelui Rasare. Multa ambitie, tenacitate si daruire pana la sacrificiu. Cu toate ca este programata la o ora extrem de matinala (care presupune ca fiecare concurent sa se trezeasca in jurul orei trei), din motive lesne de inteles, legate de vremea ingrozitor de calda (ieri erau 35 de grade Celsius la ora 10), dar si o umiditate care se apropie de maximul de 100%, se anunta o disputa foarte interesanta. Nu mai putin de 23 de concurenti avand in acest sezon timpi sub 2h09, iar 11 coborand chiar sub 2h08. Sa mai notam ca la Osaka s-a inregistrat deja un record mondial: sunt 203 tari participante, mai mult cu una decat la editia din 1999, de la Sevilla, din totalul de 212 afiliate la IAAF (Federatia Internationala de Atletism).
Oprea spre aur
Dar si pentru noi aceasta zi de sambata are o conotatie deosebita, avand in vedere ca unul dintre principalii nostri favoriti la podium, triplusaltistul Marian Oprea (foto), vicecampion olimpic, va trebui sa treaca de furcile caudine ale calificarilor. Care nu vor fi deloc usoare, chiar si in absenta liderului mondial si olimpic, suedezul Christian Olsson, care a declarat forfait din motive medicale. Faptul ca "Strutul", cum este poreclit atletul nostru, a fost atat timp accidentat, ulterior recuperat, cu riscul de a-si compromite si acest sezon competitional, reprezinta un handicap. Mai ales ca, in ultima saptamana, a acuzat o durere inghinala, la muschii adductori, care l-a impiedicat sa lucreze la adevaratul potential. Si l-a obligat sa se protejeze pentru concursul de asta-seara si finala care se va desfasura luni. Dupa spusele antrenoarei sale, Doina Anton, se pare ca lucrurile merg spre bine, desi a ramas o jena, intentia lui fiind de a reusi din prima incercare o saritura de peste 16,80 m, care i-ar aduce, fara mari eforturi, admiterea in faza finala a concursului. Luand in calcul faptul ca pricipala tinta a recordman-ului nostru national o reprezinta JO de la Beijing, iar o accidentare mai grava i-ar putea pune in pericol realizarea obiectivului principal. Cristina Casandra, care detine a sasea performanta mondiala a anului, si tanara Ancuta Bobocel, la prima experienta intr-o competitie de asemenea anvergura, se vor alinia la startul seriilor de la 3000 m obstacole, ca si Mihaela Neacsu (refacuta, la randu-i, dupa o accidentare si care a picat din nefericire intr-o serie extrem de grea) si Liliana Popescu la 800 m. Florin Suciu va intra in preliminariile de la 100 m, iar Cosmin Sorescu va evolua in calificarile de la aruncarea ciocanului.
Cristina VLADU, Osaka, 24 august 
 Afisari: 170  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Autocar cu cruce pentru Steaua    8 comentarii
  Sg. Radu si A. Stoica pe lista lui Piturca    
  LIGA I - ETAPA A 5-A    
 Top afisari / comentarii 
 Geopolitica, F.D. Roosevelt si Noua Ordine Mondiala (5452 afisari)
 Cele 10 forte care au facut pamantul plat (4317 afisari)
 Conjuratii de la Tescani (3356 afisari)
 80 de bice in piata publica (3169 afisari)
 Chisinaul scoate probe (2671 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00964 sec.