Ziua Logo
  Nr. 4015 de joi, 23 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Carmen a lui Caramitru, la "Enescu"
Spectacolul "Tragedia lui Carmen", in regia lui Ion Caramitru, care a avut premiera la Sibiu in luna iulie, va fi prezentat si la Teatrul National din Bucuresti (TNB), pe 3 septembrie, in cadrul Festivalului "George Enescu", informeaza teatrul. La Sala Mare a Nationalului bucurestean, publicul ii va putea vedea pe Oana Andra, Iordache Basalic, Vlad Mirita, Mihaela Stanciu, Silviu Biris, Eugen Cristea si Vasile Calofir. Tiberiu Soare dirijeaza Orchestra Metropolitana de Camera Bucuresti. Scenografia este realizata de Maria Miu. (M.A.)
Burse in Bavaria
Doi specialisti in management cultural din Romania pot beneficia, in perioada 6-8 noiembrie, de burse de specializare in Bavaria, oferite de Ministerul de Stat pentru Stiinta, Cercetare si Arta din acest land german. Persoanele interesate trebuie sa aiba experienta si competente in domeniul managementului cultural, precum si cunostinte de limba germana, informeaza Ministerul Culturii si Cultelor (MCC). Dosarul de candidatura, care va contine CV, scrisoare de intentie (ambele in limba germana) si doua scrisori de recomandare, trebuie depus la MCC pana la 31 august. Bursele constau in cazare, transport intern si diurna. (D.C.)
Dialog cultural romano-englez
Aflat in vizita in Romania, Ansamblul folcloric "Young Folk" al Fosbrooks Scholl of Traditional Music din Marea Britanie, va sustine azi, incepand cu ora 10.30 un spectacol in fata Primariei Sectorului 2. Intitulat "Dialog Cultural Romano-Englez", programul artistic va dura circa o ora si va cuprinde dansuri si cantece englezesti, irlandeze si scotiene interpretate de catre membrii ansamblului folcloric din Anglia si folclor romanesc interpretat de Ansamblul Folcloric "Doina" al Casei de Cultura a Studentilor din Bucuresti si de Ansamblul Folcloric "Romanasul" de la Palatul National al Copiilor. (D.C.)
A r h i v a
  Bucurestiul, mai ieftin cu 15%    
  O "reduta" cat o Cetate muzicala    
  Ecranul, ca si hartia, suporta orice    3 comentarii
  Bataie intre doi avocati    
 Top afisari / comentarii 
 Inseloteria nationala (3314 afisari)
 Misterul mastii mortuare a lui Napoleon (3082 afisari)
 Razboiul care tot bate la usa (II) (2597 afisari)
 Grigore Cartianu fata cu reactiunea (2334 afisari)
 Gigi Becali: "Eu comand la Steaua!" (2210 afisari)
 "Paris Match" i-a facut liposuctie virtuala lui Sarkozy (439 afisari)
 Filmul lui Cristian Mungiu merge la Oscar (255 afisari)
 Nadia Comaneci catre Gheorghe Hagi: "Sa puna piciorul in prag" (238 afisari)
 Iranul a pregatit americanilor ''bomba inteligenta'' (195 afisari)
 ''Moartea alba'' vine cu submarinul (177 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00881 sec.