Ziua Logo
  Nr. 4001 de marti, 7 august 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Sindicalistii vor sa sparga buba RA-APPS
Liderii sindicatelor din Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) se opun din rasputeri desfiintarii regiei, acuzand Executivul si pe premierul Calin Popescu Tariceanu ca urmaresc "suprimarea" institutiei doar pentru a-i instraina patrimoniul si a acoperi "urmele" conducerilor ei anterioare. Ieri, cu o ora inainte ca secretarul general al Guvernului sa anunte pretul de oferta pentru vanzarea prin licitatie publica a unor imobile administrate de regie, sindicalistii s-au mobilizat si au transmis presei un protest.
Reprezentantii Sindicatului Salariatilor si ai Sindicatului Liber Independent din RA-APPS sustin ca neregulile "inerente" din regie nu au fost determinate de angajati, ci de directorii numiti de Executiv. Protestatarii argumenteaza ca, inca de la infiintare, conducerea RA-APPS a fost asigurata de Secretariatul General al Guvernului, prin directori numiti de aceasta institutie si, prin extensie, de institutia primului-ministru, indiferent de culoarea politica a acestora. "Echipele de conducere a regiei, inclusiv Consiliile de Administratie, au respectat "cu sfintenie" dispozitiile forului tutelar, respectiv ale SGG si, prin extensie, ale premierului. Nici o frunza nu s-a miscat in regie fara dispozitia, verbala sau in scris, si aprobarea forurilor superioare. Orice critica privind modul de administrare a fondului imobiliar al regiei trebuie adresata direct acestora din urma, si nu salariatilor regiei. Toate echipele de conducere, indiferent de nivelul ierarhic al acestora, au acum interesul de a-si acoperi urmele prin suprimarea fizica a acestui agent economic, adica a martorului, ultima echipa, cea actuala, avand misiunea de a ascunde gunoiul sub pres", afirma liderii sindicatelor din RA-APPS.
Pe de alta parte, ei precizeaza ca rezultatele financiare ale regiei au fost si sunt inca pozitive, iar RA-APPS este unul dintre cei mai importanti contribuabili la bugetul consolidat al statului. Reamintim ca Executivul a aprobat in primavara, prin ordonanta de urgenta, cadrul legal care permite vanzarea prin licitatie publica cu strigare a imobilelor administrate de Regia Patrimoniului Protocolului de Stat. Seful SGG a semnat, ulterior, ordinul prin care imobilele administrate de regie urmeaza sa fie vandute doar prin licitatie publica deschisa, cu exceptia locuintelor de protocol, a spatiilor atribuite institutiilor publice si a imobilelor utilizate de fundatii cu statut de utilitate publica.
Printre imobilele care vor fi vandute la licitatie se afla Clubul Floreasca din Bucuresti - pentru care se cere un pret minim de 35 milioane euro fara TVA -, vila Predeal cu terenul aferent in suprafata de 240 mp - cu un pret de oferta de 500.000 euro fara TVA - , vila Alunis din Cumpatu-Sinaia cu terenul aferent in suprafata de 1.982 mp - 450.000 euro fara TVA - , complexul agroindustrial Apahida din judetul Cluj cu terenul in suprafata de 40.108 mp - 3,5 milioane euro fara TVA - si un teren din Poiana Brasov in suprafata de 42.973,648 mp - doua milioane euro fara TVA. Preturile de oferta pentru licitatie au fost aprobate in sedinta de ieri a Consiliului de Administratie al RA-APPS.
Ancheta pentru jaful de la Pasapoarte
Cu conferinta ramasa fara obiect, Ilie Bolojan, seful SGG, s-a gandit sa prezinte jurnalistilor ancheta Departamentului de Control al Guvernului asupra contractului de tiparire a pasapoartelor. A esuat, insa, si la acest capitol, intrucat datele despre afacere au aparut deja in ziare, iar concluziile controlului vor fi cunoscute abia saptamana viitoare. Pe scurt, este vorba despre contractul incheiat de RA-APPS in anul 2001 cu firma germana Bundesdruckerei, in urma caruia s-a ajuns ca pentru un calculator sa fie acceptat un pret de peste 13.000 euro. "Echipa de control s-a retras vineri de la regie, urmeaza procedurile in interiorul Departamentului de Control, si lunea viitoare vom avea acest raport, pe care il vom face public", a declarat Bolojan. El a aratat ca, dupa ce neregulile au fost descoperite, regia si firma furnizoare au convenit, printr-un schimb de adrese, ca este vorba de "o mica neglijenta", iar valoarea suplimentara a contractului de 1,1 milioane euro a fost redusa la 352.962 euro. Chiar si in conditiile noii oferte, pretul unui scaner HP a fost stabilit la 517 euro fara TVA, considerat de patru ori mai mare comparativ cu preturile afisate pe Internet.
Magda SEVERIN 
 Afisari: 486  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 5 Afiseaza toate comentariile  
Romania seeks higher bid from Ford on plant   de Mos Grigore
Asadar CE vrea sa cumpere cuplul Patriciu -Tariceanu cu bani deja jefuiti ? 4 Km patrati la Poiana ?   de Omul cu Picioare foarte Paroase
o institutie anacronica   de stapan
D-lor   de cosor ion
Jaful de la pasapoarte.   de Aladin
A r h i v a
  Cobaii lui Nicolaescu    12 comentarii
  Alba-neagra cu demisia    3 comentarii
  Cauzele mortii Patriarhului    20 comentarii
  Pittis ingropat azi la Bellu    3 comentarii
  Sondaj fantoma cu PD in prabusire    3 comentarii
  120.000 de britanici la plaja    
 Top afisari / comentarii 
 Cauzele mortii Patriarhului (9004 afisari)
 Masoneria, bau-baul suprem si ultim (7428 afisari)
 Plagiatul care ucide (3377 afisari)
 Sondaj fantoma cu PD in prabusire (2660 afisari)
 Pittis ingropat azi la Bellu (2540 afisari)
 Florian Pittis condus pe ultimul drum de sute de oameni (819 afisari)
 Cod Galben in 23 de judete (177 afisari)
 Colegiul National al Medicilor a preluat ancheta in cazul Teoctist (159 afisari)
 Georgia acuza Rusia ca a lansat o bomba pe teritorul sau (140 afisari)
 Matt Damon il surclaseaza pe Brad Pitt, Jeniffer Aniston este deasupra Angelinei (134 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01039 sec.