Ziua Logo
  Nr. 3985 de joi, 19 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Mediasind, solidar cu jurnalistii prahoveni
Uniunea Sindicala Mediasind se solidarizeaza cu protestul celor 25 de angajati ai cotidianului Monitorul de Prahova, care au fost obligati sa opreasca aparitia publicatiei din cauza interventiei politicului in activitatea editoriala, se arata intr-un comunicat Mediasind. Mediasind arata ca investigatiile jurnalistilor prahoveni privind "unele afaceri necurate ale Administratiei Primariei locale" ar fi dus la interzicerea aparitiei publicatiei de catre noul proprietar al marcii. "Dupa mai multe tentative de a opri anchetele demarate de jurnalisti si pentru a li se pune definitiv pumnul in gura ca sa nu mai deranjeze conducerea primariei, s-a recurs la urmatoarea stratagema: o persoana necunoscuta a cumparat brusc marca Monitorul de Prahova iar jurnalistii au primit, in data de 12, o somatie din partea unui executor judecatoresc prin care erau notificati sa-si inceteze activitatea in termen de 3 zile", arata Mediasind. Sindicalistii au anuntat ca vor face toate demersurile pentru ca Monitorul de Prahova sa-si reia activitatea, raportand cazul organizatiilor internationale. (D.E.I.)
Procurorul Lele acuzat de lovire
Alexandru Lele, procurorul oradean devenit celebru prin arestarea fiului fostului prefect de Bihor, Adrian Tarau, este acuzat ca a lovit doi barbati, ieri dupa-amiaza, iar Lele ii acuza pe acestia de violare de domiciliu. Potrivit Mediafax, incidentul a avut loc in fata casei procurorului, si a pornit de la faptul ca doi cetateni, care isi parcasera masinile in fata cladirii, au testat, vreme de un minut, claxonul unuia dintre autoturisme, proaspat scos dintr-un service. Fratii Adrian si Gabriel Ilies au spus ca erau preocupati de reglajele de la claxon, cand la fereastra vilei a aparut Alexandru Lele, care i-ar fi apostrofat si le-ar fi cerut imperativ sa plece din fata imobilului. Tocmai cand cei doi intentionau sa plece insa, la usa imobilului a aparut procurorul, inarmat cu un par, care i-ar fi injurat, i-ar fi amenintat si, in urma disputelor verbale, i-ar fi atacat. Pentru a se apara, cei doi frati au recunoscut ca au luat si ei batele de baseball din masini, dar pretind ca nu l-ar fi lovit pe procuror. Anchetatorii verifica atat acuzatiile celor doi frati, de lovire si distrugere, cat si pe cele ale lui Lele, de violare de domiciliu si agresare. (D.E.I.)
Misiune SPP in Sudan
12 ofiteri din Serviciul de Protectie si Paza (SPP) vor pleca, la inceputul lunii august, in misiune in Darfur (Sudan), acestia urmand sa execute activitati de protectie si paza a inaltilor demnitari ONU.
Ofiterii SPP au fost selectati de o echipa de specialisti de la cartierul general al ONU, dupa trei saptamani de testare.
Militarii romani au fost testati pentru contracararea actiunilor de tip terorist, cum ar fi rapiri, asasinate, atacuri cu arme de foc, evitarea si iesirea din ambuscada, evitarea dispozitivelor explozive amplasate pe ruta de deplasare, detectarea filarii si contracararea ei, precum si actiunile care ar putea compromite sau leza imaginea publica a demnitarului.
In prezent SPP are 24 de militari in misiuni ale ONU care se desfasoara in Sudan (Khartum) si in Afganistan (Kabul). (D.S.S.)
 Afisari: 187  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Cetatile dacice pazite cu satelitul    2 comentarii
  Ion Iliescu militar?    1 comentariu
  Furturile pe autostrada schimba Codul Penal    1 comentariu
  Lichidarea "Tutunului Romanesc" continua    
  Abuzurile ministrului Silaghi    
 Top afisari / comentarii 
 Moscova ameninta Londra cu bombardierele (4239 afisari)
 Flit peste Prut (2257 afisari)
 Dick Marty, un bilet pentru Tiraspol (2110 afisari)
 Ion Iliescu militar? (1704 afisari)
 Oameni de cultura si odihna (1278 afisari)
 Basescu a cerut Guvernului ca in 2008 bugetul Apararii sa fie 2,38% din PIB (226 afisari)
 Sapte romani morti intr-un accident in Ungaria (140 afisari)
 SUA avertizeaza Moscova in legatura cu pozitia fata de viitorul provinciei Kosovo (107 afisari)
 Geoana, ba, Iliescu, da lui Nastase, dar intr-un gand pentru grupul de la Cluj (104 afisari)
 Rusia va expulza patru diplomati britanici (91 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00831 sec.