Ziua Logo
  Nr. 3985 de joi, 19 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Exercitii militare comune ruso-americane la nemti
Rusia si Statele Unite vor organiza anul acesta, in Germania, o serie de manevre militare comune care fusesera amanate. Anuntul a fost facut ieri de un oficial din cadrul Ministerului rus al Apararii, generalul Evgheni Bujinski, care a explicat ca exercitiul militar Torgau 2007 va avea loc intr-o versiune simplificata. Ultimele manevre militare comune au avut loc in 2005, cu participarea a 160 de militari. Exercitiul "Torgau 2006", programat in septembrie anul trecut, fusese amanat pe o perioada nedeterminata din cauza unor probleme privind statutul trupelor americane. Rusia si Statele Unite au organizat constant exercitii militare comune dupa destramarea URSS. In prezent, relatiile bilaterale sunt tensionate din cauza planului SUA de instalare a unor elemente antiracheta in Europa Centrala. (D.E.)
Lider Al-Queda in Irak, capturat
Principalul lider al Organizatiei Al-Queda in Irak, considerat un intermediar intre liderii straini ai retelei teroriste internationale si Osama Ben Laden, a fost arestat de fortele americane, a anuntat ieri un purtator de cuvant militar. Generalul american Kevin Bergner l-a identificat pe presupusul lider Al-Queda in persoana lui Khaled al-Mashhadani, afirmand ca acesta este un apropiat al liderului filialei irakiene a retelei teroriste, egipteanul Abu Ayub al-Masri. Intre Al-Queda si filiala organizatiei in Irak exista o stransa legatura, iar al-Mashhadani servea drept intermediar intre al-Masri si Osama Ben Laden impreuna cu numarul doi al Al-Queda, Ayman al-Zawahiri, a precizat sursa. (D.E.)
Centrala nucleara la un pas de inchidere
Primarul orasului nipon Kashiwazaki a dispus ieri inchiderea temporara a celei mai mari centrale nucleare din Japonia, situata in localitatea sa, afectata in urma seismului puternic produs luni, care a provocat un incendiu si scurgeri radioactive. De altfel, compania care exploateaza centrala a recunoscut ca radioactivitatea apei care s-a scurs de la centrala nucleara este mai mare decat se estima initial, insa nu prezinta pericol. Centrala de la Kashiwazaki-Kariwa este situata la noua km de epicentrul seismului cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter, care a provocat luni moartea a noua persoane, ranirea a peste 1.000 si distrugerea a sute de locuinte. Este pentru prima data cand un seism provoaca o scurgere radioactiva in Japonia, tara care depinde in proportie de 35 la suta de domeniul nuclear pentru producerea energiei electrice si care este situata intr-o regiune supusa riscurilor seismice. (D.E.)
 Afisari: 206  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Cioroianu aduce CFE in CSAT    
  Infirmierele bulgare au scapat de pedeapsa capitala    1 comentariu
  Bush anunta Conferinta Internationala pentru Orientul Mijlociu    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Moscova ameninta Londra cu bombardierele (4239 afisari)
 Flit peste Prut (2257 afisari)
 Dick Marty, un bilet pentru Tiraspol (2110 afisari)
 Ion Iliescu militar? (1704 afisari)
 Oameni de cultura si odihna (1278 afisari)
 Basescu a cerut Guvernului ca in 2008 bugetul Apararii sa fie 2,38% din PIB (226 afisari)
 Sapte romani morti intr-un accident in Ungaria (140 afisari)
 SUA avertizeaza Moscova in legatura cu pozitia fata de viitorul provinciei Kosovo (107 afisari)
 Geoana, ba, Iliescu, da lui Nastase, dar intr-un gand pentru grupul de la Cluj (104 afisari)
 Rusia va expulza patru diplomati britanici (91 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00883 sec.