Ziua Logo
  Nr. 3983 de marti, 17 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Controlul la DNA a fost finalizat
Inspectorii Consiliului Superior al Magistraturii au finalizat controlul de fond privind activitatea procurorilor anticoruptie, dar si cea manageriala a sefilor Directiei Nationale Anticoruptie, raportul urmand a fi prezentat sectiei de procurori a CSM de abia in septembrie. Potrivit Mediafax, inspectorii CSM urmeaza sa-si redacteze raportul de evaluare, insa, din cauza vacantei judecatoresti, concluziile vor fi discutate in sedinta Sectiei de procurori din toamna. In 16 mai, Sectia de procurori a CSM, reunita pentru a discuta despre cererea de revocare din functie a lui Doru Tulus, seful Sectiei a 2-a din DNA, a decis, cu unanimitate de voturi, efectuarea unui control de fond privind activitatea Directiei, incepand cu 1 iunie 2006. (A.G.)
Initiativa respinsa
Curtea Constitutionala a respins sesizarea "Grupului de initiativa", care dorea modificarea Constitutiei in sensul interzicerii casatoriilor intre persoanele de acelasi sex, judecatorii Curtii constatand ca nu au fost indeplinite conditiile de dispersie teritoriala a semnaturilor. "Grupul de initiativa" a depus in 21 decembrie 2006, la Parlament, o lista cu peste 650.000 de semnaturi ale unor persoane care doreau modificarea Constitutiei, in sensul introducerii in articolul 48 (referitor la familie) a prevederii: "In Romania, poligamia este interzisa, iar casatoria este permisa doar intre un barbat si o femeie".
In februarie anul acesta, o sesizare similara a fost inaintata Curtii Constitutionale. Judecatorii Curtii Constitutionale au decis, in 4 iulie, respingerea sesizarii, intrucat nu au fost indeplinite conditiile de dispersie teritoriala a semnaturilor. (Mediafax)
Milionar acuzat de abuz sexual
Opt adolescenti din Republica Moldova au fost dusi in Philadelphia pentru a depune marturie impotriva unui milionar acuzat ca a abuzat sexual de minori. Cei opt baieti sunt martorii cheie ai acuzarii in procesul de molestare a unor copii, intentat impotriva unui milionar din South Jersey. Potrivit Mediafax, tinerii vor fi interogati de catre unul dintre cei mai cunoscuti avocati din America, Mark Geragos, care i-a avut clienti pe Michael Jackson sau Winona Ryder. Milionarul acuzat se numeste Anthony Mark Bianchi, in varsta de 44 de ani, care detine un hotel in North Wildwood, impreuna cu parintii sai. El este unul dintre cei 48 de barbati arestati din anul 2003 conform unei legi controversate care spune ca este o infractiune sa calatoresti in alte tari cu intentia de a face sex cu minori. Pana in prezent, 36 de persoane au fost condamnate. Daca va fi gasit vinovat de abuzarea baietilor din Moldova, Bianchi ar putea fi condamnat la 20 de ani de inchisoare. Procesul va dura aproape doua saptamani, iar cazul se judeca in Philadelphia. (O.R.)
 Afisari: 243  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Misterioasa disparitie a navei Prahova    9 comentarii
  Revolutia si Mineriada la procurorii civili    2 comentarii
  Dosarul generalului Plesita, aproape de finalizare    5 comentarii
  Incendiile de pe miristi se inmultesc    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Misterioasa disparitie a navei Prahova (3351 afisari)
 Nebunie la Interne (3059 afisari)
 Anticoruptia, repetabila mascarada (1798 afisari)
 Capitala, paralizata (1636 afisari)
 Revenirea Rusiei (1585 afisari)
 Nor toxic la 160 de km de Romania (185 afisari)
 Relansarea procesului "inchisorile CIA" (150 afisari)
 Razboi diplomatic fara precedent intre Marea Britanie si Rusia (114 afisari)
 Guvernul sustine ca raspunde pentru majorarea pensiilor in fata Parlamentului (68 afisari)
 Referendum bilingv pentru autonomia Tinutului Secuiesc (68 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00959 sec.