Ziua Logo
  Nr. 3982 de luni, 16 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
FIFA nu glumeste cu FRF!
-- Forul mondial cere explicatii celui roman in legatura cu solutionarea cazului Politehnica, fiind de parere ca decizia TAS nu a fost aplicata corect
Federatia de la Bucuresti trebuie sa rezolve pana pe 17 iulie cazul Politehnica, forul mondial fiind de parere ca decizia Comitetului Executiv din 12 iunie, legata de hotararea TAS din 5 decembrie 2006, nu este echivalenta cu indeplinirea cerintelor din sentinta instantei de la Lausanne. Ba mai mult, FIFA atentioneaza FRF ca nu si-a respectat propriul regulament, motivul fiind nesanctionarea gruparii de pe Bega - SC FCU Politehnica Timisoara & Invest SA - cu o amenda de 200.000 RON pentru depasirea termenului in care aceasta trebuia sa plateasca despagubirile catre SCS FC Politehnica Timisoara SA, fostul club patronat de italianul Claudio Zambon.
Pe 12 iunie, Comitetul Executiv al FRF a decis sa aplice sentinta TAS din 5 decembrie 2006, prin care SC FCU Politehnica Timisoara & Invest SA, grupare prezidata de Marian Iancu, era obligata, pana pe 27 iunie, sa isi schimbe denumirea pentru a nu exista riscul de a fi confundata cu SCS FC Politehnica Timisoara SA, sa nu foloseasca istoricul persoanei juridice SCS FC Politehnica Timisoara SA de la infiintare si pana in prezent, sa nu imite culoarea violet, sa achite suma de 90.000 de euro, plus 2367 euro, reprezentand daune de intarziere pentru folosirea nelegala a denumirii, culorilor, emblemei, imnului, istoricului SCS FC Politehnica Timisoara SA in perioada 13.06.2006 - 04.12.2006, sa achite suma de 96.000 de euro pentru folosirea nelegala a denumirii, culorilor, emblemei, imnului, istoricului SCS FC Politehnica Timisoara SA in perioada 31.01.2005-12.06.2006, sa achite suma de 100.000 de euro pentru folosirea nelegala a denumirii, culorilor, emblemei, imnului, istoricului SCS FC Politehnica Timisoara SA in perioada 05.12.2006-12.06.2007, sa achite suma de 500 de franci elvetieni catre SCS FC Politehnica Timisoara SA, reprezentand cheltuieli de judecata. Ca urmare a acestei decizii, Iancu a anuntat ca noua denumire va fi SC FCU Politehnica 1921 Stiinta Timisoara & Invest SA, iar culorile, alb-violet-negru; decizii neoficializate inca de catre federatie! Gruparea lui Iancu a platit si despagubirile, insa nu in teremenul de 15 zile fixat de FRF, ci dupa 23 de zile, ceea ce, conform unei decizii a aceluiasi Comitet Executiv din 12 iunie, trebuia sa-i cauzeze o amenda de 200.000 RON (doua miliarde de lei vechi)! In aceste conditii, fostul club patronat de Zambon a sesizat FRF, dar presedintele Mircea Sandu, directorul general Ionut Lupescu si fostul consilier juridic al federatiei, Iustin Stefan, nu au dat vreun raspuns! Italianul a sesizat apoi FIFA, nemultumirile acestuia fiind legate de denumire si culori, dar si de modul de calcul al compensatiei financiare.
Urecheala de la Nyon
Forul mondial a luat act de sesizarea lui Zambon si a trimis vineri, 13 iulie, o adresa catre FRF, prin care cere explicatii despre aplicarea deciziei TAS. "Conform deciziei Comitetului Executiv al FRF din 12 iunie 2007, decizia TAS ar fi trebuit executata de catre Respondent (n.r. - SC FCU Politehnica Timisoara & Invest SA) inainte de 27 iunie 2007, altfel trebuia sa se aplice o amenda sau depunctarea cu sase puncte. Din pacate, FRF nu a reusit sa ne informeze despre implementarea deciziei Comitetului Executiv sau a deciziei TAS, asa cum am cerut in scrisoarea noastra din 26 iunie 2007. Intre timp, SCS FC Politehnica Timisoara SA ne-a informat ca Respondentul ar fi adoptat numele de Politehnica Stiinta 1921 Timisoara & Invest SA si culorile alb-violet-negru. La prima vedere, se pare ca nu s-au indeplinit cerintele asa cum s-a ordonat prin decizia TAS. Mai mult, SCS FC Politehnica Timisoara SA a admis primirea unei chitante de 288.364 de euro si 500 CHF dupa 23 de zile de la decizia Comitetului Executiv al FRF din data de 12 iunie 2007. Plata a fost facuta aparent dupa termenul limita de 15 zile fixat de Comitetul Executiv si va avea drept consecinta o amenda de 200.000 RON catre Respondent. In plus, SCS FC Politehnica Timisoara SA ne-a informat ca, de asemenea, costul procedurilor TAS inca nu au fost platite. Avand in vedere aceste reclamatii, am dori sa cerem FRF sa comenteze asupra fiecarui punct mai sus mentionat pana cel mai tarziu 17 iulie 2007 si, in special, sa ne informeze ce nume si culori a adoptat Respondentul. In plus, dorim sa va reamintim ca FRF este responsabila de aplicarea totala a deciziei TAS. Va multumim pentru cooperare in aceasta problema si asteptam vesti de la dumneavoastra", se arata in scrisoarea FIFA adresata secretarului general al federatiei, Adalbaert Kassai, si semnata de Marco Villiger, seful Departamentului Juridic al FIFA, si de Volker Hesse, seful Departamentului Disciplinar al forului mondial.
Marius GHERGHE 
 Afisari: 975  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Combinatorul Stolojan    13 comentarii
  Bani din mina pentru democrati    
  Periculosul Passaris ar putea evada    1 comentariu
  Moscova o rupe cu NATO    20 comentarii
  La Sighet, Pintilie si-a descris "colaborarea" cu Securitatea    1 comentariu
  Geoana a dansat partidul    7 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Hahalera de la Cotroceni si frica de lustratie (3948 afisari)
 Combinatorul Stolojan (3798 afisari)
 Periculosul Passaris ar putea evada (3283 afisari)
 Cneji si voievozi romani innobilati ungureste! (2934 afisari)
 La Sighet, Pintilie si-a descris "colaborarea" cu Securitatea (2372 afisari)
 Tonomat pentru inchiriat DVD-uri (104 afisari)
 Romania, fara marca inregistrata Dracula (95 afisari)
 Blocaj la Primaria Capitalei (87 afisari)
 Ping pong politic pe uninominal si somatii (63 afisari)
 Problema euro - transata azi la Toulouse (58 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01830 sec.