Ziua Logo
  Nr. 3982 de luni, 16 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Analize si comentarii
Manelizarea si agonia stangii
Dan PAVEL 
-- Dupa ce a distrus Romania - si o parte din noi - stanga e pe moarte. Se autodistruge. Si nimic nu-i mai poate sta in cale. Toata clica cea vestita care a intrat sub comanda demonicului Iliescu - de la Roman la Nastase si Geoana, de la Severin la Ponta, de la Dancu la Teodorescu (Alin), de la Hrebenciuc la Hrebenciuc - este in agonia mortii politice. Ei mor urat. Fara demnitate. PSD a murit cand Vanghelie (si sustinatorii sai din organizatia Bucuresti) au cerut public excluderea din partid a lui Dancu si Ponta (doi insi a caror demnitate reziduala s-a vazut cand s-au ridicat impotriva propriului partid). Vanghelie le canta prohodul in ritm si versuri de manele. Manelizarea este un fenomen etic tipic pentru subcultura marginalitatii parvenite social si politic, iar aceasta ascensiune se bazeaza pe faptul ca bunul simt al majoritatii a fost anihilat. Diferenta dintre capitalismul occidental si capitalismul romanesc este diferenta dintre etica protestanta si etica manelista.
Iliescu si-a inceput cariera "democratica" blamand "huliganii" din Piata Universitatii. Problema nu era ca Iliescu blama anticomunistii si antifesenistii, ci aceea ca dupa aceasta performanta antidemocratica el a fost adus la putere democratic de 85% dintre cetatenii cu drept de vot. Tirania majoritatii care s-a instaurat atunci a avut preturi incalculabile pentru dezvoltarea postcomunista a Romaniei. Viclenia istoriei este ca partidul lui Iliescu moare promovand la varful sau huliganismul autentic, marca Rahova & Ferentari. PSD s-a manelizat.
Vrand sa ramana popular cu orice pret, PSD s-a vulgarizat si manelizat. Iar figurile "fine", pseudoaristocratii stangii, au intrat in cardasie cu stanga de mahala. Pute! Stanga cu demnitatea inspirata din "almanahe" si-a pus in minte sa-i dea in gat pe singurii pesedisti cu demnitate politica - "grupul de la Cluj." Dar daca oamenii stangii de mahala decimeaza elita stangii, atunci chiar ca Basescu o sa faca tot ce vrea in tara asta. Nu intamplator, acelasi Basescu s-a apucat sa-i laude pe cei din "grupul de la Cluj" (Rus, Dancu, Puscas). Daca ii reuseste si manevra asta, stanga chiar va fi moarta si inmormantata.
De fapt, stanga aceasta nereformata si nedemocrata chiar trebuie lasata sa moara. Cine vrea s-o salveze, chiar si pe bucati (iar Basescu s-a aratat amator), chiar ca nu intelege de ce trebuie stanga nedemocratica sa moara. Romania are nevoie de o alternativa de stanga democratica, dar abia dupa ce dreapta politica si economica, capitalista, va scoate tara din mizerie si va renaste spiritual neamul. Dupa ce dreapta va crea prosperitatea, poate reveni stanga la Putere, s-o redistribuie (nu s-o fure, pentru oligarhii rosii). Ratarea misiunii istorice a stangii s-a produs pentru ca Iliescu a incurajat o retea cleptocratica de nomenclaturisti-securisti-oportunisti sa compromita atat democratia, cat si capitalismul. Misiunea istorica a dreptei nu este doar aceea de a repara erorile stangii nedemocratice, ci mai ales de a recladi democratia si capitalismul pe baze solide. Deplasarea catre dreapta este insa posibila doar cu sprijinul electoratului care a sprijinit pana acum doar formule de stanga.
 Afisari: 1556  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 11 Afiseaza toate comentariile  
care stanga, care dreapta? sper ca nu de programe e vorba!   de andreifodor
Bravo,Ziua ,pentru asemenea editoriale care fac istorie.   de ursu livia
Asa o fi, dom Pavel...   de Vasco da Gama
Actuala stanga e pe duca   de doctorul
Un singur lucru de adaugat....   de alamar
Hoashca de pe Moliere a inventat sucursala actuala a PCR care a fost PSD. Romania are nevoie de   de ionion
Excelent D-le Pavel   de Hiperborea
Da' de ce agonie?   de Mache
Asa ar cam fi , numa ca ...   de gili
Capitalismul in Olanda si Africa   de marin2
Serios?   de octaaa
A r h i v a
  A treia resemnare    3 comentarii
  Cultura pe butuci. Pe Titanic    
  Lumea faptelor si lumea intelegerii    1 comentariu
  La judecata zilei    4 comentarii
  DIVORTURI SI DIVORTURI    3 comentarii
  Razboiul socrilor (Basescu vs. Hrebenciuc)    2007-07-09
  Pensionarii, alegerile si politica    2007-07-02
  Canicula politica si neoinstitutionalismul    2007-06-25
  Testul Tismaneanu    2007-06-11
  Razboiul politic -transee, diversiune, santaj    2007-06-04
 Top afisari / comentarii 
 Hahalera de la Cotroceni si frica de lustratie (3948 afisari)
 Combinatorul Stolojan (3798 afisari)
 Periculosul Passaris ar putea evada (3283 afisari)
 Cneji si voievozi romani innobilati ungureste! (2934 afisari)
 La Sighet, Pintilie si-a descris "colaborarea" cu Securitatea (2372 afisari)
 Tonomat pentru inchiriat DVD-uri (104 afisari)
 Romania, fara marca inregistrata Dracula (95 afisari)
 Blocaj la Primaria Capitalei (87 afisari)
 Ping pong politic pe uninominal si somatii (63 afisari)
 Problema euro - transata azi la Toulouse (58 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.16516 sec.