Ziua Logo
  Nr. 3979 de joi, 12 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
CGMB Bordei
-- Consiliul General al Municipiului Bucuresti se intruneste astazi in sedinta ordinara pentru a discuta, pe langa alte 74 de proiecte de pe ordinea de zi, cazul Parcului Bordei. Concret, in baza sentintei obtinute luna trecuta de Costica Costanda, CGMB este obligat sa aprobe un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) care ii permite omul de afaceri sa construiasca aici cladiri multietajate. Consiliul General mai este obligat de instanta sa-i plateasca lui Costanda suma de 17.757.210 euro cu titlul de despagubiri.
Membrii PSD si PNL din consiliu s-au pronuntat deja impotriva votarii planului urbanistic in cauza, fiind necesar acordul a jumatate plus unu din numarul consilierilor municipali, adica 19 voturi. Roxana Cosma, consilier municipal al PD si presedinte de sedinta pentru o lunga perioada, ne-a declarat, ieri, ca ziua nu va fi deloc usoara: "De cand sunt eu consilier general n-a existat o sedinta cu atatea puncte pe ordinea de zi. Este o sedinta grea, lunga, fiecare dintre cele 75 de proiecte are importanta sa, dar speram sa treaca cu bine, iar colegii mei din sala sa aiba rabdarea necesara sa le parcurgem si sa le supunem votului pe toate. Proiectele sunt cam din toate domeniile, sunt de anvergura, pe termen lung, a caror finalitate o vom vedea peste 3 ani - cum este, de exemplu, pasajul de la Arcul de Triumf, sau Fantana Lira Esedra, care se doreste a se construi in Piata Universitatii. Mai avem un proiect important - rectificarea bugetului -, insa, de departe, cel mai controversat este cel legat de Parcul Bordei".
Roxana Cosma si-a exprimat nemultumirea fata de situatia paradoxala in care consilierii alesi pentru a decide asupra dezvoltarii orasului sunt acum pusi de justitie in situatia de "a face". CGMB "are obligatia de a face". "Eu am o problema personala, pentru ca, fiind un consilier ales al bucurestenilor - chiar si pe o lista de partid - imi pun problema sa votez in baza convingerilor mele personale, si nu cum imi impune un for judecatoresc. Proiectul cu Parcul Bordei a mai fost supus o data votului - a fost vot uninominal, care poate fi consultat, fiind public, si poate arata modul in care a votat fiecare dintre consilieri. In momentul in care dreptul fiecarui consilier general ales incumba toate cele trei optiuni - si anume de a vota pro, contra, sau de a se abtine -, in momentul in care vine o sentinta judecatoreasca ce ma obliga "a face" sau in acest sens, imi pun problema: ce rol mai am eu ca si consilier general?", a conchis Cosma. n(Magda SEVERIN)
 Afisari: 299  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
dar legea ?   de demetrius
A r h i v a
  Simulacru de bac'    2 comentarii
  Navodari evacuat    3 comentarii
  Bazinul lui Chiuariu a fost inchis    
  Stiri pe scurt    
  Razvan are nevoie de ajutor    4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Povestiri din bordelurile naziste (4954 afisari)
 Cacealmaua lui Basescu (4193 afisari)
 Persoanele cu alunite traiesc mai mult (3462 afisari)
 Dezonoarea parintelui Necula (3334 afisari)
 De la Ion Coja citire... (2269 afisari)
 Motivele divortului dintre Maria Marinescu si Tiriac Jr. (595 afisari)
 Asemeni lui Ceausescu, Iliescu pretinde ca singurul sau judecator este poporul (363 afisari)
 The Transformers (Transformers - Razboiul lor in lumea noastra) (229 afisari)
 UE acorda Romaniei 19 milioane euro nerambursabili pentru dezvoltare (85 afisari)
 Presedintele Basescu deplange situatia elevilor, a prescolarilor si a cercetarii (76 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01780 sec.