Ziua Logo
  Nr. 3979 de joi, 12 iulie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Analize si comentarii
Dezonoarea parintelui Necula
Dan CIACHIR 
-- Facultatea de Teologie din Bucuresti are un decan in persoana parintelui - profesor Nicolae Necula. Acesta are un fiu care a urmat cursurile facultatii conduse de tatal sau.
Tanarul teolog Necula s-a prezentat recent la examenul de licenta; la proba scrisa. Neputand sa puna pe hartie mai nimic, a trecut in biroul secretarului-sef al facultatii, unde si-a rescris teza, tratand alt subiect. Unul dintre profesorii aflati in sala fotografiase insa lucrarea initiala cu telefonul mobil, furnizand astfel proba fraudei intelectuale. Afacerea a ajuns pana la rectorul Universitatii din Bucuresti, care i s-a adresat Patriarhului: ori "rezolva" problema, ori va aplica legea. Consiliul Facultatii, intrunit pentru musamalizare, s-a luat la cearta. O persoana nimerita langa usa incaperii unde se tinea conclavul, auzind tipetele si vociferarile de-acolo, a conchis: "L-au pus pe dracu' moderator".
Se verifica inca o data "aforismul" formulat in urma cu decenii de un absolvent: "Important este ca dupa terminarea cursurilor Facultatii de Teologie din Bucuresti sa-ti pastrezi credinta in Dumnezeu!". Acum zece ani a fost fraudat examenul de admitere la aceasta facultate. Dezvaluirea a fost facuta in coloanele ziarului ZIUA. In consecinta, in sedinta sa din 12 februarie 1998, una furtunoasa, Sfantul Sinod a demis conducerea de atunci a Facultatii de Teologie din Bucuresti si l-a numit decan interimar pe PS Damaschin Coravu. Dar masurile nu s-au aplicat. Profesorii defraudatori au revenit pe usa din dos la posturile lor; abia dupa cativa ani echipa a fost inlocuita. Cu una cu nimic mai buna. Dupa cum reiese si din cele intamplate.
Iata de ce un intelectual de o valoare coplesitoare, parintele-profesor Sebastian-Barbu Bucur, nu are loc la Facultatea de Teologie din Bucuresti si preda la Constanta. Din aceleasi motive, un istoric distins, parintele-profesor Florin Serbanescu, a parasit cariera didactica si se ocupa acum, cu rezultate stralucite, de patrimoniul bisericesc. Probabil ca, din ratiuni asemanatoare, parintele-profesor Constantin Coman a demisionat din functia de prodecan. Exista si oameni de tinuta intelectuala si duhovniceasca ireprosabila la Facultatea de Teologie din Bucuresti, dezgustati de atmosfera mlastinoasa de acolo, excedati de gaborii intriganti, lansatori de enormitati si mistificari aberante, care in spate ii injura zgomotos pe "calugari", adica pe ierarhii proveniti dintre monahi, iar atunci cand ii intalnesc le saruta la fel de zgomotos mana. Exista, de asemenea, la Facultatea de Teologie din Bucuresti, cadre didactice tinere impecabil pregatite, blocate de camarila mediocra in varful careia se afla parintele decan Necula, preot la o manoasa parohie din centrul Capitalei, post pe care se gandeste poate sa i-l lase mostenire fiului. Intrucat acesta s-a dovedit demn de parintele sau si de "traditia" borfaseasca de la Facultatea de Teologie din Bucuresti, i se poate prevedea un viitor clerical (eventual si didactic) stralucit.
Oare Prea Fericitul Patriarh Teoctist nu intelege ca dezonoarea parintelui decan Necula se rasfrange, implicit, asupra Prea Fericirii Sale, a intregului Sinod si in cele din urma asupra Bisericii?!... In 1995, cand s-a incercat fraudarea examenelor la Facultatea de Teologie din Cluj, IPS Bartolomeu, ierarhul locului, a intervenit ferm, dejucand tentativa de pungasie intelectuala. La nici o alta facultate de teologie din tara nu s-a intamplat ce se intampla la aceea din Bucuresti. Unde profesorii conspiratori ii desconsidera pe ierarhii-monahi, dau telefoane intruna la Iasi si asteapta ani de zile sa vina un patriarh - fost profesor - pe gustul si masura lor.
 Afisari: 3334  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 13 Afiseaza toate comentariile  
...parintelui...   de Viorica Ianc
Nu e de mirare....   de Radu Dragan
Concluzia: in scumpa noastra Biserica ortodoxa sa o adunara o droaie de smecheri,profitori,necinsti   de Huhu extraterestrul
Cadrele sunt totul!   de Ion Caramache
popimea, iaca neste oameni si ei - - - -   de avarfreson
Sa fim optimisti   de George de Ro
Unde or fi d-nii Maxim, Romeo, Toni... si lupta lor impotriva "ereziei ecumeniste"?   de moroianu
BOR   de ida
Pentru biblioteca   de doctorul
Pentru Ion la patrat...   de Moko
Hai,nu fiti rai! Decanul cu fecior pate fi inlocuit cu unul dintre intelectualii plimbati cu avionul   de Razvratitul
PF Teoctist si cu toata BOR sunt niste sprijinitori ai ripublicii - asa ca nu ma mira !   de ionion
mlastina   de biblioteca
A r h i v a
  Canicula (seceta), pensiile, parcurile, autostrazile    4 comentarii
  Combaterea HIV prin abstinenta. O gafa multipla a diplomatiei americane    3 comentarii
  De la Ion Coja citire...    11 comentarii
  La judecata zilei    4 comentarii
  Etalonul Malaxa    2007-07-05
  La catafalcul ironiei    2007-06-28
  Pacatul de a fi bine platit    2007-06-21
  "Puternica Biserica Ortodoxa"    2007-06-14
  Dresura de intelectuali    2007-06-07
 Top afisari / comentarii 
 Povestiri din bordelurile naziste (4954 afisari)
 Cacealmaua lui Basescu (4193 afisari)
 Persoanele cu alunite traiesc mai mult (3462 afisari)
 Dezonoarea parintelui Necula (3334 afisari)
 De la Ion Coja citire... (2269 afisari)
 Motivele divortului dintre Maria Marinescu si Tiriac Jr. (595 afisari)
 Asemeni lui Ceausescu, Iliescu pretinde ca singurul sau judecator este poporul (363 afisari)
 The Transformers (Transformers - Razboiul lor in lumea noastra) (229 afisari)
 UE acorda Romaniei 19 milioane euro nerambursabili pentru dezvoltare (85 afisari)
 Presedintele Basescu deplange situatia elevilor, a prescolarilor si a cercetarii (76 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.20676 sec.