Ziua Logo
  Nr. 3969 de sambata, 30 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
IT&C
Guvernul a aprobat infiintarea Agentiei pentru Serviciile Societatii Informationale
Guvernul a adoptat, joi, Ordonanta de Urgenta care reglementeaza organizarea si functionarea Agentiei pentru Serviciile Societatii Informationale (ASSI), ce va fi subordonata Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei si care va prelua atributiile Inspectoratului pentru Comunicatii.
Agentia pentru Serviciile Societatii Informationale, institutie subordonata Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI), va avea drept principala atributie implementarea si operarea la nivel national a sistemelor informatice ce furnizeaza servicii destinate guvernarii electronice, se arata intr-un comunicat de presa remis, vineri, NewsIn.
ASSI va dezvolta si opera Sistemul e-guvernare, Sistemul electronic de achizitii publice si Sistemul informatic pentru atribuirea electronica a autorizatiilor de transport international rutier de marfa si pentru atribuirea electronica a traseelor nationale din programele de transport prin serviciile regulate judetene si interjudetene. De asemenea, Agentia va avea atributii in reglementarea activitatilor specifice furnizarii serviciilor de guvernare prin mijloace electronice, in conditiile legii.
ASSI va fi condusa de un presedinte ajutat de doi vicepresedinti, numiti si revocati prin ordin al ministrului comunicatiilor si tehnologiei informatiei. Numirea in functie atat a presedintelui, cat si a celor doi vicepresedinti se va face in urma sustinerii si promovarii unui concurs.
ASSI va beneficia de venituri proprii asigurate din tarifele aferente Sistemelor informatice pe care le administreaza si opereaza, din tarifele pentru activitatile desfasurate in domeniul sau de activitate, din donatii, legale si sponsorizari in conditiile legii, din credite interne si externe contractate in conditiile legii, precum si din alte venituri ce se pot realiza in conditiile legii.
In urma deciziei Guvernului Romaniei, ASSI a preluat atributiile specifice Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei in domeniul implementarii si operarii la nivel national a sistemelor informatice ce furnizeaza servicii publice destinate guvernarii electronice.
Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ICGTI) a fost desfiintat dupa restructurarea Guvernului. Atributiile inspectoratului din domeniul operarii la nivel national a sistemelor informatice ale administratiei publice centrale destinate guvernarii electronice (e-guvernare.ro, e-licitatie.ro, autorizatiiauto.ro) vor fi preluate de ANSSI, institutie publica care se infiinteaza si functioneaza in subordinea Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI).
A r h i v a
  Utilizatorii de telefoane Nokia isi pot primi fotografiile pe hartie, prin posta    
  Afacerile Oracle in Europa, Orientul Mijlociu si Africa au ajuns la 6 mld. dolari    
 Top afisari / comentarii 
 "Tribunalul Poporului" si Procesul ziaristilor "nationalisti" (2150 afisari)
 Batalia pentru Marea Neagra (2121 afisari)
 Rusia vrea sa puna mana pe Polul Nord (2040 afisari)
 Japca "Sapca" (1684 afisari)
 Cod Rutier indulcit (1588 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00905 sec.