Ziua Logo
  Nr. 3965 de marti, 26 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Aviz pozitiv pentru SRR
Marilena Constantinescu si Narcisa Iorga, propunerile Presedintiei, respectiv PD pentru CA al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR) au primit ieri aviz pozitiv din partea Comisiilor de cultura ale Parlamentului. Marilena Constantinescu a fost purtatorul de cuvant al Ministerului Justitiei in perioada in care acesta era condus de catre Monica Macovei. Narcisa Iorga a fost jurnalist in presa scrisa si TV. Ea detine in prezent functia de sef al Biroului de Presa al PD. In cadrul unei audieri care a durat foarte putin comparativ cu cea pentru candidatii pentru CA al TVR, fiecare dintre cele doua si-a facut o scurta prezentare in fata membrilor celor doua comisii reunite. (R.I.P.)
Febra alegerilor
Partidele parlamentare au intrat in febra alegerilor pentru Parlamentul European. Democratii au anuntat ca lista candidatilor pentru PE va fi facuta publica in ordine alfabetica, urmand ca ordinea aparitiei pe lista oficiala sa fie stabilite de BPN in functie de performantele fiecarui candidat. Emil Boc a anuntat ca PD va prezenta public candidatii democrati in alegerile pentru Parlamentul European dupa sedinta BPN de lunea viitoare sau peste doua saptamani. Surse din PD au declarat, ieri, ca unii lideri democrati inclina sa ii acorde prima pozitie pe lista fostului ministru al Apararii, Sorin Frunzaverde, care a fost artizanul inscrierii PD in PPE. De asemenea, unii lideri democrati ar dori ca fostul ministru al Integrarii, Anca Boagiu, sa deschida lista PD la europarlamentare. Printre candidatii PD la alegerile pentru PE mai apare numele lui Rares Niculescu, consilierul fostului ministru al Internelor, Vasile Blaga. Pe aceasta lista vor mai figura si numele actualilor europarlamentari democrati. (A.I.)
Alesii, deranjati de ziaristi
Deputatii au ajuns la concluzia ca se impiedica prea tare de ziaristi in holul principal din fata salii de sedinta si au decis sa le caute reprezentantilor mass-media un spatiu adecvat ca sa nu mai blocheze holul. "Au fost discutii aprinse cu privire la identificarea unui spatiu in care mass-media sa-si desfasoare activitatea. De obicei, cand sunt motiuni de cenzura sau dezbateri importante in Camera, holul principal este ocupat si multi dintre colegii nostri au considerat oportun ca pana la inceperea sesiunii viitoare sa identificam un loc in care presa sa aiba studiouri si sa poata sa transmita aceste dezbateri live, in asa fel incat sa nu se mai afecteze holul principal", a declarat Valeriu Zgonea, secretar al Camerei, citat de Mediafax. Zgonea li s-a adresat jurnalistilor spunandu-le ca deputatii doresc sa existe un studiou special. "Stiti foarte bine ca dorim sa avem si un studiou special si sa gasim si aceasta solutie pentru dumneavoasra, sa fiti cat mai aproape de ce se intampla in plenul Camerei", le-a mai spus Zgonea jurnalistilor. (R.I.P.)
Divortul PNL-PD, oficializat la toamna
Vasile Blaga, secretarul general al PD, a estimat ca procedurile de oficializare a desfiintarii Aliantei ar putea dura pana la toamna, in septembrie sau octombrie. "Demersurile sunt deja incepute si am decis sa mergem pana la capat. In doua termene la tribunal s-ar putea rezolva problema", a precizat Emil Boc. Pe de alta parte, Blaga este putin ingrijorat ca rezolvarea problemelor privind datoriile comune dintre PNL si PD si repartizarea mandatelor de parlamentar s-ar putea prelungi din cauza vacantei parlamentare. Secretarul general al pedistilor nu a exclus nici posibilitatea depasirii termenului fixat pentru toamna din cauza unor eventuale complicatii datorate dezinteresului PNL fata de solutionarea juridica a dizolvarii Aliantei. (A.I.)
A r h i v a
  Motiune sub centura    1 comentariu
  Motiunea de cenzura, ca sperietoare    
  Vanghelie intre retorica si bruiaj    
  Magistratii, exclusi din CNI    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Ciorapeanu (8228 afisari)
 Autostrada Marii Negre (4354 afisari)
 Statul tolereaza "Biserica KGB" (2608 afisari)
 Candidatul Cotrocenilor la TVR, respins (2235 afisari)
 Un proces care nu se mai incheie: Eliade si Evreii (2015 afisari)
 Festival pentru cei mai gustosi porcusori de Guineea (767 afisari)
 Romanul care a spart codurile NASA, trimis in judecata (403 afisari)
 Liiceanu: Nu vreau sa ma injosesc explicand (348 afisari)
 Blocaj rutier in centrul Capitalei dupa ce Politia a inchis Calea Victoriei, fara acordul Primariei (120 afisari)
 Presedintele, originar din Murfatlar (110 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01044 sec.