Ziua Logo
  Nr. 3965 de marti, 26 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Dosarul "Matusa Tamara" amanat
Curtea Suprema de Justitie a amanat ieri pentru 19 septembrie primul termen in dosarul in care fostul premier Adrian Nastase si fostul presedinte al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB), Ioan Melinescu, au fost trimisi in judecata de procurorii DNA, pentru fapte de coruptie. Melinescu a solicitat ieri instantei supreme amanarea procesului pentru a-si putea angaja un avocat. La iesirea din sala de judecata, fostul presedinte al ONPCSB a declarat ca este nevinovat si ca nu poate sa dea declaratii deocamdata, cel putin pana nu o sa dea in fata instantei, din respect pentru magistrati. La randul sau, Nastase a declarat ca rechizitoriul se bazeaza exclusiv pe declaratiile lui Genica Boerica, care pe baza acestui denunt a si iesit din inchisoare. Totodata, el a sustinut ca acest proces este redemarat in ideea de a-i convinge pe cei de la Bruxelles ca lupta anticoruptie continua. In acest dosar, numit si "matusa Tamara", Adrian Nastase este acuzat de dare de mita, in legatura cu numirea lui Ioan Melinescu in functia de sef al ONPCSB in schimbul distrugerii unor informatii, in timp ce Melinescu este acuzat ca ar fi distrus acte in legatura cu depunerea unei sume de bani de catre Tamara Cernasov in contul Danei Nastase. (A.G.)
Ar fi avut sanse
Turista din SUA ucisa de un urs in Bucegi ar fi avut sanse sa supravietuiasca daca ar fi primit asistenta medicala imediat, au stabilit legistii, in timp ce reprezentantii Serviciului de Ambulanta Prahova sustin ca nu au putut ajunge la ranita in scurt timp din cauza lipsei unei masini adecvate. Potrivit doctorului Giovani Ciolea de la Serviciul de Medicina Legala Prahova, unde a fost facuta necropsia, decesul femeii a fost urmare a unui "soc traumatico-hemoragic, care s-a dezvoltat din momentul agresiunii pana in momentul aplicarii primelor masuri de resuscitare cardio-vasculara". Ciolea a declarat, ieri, citat de Mediafax, ca turista "nu avea leziuni traumatice imediat letale, iar decesul a fost urmare a dezvoltarii socului ulterior". Necropsia a aratat ca in urma atacului animalului femeia a suferit mai multe plagi ale scalpului, precum si plagi si hematoame pe brate, antebrate si coapse. (DEI)
Injunghiat in sediul Directiei Silvice
Un barbat a fost injunghiat ieri de un batran in varsta de 75 de ani, chiar in sediul Directiei Silvice Baia Mare, victima fiind transportata de urgenta la spital, iar agresorul fiind imobilizat si dus la sediul Politiei. Potrivit Mediafax, atacul a avut loc pe holul institutiei, sub privirile inmarmurite ale angajatilor si in timp ce intr-una dintre sali avea loc o mediere intre membrii a doua composesorate din Borsa care isi revendicau o suprafata de padure. De altfel, acesta pare sa fi fost si motivul agresiunii, caruia i-a cazut victima secretarul composesoratului "Cisla" din Borsa, Gheorghe Stetco. Potrivit angajatilor institutiei, atacatorul, Petru Baranyi, i-a infipt acestuia cutitul in spate, foarte aproape de gat. Conform politistilor, suspectul si-a recunoscut fapta si urmeaza ca cercetarile sa stabileasca exact ce s-a intamplat si, in functie de concluziile medico-legale, sa se dispuna masuri impotriva vinovatului. (A.G.)
A r h i v a
  "Reteaua Chama", trimisa in instanta    
  Jurnalistii din Basarabia s-au afiliat la MediaSind    
  Morminte profanate la Arad    1 comentariu
  Accesul la ministrul Pacuraru, strict interzis    2 comentarii
  CSM spala cadavrele Justitiei    5 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Ciorapeanu (8228 afisari)
 Autostrada Marii Negre (4354 afisari)
 Statul tolereaza "Biserica KGB" (2608 afisari)
 Candidatul Cotrocenilor la TVR, respins (2235 afisari)
 Un proces care nu se mai incheie: Eliade si Evreii (2015 afisari)
 Festival pentru cei mai gustosi porcusori de Guineea (767 afisari)
 Romanul care a spart codurile NASA, trimis in judecata (403 afisari)
 Liiceanu: Nu vreau sa ma injosesc explicand (348 afisari)
 Blocaj rutier in centrul Capitalei dupa ce Politia a inchis Calea Victoriei, fara acordul Primariei (120 afisari)
 Presedintele, originar din Murfatlar (110 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00964 sec.