Ziua Logo
  Nr. 3965 de marti, 26 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
BNR reduce iar dobanda
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a decis, ieri, sa reduca dobanda de politica monetara pentru a patra oara in acest an, de la 7,25% la 7%, si a mentinut cotele rezervelor minime obligatorii, subliniind necesitatea prudentei in fata politicii fiscale prociclice si a deficitului extern in urcare. "Desi procesul de dezinflatie a continuat, riscurile legate de majorarea salariilor, de atitudinea prociclica a politicii fiscale si de o accentuare a dezechilibrului extern reclama pastrarea unei atitudini prudente a autoritatii monetare", se arata intr-un comunicat al BNR. Banca centrala va exercita prin intermediul operatiunilor de piata un control al lichiditatii adecvat conditiilor de pe pietele financiare si mentine nivelul actual al ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si in valuta ale institutiilor de credit, se spune in comunicat. (F.B.)
Orange lanseaza servicii 3G+
Serviciile 3G+ care au fost lansate comercial ieri de operatorul de telefonie mobila Orange Romania in zece orase se adreseaza atat companiilor, cat si clientilor individuali, fiind disponibile mai multe tipuri de abonamente pentru conexiunea la Internet, au anuntat ieri reprezentantii firmei. Serviciul 3G+ va permite viteze de transfer de date (download, descarcare fisiere) de pana la 3,6 Mbps si va fi disponibil in Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Constanta, Brasov, Craiova, Iasi, Oradea, Galati si Ploiesti, atat pentru clientii cu abonament, cat si pentru cei care utilizeaza cartele preplatite. Pana la sfarsitul anului, operatorul va extinde aria de acoperire a noului serviciu in toate resedintele de judet si in principalele statiuni montane. Serviciile 3G+ sunt disponibile abonatilor Orange si in roaming, in 15 tari europene. Orange Romania este cel mai mare operator local de telefonie mobila, cu 8,27 milioane de clienti la finele lunii martie. (E.I.)
Transelectrica se modernizeaza
Transelectrica a inaugurat, la sfarsitul saptamanii trecute, impreuna cu consortiul japonez Itochu-Toshiba, o statie de inalta tensiune la Brazi Vest, in apropiere de Ploiesti, in urma unei investitii de retehnologizare in valoare de 3,08 miliarde yeni japonezi (aproximativ 18,5 milioane euro) si 7,47 milioane de euro. Retehnologizarea statiei a fost realizata printr-un proiect "la cheie", in perioada iunie 2005- iunie 2007. Investitia a fost finantata in proportie de 65% printr-un credit extern de la Banca pentru Cooperare Internationala a Japoniei, suma care a acoperit achizitionarea echipamentelor din import, iar pentru plata lucrarilor, a materialelor si a echipamentelor procurate din Romania, fondurile au provenit din surse proprii Transelectrica. Proiectul de retehnologizare face parte din planul prioritar de dezvoltare a retelei electrice de transport intr-o zona industrializata si reprezinta o premiera in Romania, se arata intr-un comunicat al companiei. (G.M.)
Noi produse Brenac
Brailact, producatorul de lactate Brenac, a lansat in productie, incepand cu luna iunie, doua noi sortimente - cutiile de lapte proaspat Brenac rosu si Brenac albastru - pe o noua linie de productie de peste 4 milioane euro. Ambalajele au capacitatea de un litru, iar cele doua variante de culoare albastru si rosu indica doua categorii de produse, lapte semidegresat (1,5 la suta grasime) si respectiv lapte integral (3,5 la suta grasime). "Noile cutii sunt produse cu echipamente furnizate de SIG Combiloc, lider mondial in industria utilajelor de ambalare", a declarat directorul general al Brailact SA, Yannis Mythis, care a precizat ca fabrica a trecut printr-un rapid proces de retehnologizare, pentru adaptarea la normele europene de productie a laptelui. (F.B.)
 Afisari: 164  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  OMV gata sa inghita MOL    
  CEZ cu ochii pe Cernavoda    
  BCR dezleaga creditul    1 comentariu
  Birocratia alunga investitorii    
 Top afisari / comentarii 
 Ciorapeanu (8228 afisari)
 Autostrada Marii Negre (4354 afisari)
 Statul tolereaza "Biserica KGB" (2608 afisari)
 Candidatul Cotrocenilor la TVR, respins (2235 afisari)
 Un proces care nu se mai incheie: Eliade si Evreii (2015 afisari)
 Festival pentru cei mai gustosi porcusori de Guineea (767 afisari)
 Romanul care a spart codurile NASA, trimis in judecata (403 afisari)
 Liiceanu: Nu vreau sa ma injosesc explicand (348 afisari)
 Blocaj rutier in centrul Capitalei dupa ce Politia a inchis Calea Victoriei, fara acordul Primariei (120 afisari)
 Presedintele, originar din Murfatlar (110 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00929 sec.