Ziua Logo
  Nr. 3965 de marti, 26 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Cu "Medeea" la Salonic
Intre 14 iunie si 13 iulie, la Salonic se desfasoara prima editie a Festivalului de Teatru din Sud-Estul Europei. La aceasta manifestare a fost prezent si Teatrul national din Craiova, care a prezentat spectacolul "Medeea" de Euripide, in regia lui Yannis Paraskevopoulos. La aceasta editie inaugurala au fost invitate trupe din Turcia, Romania, Serbia, Ungaria, Grecia, Albania si Cipru. "Medeea" ii are in distributie pe Cerasela Iosifescu, Valentin Mihali, Sorin Leoveanu, Geni Macsim, Adrian Andone, Catalin Baicus, Cosmin Radescu si Dragos Macesanu. (M.A.)
Cultura scrisa, promovata de ICR
Institutul Cultural Roman (ICR) lanseaza un nou program de finantare destinat promovarii culturii romane in strainatate prin intermediul proiectelor editoriale: "Publishing Romania". Structurat pe doua sectiuni, programul va oferi sprijin pentru editorii din strainatate care doresc sa publice albume si/sau carti dedicate culturii romane (Sectiunea I) si sustinere pentru publicatiile in limbi straine care doresc sa editeze suplimente, numere tematice si reviste de studii dedicate culturii si civilizatiei romanesti (Sectiunea II), informeaza ICR. "Publishing Romania" va fi derulat de Centrul Cartii, un departament recent creat la ICR. (D.C.)
"Multumesc pentru ziua asta minunata"
Maine, la Muzeul National de Arta Contemporana (MNAC) va fi deschisa, la ora 19.00, cea mai ampla expozitie de pana acum a artistului Stefan Constantinescu intitulata "Multumesc pentru ziua asta minunata/Thanks for a Wonderful, Ordinary Day". Curatorul Oana Tanase spune ca alegerea titlului nu este deloc intamplatoare pentru aceasta expozitie, ce prezinta sub forma unei ample instalatii o serie de lucrari realizate intre anii 1998 si 2007, cantecul Agnethei Faltskog, "Thanks for a Wonderful, Ordinary Day", servind drept coloana sonora a documentarului "El Pasaje" (2005). Stefan Constantinescu, nascut la Bucuresti in 1968 si stabilit in Suedia din 1993, a absolvit Academia Regala de Arta din Stockholm in 1997. Activitatea lui include expozitii personale si de grup, precum si proiectii de film in Germania, Italia, Danemarca, Lituania, Elvetia, Suedia si Romania. In ultimii ani, interesul lui s-a focalizat asupra artei video. Expozitia ce va ramane deschisa pana pe 2 septembrie. (M.A.)
Consonance si "Pasarea de Aur"
Lucian Petrescu, castigatorul pianinei ZIUA din anul 1997, a reusit, impreuna cu corul Consonance al Liceului Dinu Lipatti, sa castige si premiul intai, la categoria de varsta, al Festivalului International Coral organizat in cinstea maestrului Mednikarov. Concursul s-a desfasurat in Bulgaria, la Albena si Dobrich, in perioada 18-25 iunie 2007. La acest festival au participat 30 de coruri de camera din Rusia, Bulgaria si corul Consonance din Romania, condus de prof. Lacramioara Ana Pauliuc. Pe langa premiul intai la categoria de varsta, corul a mai primit si Premiul Special al Festivalului "Pasarea de Aur". Corul Liceului Dinu Lipatti nu a fost prezent in totalitatea sa, o parte dintre elevi sustinand examenul de bacalaureat. La acest festival, corul de camera Consonance a interpretat piese din repertoriul international in limbile engleza, spaniola si bulgara. (L.M.)
A r h i v a
  "Oamenii vor sa scrie politicos despre iubire si sex"    
  Ioana Ostafi-Meier a cantat din nou "acasa"    
 Top afisari / comentarii 
 Ciorapeanu (8228 afisari)
 Autostrada Marii Negre (4354 afisari)
 Statul tolereaza "Biserica KGB" (2608 afisari)
 Candidatul Cotrocenilor la TVR, respins (2235 afisari)
 Un proces care nu se mai incheie: Eliade si Evreii (2015 afisari)
 Festival pentru cei mai gustosi porcusori de Guineea (767 afisari)
 Romanul care a spart codurile NASA, trimis in judecata (403 afisari)
 Liiceanu: Nu vreau sa ma injosesc explicand (348 afisari)
 Blocaj rutier in centrul Capitalei dupa ce Politia a inchis Calea Victoriei, fara acordul Primariei (120 afisari)
 Presedintele, originar din Murfatlar (110 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00988 sec.