Ziua Logo
  Nr. 3961 de joi, 21 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
TVR - prima plata
-- Liberalii cedeaza PSD-ului conducerea Televiziunii in schimbul sustinerii Guvernului uAlexandru Sassu a fost propus de noii membri validati ai Consiliului de Administratie drept sef la TVR
Parlamentul reunit in sedinta comuna a validat 11 din cei 13 membri ai CA al TVR. Candidaturile au fost propuse de catre grupurile parlamentare ale PSD (Anne-Marie Juganaru, Alexandru Sassu si Victor Socaciu-titulari, Vasile Arhire, Dumitru Pelican-supleanti), UDMR (Stanik Stefan Ioan-titular, iar Salomon Marton Laszlo-supleant), PC (Razvan Barbatov-titular), PRM (Radu Toma-titular, Nicolae Teodorescu-supleant), PNL (Dida Dragan-titular, Brandusa Miron-supleant) si al minoritatilor nationale (Raico Cornea-titular), Guvern (Vlad Velcu-titular, Mirela Luca-supleant) si de catre angajatii TVR (Sorin Burtea si Marian Voicu-titulari, Ioana Bantoiu si Mihai Radulescu-supleanti). Lista a fost votata in bloc, cu 234 de voturi favorabile si doar 16 voturi impotriva. Dupa votul de validare, membrii CA au depus juramantul in aceasta calitate in fata unei sali in care se mai aflau doar patru parlamentari!
O noua concesie facuta de Guvern
Conform spuselor presedintelui Comisiei de cultura de la Senat, Adrian Paunescu, nominalizarile din partea Presedintiei si a PD, Catalin Avramescu, respectiv Alexandru Lazescu, au venit prea tarziu la comisie pentru ca acestia sa mai fie audiati. Paunescu a facut un apel la membrii comisiilor de specialitate din cele doua Camere sa participe la audierile de luni dupa-amiaza, la care ar trebui sa participe si cei care urmeaza sa ocupe locurile de supleant ramase libere din partea PSD, PC si minoritati. Din aceasta cauza, Paunescu a obtinut o amanare a alegerii presedintelui-director general. Presedintii Camerelor au cazut de acord sa organizeze o noua sedinta comuna pentru completarea Consiliului de Administratie si alegerea directorului general. Insa membrii alesi au cazut imediat de acord sa-l sustina pentru aceasta functie pe unul din cei nominalizati de PSD, Alexandru Sassu, astfel ca cei desemnati de PD si de Basescu nu vor avea niciun cuvant de spus in aceasta chestiune. De altfel, sustinerea Consiliului de Administratie este doar o recomandare pentru comisiile parlamentare de specialitate, care pot desemna un alt candidat pentru a fi aprobat de catre plenul Parlamentului. Oricum, jocurile erau deja aranjate intre liberali si social-democrati astfel incat PSD sa aiba din nou un om de incredere in fruntea televiziunii publice. Numirea lui Sassu va fi oficializata saptamana viitoare. (Adrian ILIE)
 Afisari: 372  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
iar Basescu   de cosor ion
Fals! PNL nu cedeaza, ci nu are de ales.   de green day
merge merge colaborarea?   de Arcturus
A r h i v a
  Troc PSD-PNL    2 comentarii
  Nicolau, membru CNA    
  Data euroalegerilor, discutata "tangential"    1 comentariu
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Asasinii au scapat! (3884 afisari)
 Maturatorul genial (3351 afisari)
 A treia porcarie (2848 afisari)
 Romani umiliti pentru cetatenia romana (1874 afisari)
 Pacatul de a fi bine platit (1813 afisari)
 Nicolae Cochinescu si Petre Ninosu, implicati in Mineriada din '90 (444 afisari)
 UE cauta solutii pentru Tratatul Constitutional (346 afisari)
 "Cetateanul Kane", cel mai bun film al tuturor timpurilor (221 afisari)
 Gwoemul/ The Host (Monstrul) (142 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00962 sec.