Ziua Logo
  Nr. 3961 de joi, 21 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Controversatul general Grumaz, consul la Shanghai
-- Generalul (r.) Alexandru Grumaz, fost prim-adjunct al directorului Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), a fost numit de Guvern in functia de consul general al Romaniei la Shanghai (Republica Populara Chineza), printr-o hotarare aprobata in sedinta de ieri.
Noul consul general a ocupat, in perioada 2001-2005, functia de prim-adjunct al directorului de Telecomunicatii Speciale. In comunicatul oficial de presa primit de la Guvern se mentioneaza ca printre realizarile profesionale ale lui Grumaz se numara introducerea numarului apelului de urgenta 112 pe teritoriul Romaniei. Numai ca, premierul Tariceanu nu stie sau nu a vrut sa tina cont de faptul ca generalul Grumaz a facut obiectul unor cercetari si dezvaluiri in presa privind primirea unor comisioane substantiale pentru favorizarea unor firme care au amenajat spatiile tehnice destinate "Sistemului unic pentru apeluri de urgenta 112" din Bucuresti si teritoriu. In acest sens, fostul prim-adjunct al directorului STS a aprobat pentru firmele FELIX TELECOM si TELECONSTRUCTIA sume exagerate pentru sustinerea lucrarilor executate, in schimbul unor comisioane intre 6000 - 8000 euro/judet. Astfel se explica si averea declarata a generalului Grumaz care detine doua vile de lux, una in Busteni pe str. 30 Decembrie nr. 26 si alta in Bucuresti, str. Nona Otescu nr. 27.
La adresa noului consul al Romaniei la Shanghai au existat acuzatii ca ar fi folosit in scop personal materiale si bani alocati pentru inchiderea santierului de la Vata de Jos din judetul Hunedoara. Acolo, STS a intentionat cu cativa ani in urma sa construiasca un centru strategic de comunicatii. Era vorba de proiectul LGV-2000 si implica cheltuirea a peste 100 de milioane de dolari. In perioada cat a fost prim-adjunct la STS, Grumaz a fost acuzat de subordonati ca a practicat un regim de teroare si a folosit in scop personal bunurile institutiei.
Din 1973 si pana in 2001, Alexandru Grumaz a fost ofiter in Ministerul Apararii. Dornic sa fie mereu in atentia tuturor, Grumaz a insistat in vremea cand activa in Ministerul Apararii Nationale sa-i fie pictat chipul pe fresca din holul central al Ministerului Apararii. Chipul lui Grumaz apare printre fete de voievozi si sfinti, alaturi de cel al presedintelui Traian Basescu. Autorul picturii declara ca este o practica des intalnita ca in continutul unor lucrari de arta sa apara si personaje in viata, care au figuri expresive si ca a fost optiunea sa sa aleaga subiectii, singurul care a insistat sa fie si el pictat fiind generalul Grumaz.
Luca ILIESCU 
 Afisari: 1308  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
cine e grumaz?   de titelu
Briliantul guvern mioritic....   de alamar
grumaz, cu figura expresiva?   de beatle-maniacul
A r h i v a
  Traficul cu tigari ia amploare    1 comentariu
  Circul retrocedat    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
  Loviti de soarta, batjocoriti de autoritati    1 comentariu
  Incalcare de proprietate marca Basescu    7 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Asasinii au scapat! (3884 afisari)
 Maturatorul genial (3351 afisari)
 A treia porcarie (2848 afisari)
 Romani umiliti pentru cetatenia romana (1874 afisari)
 Pacatul de a fi bine platit (1813 afisari)
 Nicolae Cochinescu si Petre Ninosu, implicati in Mineriada din '90 (444 afisari)
 UE cauta solutii pentru Tratatul Constitutional (346 afisari)
 "Cetateanul Kane", cel mai bun film al tuturor timpurilor (221 afisari)
 Gwoemul/ The Host (Monstrul) (142 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00908 sec.