Ziua Logo
  Nr. 3954 de miercuri, 13 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Barroso anunta un raport corect si obiectiv
-- Oficialul european linisteste Guvernul de la Bucuresti
Bruxelles-ul ofera o gura de oxigen Guvernului de la Bucuresti, asigurandu-l ca raportul Comisiei Europene privind Romania si Bulgaria, ce urmeaza sa fie prezentat peste doua saptamani, va fi corect si obiectiv. Anuntul a fost facut, ieri, la Bruxelles, de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, dupa intalnirea avuta cu premierul Calin Popescu Tariceanu. Seful Executivului UE a refuzat insa sa comenteze situatia politica din Romania, pledand pentru varietatea de opinii. Vizita lui Tariceanu la Bruxelles are loc inaintea prezentarii raportului de tara al Comisiei Europene, dupa aderarea Romaniei la UE, si inaintea Consiliului European din 21-22 iunie
Rugat sa comenteze evenimentele de pe scena politica de la Bucuresti, Jose Manuel Barroso a evitat sa faca acest lucru, referindu-se doar la modul general, considerand ca este bine sa existe o varietate de opinii, dar pe fondul unei stabilitati, astfel incat credibilitatea tarii in exterior sa nu fie afectata. Oficialul european a tinut sa precizeze ca aprecierile sale nu vizeaza actualul Guvern de la Bucuresti, ci o situatie generala. De asemenea, seful Executivului UE a spus ca este bine sa existe o varietate de opinii, dar si o stabilitate a sistemului politic astfel incat credibilitatea tarii in strainatate si in relatia cu UE sa nu fie afectata, informeaza Mediafax. Barroso s-a referit la Romania ca la un stat cu "o democratie vie" si a subliniat ca nu este singura tara europeana in care exista dispute politice.
Clauza, doar o speculatie
In ceea ce priveste raportul Comisiei Europene privind Romania, ce urmeaza sa fie prezentat, la 27 iunie, la Bruxelles, Barroso a afirmat ca acesta va fi obiectiv si corect, reflectand atat progresele, cat si sectoarele care necesita inca masuri de reforma. Potrivit oficialului UE, informatiile privind posbila activare a clauzei de salvgardare sunt doar speculatii, deoarece nu a fost luata o decizie. Barroso a mai declarat ca este optimist in legatura cu actiunile autoritatilor romane, subliniind ca angajamentul si credibilitatea tarii in exterior sunt "cruciale". Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a aflat ieri la Bruxelles pentru a-i prezenta sefului Comisiei Europene progresele inregistrate in indeplinirea angajamentelor asumate in relatia cu UE, asigurandu-l ca autoritatile de la Bucuresti vor continua masurile de reforma, inclusiv in ceea ce priveste absorbtia fondurilor comunitare. La sfarsitul lunii trecute, pesedistul Victor Ponta lansa ipoteza conform careia raportul Comisiei Europene din 27 iunie ar putea sanctiona ineficienta in lupta impotriva coruptiei, prin impunerea clauzei de salvgardare. Informatia a fost insa infirmata imediat de oficialii de la Bucuresti, care au afirmat insa ca Bruxelles-ul ar putea decide, in raport, sa continue monitorizarea Romaniei in combaterea coruptiei la nivel inalt, chiar daca rapoartele intermediare ale Bruxelles-ului sunt pozitive. (L.P.)
 Afisari: 438  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
Obiectiv nu inseamna Bun, vezi Dictionarul   de dbutnaru
"Barroso anunta un raport corect si obiectiv" ? Ugo Tonazzi i-a aruncat un omoplat in teica ?   de ionion
poate mai gasim si alte semne   de cosor ion
daca raportul nu e rau...   de Sobru
A r h i v a
  Uniunea vrea pace cu Basescu    1 comentariu
  Jucator in Justitie    2 comentarii
  Cozmin Gusa: "Sa-i dam guvernul lui Basescu. Pana in 2008"    15 comentarii
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Mineriada presei (5231 afisari)
 Solutia Coposu la problema Basescu (3109 afisari)
 Albanezii i-au furat ceasul lui Bush (2696 afisari)
 Ucisa in numele onoarei (2298 afisari)
 Casele celebritatilor (2113 afisari)
 17 ani, niciun vinovat (165 afisari)
 Hayssam, condamnat la 20 de ani de inchisoare in procesul rapirii jurnalistilor (135 afisari)
 George Maior audiat in cazul Coldea (113 afisari)
 Financial Times: Probabil ca Raportul CE din 27 iunie nu va sanctiona Romania (80 afisari)
 O vara fara ordonante (58 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00968 sec.