Ziua Logo
  Nr. 3954 de miercuri, 13 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Subcomisia privind Castelul Bran: "Actul de retrocedare este lovit de nulitate"
-- Actul prin care a fost retrocedat Castelul Bran este lovit de nulitate absoluta, intrucat retrocedarea s-a facut cu nerespectarea prevederilor legale si constitutionale, a declarat presedintele subcomisiei de ancheta parlamentara in acest caz, deputatul Dumitru Puchianu.
"Concluzia raportului este ca actul de retrocedare a Castelului Bran este lovit de nulitate absoluta, pentru ca nu s-au respectat prevederile legilor existente, prevederi potrivit carora domeniul public este inalienabil", a afirmat Puchianu, dupa ce a prezentat in Comisia de abuzuri raportul subcomisiei pe care o prezideaza. Acesta a aratat ca, pe de alta parte, in momentul in care s-au stabilit mostenitorii Castelului nu s-au respectat procedurile, astfel incat in prima cerere de retrocedare, formulata catre Prefectura Brasov, au existat cinci mostenitori, iar ulterior, restituirea s-a facut doar catre trei dintre acesti mostenitori.
Puchianu a precizat ca raportul subcomisiei va fi prezentat plenului Camerei Deputatilor, care se va pronunta asupra sa printr-o hotarare, urmand ca Parlamentul sa sesizeze Guvernul, ICCJ, Parchetul ICCJ si celelalte institutii abilitate ale statului referitor la cele constatate in raport. "Actele sunt lovite de nulitate, procedurile nu au fost respectate, restituirea a fost ilegala. Decizia in acest sens se va lua de catre instanta", a spus Puchianu, citat de Mediafax, mentionand ca raportul subcomisiei va intra in dezbaterea plenului Camerei cel mai probabil saptamana viitoare. La randul sau, presedintele Comisiei de abuzuri, deputatul Tudor Mohora, a spus ca raportul subcomisiei nu este final, acesta urmand sa fie nuantat in sensul de a propune Camerei sa se faca in continuare demersuri, inclusiv prin sesizarea unei instante de judecata, care poate sa se pronunte asupra acestui caz. "Concluzia comisiei nu are cum sa fie absolutizata, trebuie ca ea sa fie insusita si de plen. S-ar parea ca s-au produs asemenea incalcari ale regulilor de procedura care ar putea sa conduca la anularea actului de restituire, dar trebuie sa se constate intr-o instanta de judecata ca el ar putea fi lovit de nulitate absoluta", a aratat Mohora. (B.C.G.)
 Afisari: 796  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Tovarashe si tovarashi republicani romani, castelul de la Bran trebuie sa fie sediul de odihna   de ionion
   de avarfreson
Suptcomisarul Mitica   de Ion Caramache
A r h i v a
  Flagrant pentru bratara    
  O masina de Politie a lovit un pieton    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
  Schema lui Niculae la ASIROM    2 comentarii
  Condamnati de Ministerul Mortii    5 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Mineriada presei (5231 afisari)
 Solutia Coposu la problema Basescu (3109 afisari)
 Albanezii i-au furat ceasul lui Bush (2696 afisari)
 Ucisa in numele onoarei (2298 afisari)
 Casele celebritatilor (2113 afisari)
 17 ani, niciun vinovat (165 afisari)
 Hayssam, condamnat la 20 de ani de inchisoare in procesul rapirii jurnalistilor (135 afisari)
 George Maior audiat in cazul Coldea (113 afisari)
 Financial Times: Probabil ca Raportul CE din 27 iunie nu va sanctiona Romania (80 afisari)
 O vara fara ordonante (58 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00917 sec.