Ziua Logo
  Nr. 3936 de miercuri, 23 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Vendetta!
-- AC Milan si FC Liverpool se infrunta diseara, la Atena, in ultimul act al Ligii Campionilor, partida transmisa in direct la ProTv de la ora 21,45
foto: Mediafax
Doua dintre cele mai mari echipe ale Europei se confrunta diseara intr-o reeditare a finalei Ligii Campionilor de acum doi ani, care a adus cea mai frumoasa rasturnare de scor din istoria competitiei. Si AC Milan, si Liverpool vin dupa sezoane dezamagitoare in campionatele proprii, cu italienii pe locul patru, in conditiile unui an inceput cu depunctare, iar englezii au terminat pe trei, departe de lupta pentru titlu inca din ianuarie. Dar asta nu face decat sa creasca la maximum dorinta ambelor echipe de a intra in posesia trofeului, mai ales ca jucatorii de baza au fost odihniti in ultimele saptamani si sunt gata sa dea totul pentru o victorie in cel mai important meci al anului in Europa.
Italienii nu s-au lansat in declaratii diplomatice, ci au vorbit de-a dreptul despre revansa, dupa infrangerea de acum doi ani, de la Istanbul, cand au fost mari favoriti, au condus cu 3-0 la pauza si au terminat prin a pierde trofeul la lovituri de departajare. "Pot sa mai castig zece trofee, ca nu voi uita niciodata acea noapte. Am fost atat de dezamagit incat am cerut conducerii sa ma treaca pe lista de trasferari", s-a confesat Gennaro Gattuso, "durul" din linia de mijloc a lui Milan. Acesta a refuzat sa intre in conflict cu Steven Gerrard, capitanul lui Liverpool, care a notat in autobiografia sa ca italienii isi salutau la pauza finalei de la Istanbul sotiile si prietenele din tribuna, iar asta i-a inrait pe el si pe coechipierii sai. "Nu este adevarat, nu am facut asa ceva, dar Gerrard este un mare jucator si ii voi raspunde miercuri pe teren", a avertizat "Pitbull". Deranjat de afirmatiile lui Gerrard a fost insa antrenorul Carlo Ancelotti: "Este un sigur cuvant care poate descrie declaratia lui Gerrard: prostii! Ne-am pierdut capul in acele sase minute si i-am lasat sa egaleze la trei, dar la pauza le-am tot spus jucatorilor mei ca mai au 45 de minute de jucat". Si Silvio Berlusconi, patronul lui AC Milan, care a ajuns la incredibila cifra de noua finale (sase castigate) in cei 20 de ani de domnie, a cerut razbunare. "Sunt fericit ca dupa tot scandalul din Italia (depunctarea echipelor in afacerea Calciopoli) am demonstrat ca ni s-a facut o nedreptate, iar acum vreau trofeul la Milano, fiindca nu pot sa uit cum ne-a batut Liverpool prin acel dans nebun al portarului (n.r. Jerzy Dudek)", a spus fostul premier al Italiei. Rafa Benitez, antrenorul spaniol al lui Liverpool, a evocat si el intalnirea de la Istanbul, povestind un episod uimitor. "De obicei, sunt calm la pauza, dar atunci trebuia sa spun ceva mobilizator si nu prea ma descurcam in engleza. Eram in criza de timp si m-au salvat suporterii, pe care i-am auzit din vestiat cantand si baietii si-au dat seama ca putem forta o revenire spectaculoasa", a povestit Benitez. Revenind la finala de astazi, Gattuso a trecut repede de la optimism la pesimism, singurul lucru cert, de care nimeni nu se indoia, fiind acela ca isi va da viata pe teren. "Nu ne teme de englezi, nu avem de ce, sa nu uitam ca noi suntem campioni mondiali. Totusi, va fi foarte greu sa ne luptam cu ei, fiindca in ultimii ani au bani mai multi decat in orice alt fotbal, iar asta le permite sa aduca jucatori care, acum ceva vreme, nici nu s-ar fi gandit sa mearga in Anglia. In urmatorii ani va fi foarte dificil de luptat cu ei", a spus jucatorul care are sotie o britanica. "Monica nu va tine cu Liverpool pentru ca ar putea fi aruncata in strada de familia mea, dar acest lucru nu se va intampla, fiindca ea e scotiana si nimeni din aceasta tara nu ar tine vreodata cu o echipa engleza", a glumit Gattuso.
Palmares
AC MILAN
l 6 Cupe ale Campionilor Europeni
l 2 Cupe ale Cupelor
l 4 Supercupe ale Europei
l 3 Cupe Intercontinentale
l 17 titluri in Italia
l 5 Cupe ale Italiei
l 5 Cupe ale Ligii
FC LIVERPOOL
l 5 Cupe ale Campionilor Europeni
l 3 Cupe UEFA
l 3 Supercupe ale Europei
l 18 titluri in Anglia
l 7 Cupe ale Angliei
l 7 Cupe ale Ligii
n Bogdan GHEORGHE 
 Afisari: 238  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Come on, England!!!   de indianu Talpa Iute
A r h i v a
  Scandal in finala Diviziei A    
  IRB Nations Cup la Bucuresti    
  Stiri pe scurt    
  Meme a ales Unirea    
  Andrey costa 1.425.000 euro!    
  Buga si Badoi doriti in Ghencea    
  Thereau pleaca de la Steaua    
  LIGA I - ETAPA A 34-A (ULTIMA)    
 Top afisari / comentarii 
 Cu fusta in vine la Cannes (8312 afisari)
 Romania si-ar putea pierde drepturile in UE (4349 afisari)
 "Pasarica", tradusa de Voiculescu (3511 afisari)
 Boicot si uninominale (3449 afisari)
 PSD isi pune capul sub sabia lui Basescu (2863 afisari)
 "Padurea spanzuratilor", dupa 40 de ani, din nou la Cannes (362 afisari)
 A murit Ralu Filip (149 afisari)
 PSD-ul incepe negocierile, PD-ul vrea anticipate, liberalii sunt in sedinta (116 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01238 sec.