Ziua Logo
  Nr. 3935 de marti, 22 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Intalnire suspendat-interimar
Presedintele suspendat si presedintele interimar au discutat ieri la pranz, la Palatul Cotroceni, despre perioada interimatului lui Nicolae Vacaroiu si despre momentul in care Traian Basescu isi va relua mandatul de sef al statului, dar si pentru a vorbi despre calendarul Presedintiei din aceasta saptamana. Basescu va putea reveni la Cotroceni numai dupa ce Curtea Constitutionala va constata validitatea refrendumului si, implicit, incetarea interimatului la functia de presedinte. Procedural, rezultatele centralizate la nivel national de catre Biroul Electoral Central, cuprinzand numarul voturilor valabil exprimate se trimit Curtii Constitutionale, in termen de 24 de ore de la incheierea centralizarii, potrivit Legii referendumului. Curtea stabileste validitatea referendumului, iar hotararea acesteia se publica in Monitorul Oficial, moment in care inceteaza interimatul lui Nicolae Vacaroiu la Presedintie, iar Traian Basescu isi reia prerogativele de sef al statului. Nicolae Vacaroiu a declarat ieri ca interimatul la sefia statului se va incheia cel mai probabil joi. (A.H.)
Basescu la panou
Presedintele Traian Basescu a revenit, ieri, in Piata Universitatii pentru a da cu subsemnatul la panoul "celor mai importante trei lucruri din viata ta". Prioritatile sefului statului incep cu "reforma politica", incluzand trei subcapitole: Legea electorala, Legea lustratiei si revizuirea Constitutiei. Pe locul doi se situeaza "prioritatile pentru educatie, sanatate, agricultura (bani UE). In fine, a treia prioritate este acordata "firmelor romanesti asociate pentru a face fata competitiei in UE (turism, IT, constructii)". Intrebat despre maniera aberanta prin care a inteles sa se comporte fata de reporterul Antenei 1, Andreea Pana, careia i-a confiscat, fara nici un drept telefonul mobil, presedintele ne-a declarat:" Dom'le, i l-am dat dupa doua ore, dar nu e frumos ce-a facut, eram la cumparaturi...". Presedintele, aflat in direct cu emisiunea "Tu faci realitatea", a declarat ca "nu mai are aspiratii personale" pentru ca aspiratiile sale ar coincide cu " cele valabile pentru toti romanii". (T.B.)
Ahmadinejad, in vizita la Lukasenko
Presedintele belarus, Aleksandr Lukasenko, a primit, ieri, vizita omologului sau iranian, Mahmud Ahmadinejad, pentru a conveni asupra modalitatilor de cooperare dintre cele doua tari, transmite Rompres. Belarusul este "pregatit pentru o cooperare cu Iranul in toate domeniile posibile", a declarat liderul de la Minsk, oaspetele sau iranian precizand ca intre cele doua tari exista un potential urias de colaborare pe termen lung. Lukasenko este considerat in Occident "ultimul dictator al Europei", in timp ce Ahmadinejad se afla in plin razboi cu statele democratice din cauza programului nuclear promovat, pe care SUA si alte tari aliate il considera un efort in vederea dezvoltarii armei atomice. (D.E.)
Romanii uita ca sunt romani
Presa canadiana informeaza ca un presupus amnezic, care a reusit sa-i convinga mai multi ani pe medici ca este un englez bogat a recunoscut in sfarsit ca nu este decat un impostor roman. La sfarsitul anului 1999 s-a prezentat la o sectie de politie din orasul Toronto pretinzand ca a fost jefuit si si-a pierdut in urma atacului memoria si actele, De atunci si-a spus Phillip Staufen si a reusit sa convinga mai multi experti lingvisti ca este de origine britanica. In cele din urma a fost identificat ca fiind Ciprian Skeid din Timisoara, in varsta de 36 de ani. "Am venit din Romania, un loc pe care il urasc. Mai bine sunt un nimeni fals decat adevaratul eu", a declarat Skeid jurnalistilor canadieni. (D.E.)
 Afisari: 283  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Tortionarii comunisti, acuzati de genocid    3 comentarii
  Aromanii sunt romani    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Rasism si razboi politic (4034 afisari)
 Crima in inalta societate (3443 afisari)
 Gloata, poporul si liderul providential (2840 afisari)
 Misterioasa scrisoare a lui Mordechai (2583 afisari)
 Batalia polilor (2464 afisari)
 Embargou la presedinte (492 afisari)
 PSD+PD=love (106 afisari)
 Primul inculpat oficial in cazul Litvinenko (71 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01025 sec.