Ziua Logo
  Nr. 3935 de marti, 22 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Jaf la casa de amanet cu un pistol de jucarie
Un barbat inarmat cu un pistol de jucarie a jefuit ieri o casa de amanet din centrul Brasovului, el fiind prins la scurt timp dupa producerea faptei de catre un politist comunitar. Potrivit martorilor, barbatul a intrat in incinta casei de amanet din Piata Sfatului in plina zi, fiind inarmat cu un pistol, purtand o cagula pe fata si manusi chirurgicale pe maini. El a amenintat-o pe vanzatoare si a lovit-o cu pistolul, dupa care a reusit sa fure aproximativ un kilogram de bijuterii si sa o ia la fuga. Trecatorii aflati in apropiere, care au auzit tipetele vanzatoarei si l-au vazut pe barbat fugind au incercat sa il prinda pe suspect. Un politist comunitar aflat in zona a reusit sa il opreasca pe tanar si sa ii puna catusele, descoperind totodata ca pistolul folosit pentru jaf era de jucarie. "Am fugit dupa el pana pe strada. Am reusit in scurt timp sa il prind si sa il imobilizez", a precizat Paul Schoffeld, politistul care l-a retinut pe suspect. Conform politistilor brasoveni, citati de Mediafax, autorul jafului are 26 de ani si nu are antecedente penale. El a fost predat politiei, urmand a fi cercetat pentru jaf. In urma incidentului, angajata casei de amanet a ajuns la Spitalul Judetean Brasov, femeia suferind mai multe lovituri la cap.
(Andrei GHICIUSCA)
Andrei Iucinu, fiul lui Tinu
Tribunalul Bucuresti a mentinut ieri decizia instantei inferioare care recunostea ca Andrei Iucinu este fiul Emiliei Iucinu si al lui Dumitru Tinu, respingand apelul formulat dupa prima sentinta. Ana Maria si Tamara Tinu, fiica si sotia jurnalistului, sunt obligate la cheltuieli de judecata de 4400 de lei, prin aceeasi decizie a instantei, transmite Mediafax. Desi sentinta Tribunalului poate fi atacata cu recurs la instanta suprema, potrivit procedurii civile, sentinta este executorie, iar Andrei Iucinu poate incepe demersurile pentru punerea in drepturi. La inceputul anului 2004, Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a hotarat ca Andrei este fiul Emiliei Iucinu si al lui Dumitru Tinu, recunoscandu-se astfel paternitatea fostului jurnalist asupra copilului. In septembrie anul trecut, medicii legisti au stabilit, prin analize genetice, ca exista o probabilitate foarte mare ca Andrei Iucinu sa fie fiul lui Dumitru Tinu, dupa ce au comparat analizele tanarului cu cele prelevate de la doua rude ale jurnalistului. (A.G.)
Baiatul chestorului Zavaleanu condamnat
Fiul chestorului Constantin Zavaleanu, fost sef al Directiei Management Logistic din Ministerul Administratiei si Internelor, a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la 5 ani inchisoare pentru trafic ilicit de droguri. Bogdan Andrei Zavaleanu a primit in urma cu doua saptamani si o alta condamnare, de doi ani pentru detinere de stupefiante in vederea consumului, el urmand a ispasi insa pedeapsa cea mai grea, de 5 ani. Decizia instantei poate fi atacata cu apel. Potrivit Mediafax, desi pedeapsa minima pentru trafic de droguri este de 10 ani de inchisoare, Andrei Zavaleanu a beneficiat de circumstante atenuante, magistratii tinand cont de comportamentul bun al inculpatului in timpul desfasurarii anchetei si procesului penal si de faptul ca acesta si-a recunoscut greseala. Andrei Zavaleanu a fost prins in flagrant, la domiciliul sau, in iulie 2006, de ofiteri de la Crima Organizata, in timp ce vindea patru doze de heroina. (A.G.)
A r h i v a
  Cum a fost retrocedat "Ciclopul"    4 comentarii
  Prezumtie de nevinovatie in cazul magistratilor    
  Leul drogurilor    
  Misterioasa scrisoare a lui Mordechai    6 comentarii
  Zsolt Nagy a primit rezolutia urmaririi penale    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Rasism si razboi politic (4034 afisari)
 Crima in inalta societate (3443 afisari)
 Gloata, poporul si liderul providential (2840 afisari)
 Misterioasa scrisoare a lui Mordechai (2583 afisari)
 Batalia polilor (2464 afisari)
 Embargou la presedinte (492 afisari)
 PSD+PD=love (106 afisari)
 Primul inculpat oficial in cazul Litvinenko (71 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01003 sec.