Ziua Logo
  Nr. 3925 de joi, 10 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Cartea-punte
-- Romania, invitat de onoare, in premiera, la Targul de la Saarbrucken
Pentru prima oara, Romania participa, in calitate de invitat de onoare, la cel mai mare targ de carte din sud-vestul Germaniei (apreciat astfel de catre public, expozanti si jurnalisti), cel de la Saarbrucken. Gazduit de castelul din localitate, targul - editia precedenta - se poate concentra in cifre astfel: 150 de momente de lectura, 200 de alte evenimente, 20.000 de vizitatori si 65 de autori invitati. Targul de Carte pentru Copii si Tineret de la Saarbrucken, editia a VII-a are loc in perioada 9-12 mai in cadrul programului "Luxemburg si Marea Regiune - Capitala culturala europeana 2007", sub motto-ul "Cartile construiesc punti".
In acest an, capitalele culturale europene - Luxemburg si Marea Regiune (reprezentate prin orasul german Saarbrucken) si Sibiu vor intra in legatura directa prin intermediul unui proiect comun, dedicat cartii. Acesta va fi pus in aplicare cu prilejul Targului de Carte pentru Copii si Tineret de la Saarbrucken si al Targului Gaudeamus - Carte de invatatura Sibiu, editia a II-a (16-20 mai). Astfel, in premiera, Romania se afla in postura de invitat de onoare al targului de la Saarbrucken, urmand ca, la randul ei, sa ureze "Bun venit!" la Sibiu Germaniei care va detine acelasi statut. La Saarbrucken, tema centrala este literatura fantastica si fantasy pentru tineri.
Prezenta romaneasca in Germania se concretizeaza printr-un stand national, organizat pe doua sectiuni: carte pentru copii si tineret si ilustratie de carte. Sectiunea de carte, organizata cu sprijinul Uniunii Editorilor, reuneste titluri in limba romana si editii bilingve (cu variante in mai multe limbi de circulatie internationala). Sunt prezente edituri de profil sau cu divizii specializate in publicarea de carte pentru copii si tineri (Carminis, Casa Radio, CD Press, Corint, Crisan, Erc Press, Niculescu, Paralela 45, Rao, Sedcom Libris, Teora, Tudor Arghezi si Trei).
Cea de a doua componenta a mini-expozitiei romanesti, rezervata imagisticii si amenajata in colaborare cu Asociatia Clubul Ilustratorilor, va cuprinde ilustratii de carte pentru copii si tineret, multe inca nepublicate, apartinand unor tineri artisti, studenti sau recent absolventi ai scolilor de profil, membri ai Clubului Ilustratorilor si ai Maison des Illustrateurs Paris (invitati in cadrul standului). De asemenea, pe parcursul targului vor avea loc o serie de evenimente adresate copiilor care vor vizita targul. Una dintre gazdele de la standul tarii noastre va fi Silvia Kerim, una dintre cele mai indragite scriitoare de carte pentru copii din Romania, invitata sa-si lanseze cu acest prilej cel mai recent volum "Puf", aparut la Editura Carminis. (L.D.)
 Afisari: 169  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Arta "inspre intangibil"    
  Eliade dinspre Spania    1 comentariu
  Foi (cartografice) cubaneze    
  Ce citeau romanii acum 68 de ani?    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Declaratii otravite (5710 afisari)
 Regele adancurilor (4258 afisari)
 Oligarhii buni (3042 afisari)
 Basescu si balaurul de la Rasarit (2434 afisari)
 Bruxellesul il contrazice pe ministrul Justitiei (2040 afisari)
 10 mai - o zi pe care comunistii au vrut sa ne-o stearga din memorie (465 afisari)
 Morar prins cu minciuna (177 afisari)
 Suporterii stelisti furiosi pe Gigi Becali (174 afisari)
 Iluzionistul (The illusionist) (164 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00960 sec.