Ziua Logo
  Nr. 3913 de miercuri, 25 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
DIP acuza presiuni din partea adversarilor politici
-- Fostul ministru al Economiei Dan Ioan Popescu a fost audiat, ieri, in calitate de martor la Parchetul General, in dosarul Ordonantei privind obligatiunile Petromidia, prin care s-a stabilit transformarea datoriei la buget a rafinariei in obligatiuni.
Mircea Paun - ZIUA FOTO
El a declarat ca exista presiuni impotriva sa din partea adversarilor politici. "Daca nu adversarii politici, prietenii politici? Dar cred ca adversarii", a spus acesta. Dan Ioan Popescu a adaugat ca a prezentat procurorilor o serie de aspecte tehnice pe care le cunoaste, referitoare la acest act normativ. El a apreciat ca Ordonanta era necesara intrucat Ministerul Economiei si Comertului (MEC) se ocupa de problemele strategice intre care si industria petroliera, adaugand ca societatea Rompetrol Rafinare este din domeniul strategic si era normal ca MEC sa aiba atributii in acest domeniu. El a precizat, citat de Mediafax, ca nu i s-a adus la cunostinta daca declaratiile pe care le-a dat au legatura cu cele ale lui Ioan Talpes si Paul Sarbu in legatura cu Ordonanta de Guvern. Intrebat daca este adevarata declaratia lui Paul Sarbu potrivit careia el ar fi insistat pentru emiterea acestei Ordonante, Popescu a declarat ca "Paul Sarbu a facut o greseala de a da un document - nota de fundamentare - care nu era semnat de toate persoanele implicate", act care, din punctul sau de vedere, a fost "sa nu spun falsificat, dar eronat prezentat".
Ordonanta a fost semnata de Adrian Nastase, in calitate de premier si contrasemnata de fostul ministru al Finantelor Mihai Tanasescu si de fostul ministrul al Economiei Dan Ioan Popescu, fiind adoptata si de Parlament. Adrian Nastase, audiat si el in calitate de martor, declara ca ordonanta a fost legala. (B.C.G.)
 Afisari: 430  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  NUP in cazul biletelului    1 comentariu
  Gusa, avertizat de fortele speciale    6 comentarii
  Stiri pe scurt    1 comentariu
  Rusia ne paraste la UE    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Comunistul travestit (5428 afisari)
 Vesnica lui suspendare (4917 afisari)
 Raman la ZIUA - Dare de seama! (4035 afisari)
 Refuzat si rasucit (3562 afisari)
 Macovei se gandeste sa emigreze (3142 afisari)
 Suprasolicitare la locul de munca? Anorexie nervoasa? O tanara de 31 ani a incetat, brusc, din viata (690 afisari)
 Moneda romaneasca, Rocky al finantelor (194 afisari)
 Batalia pentru referendum (103 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00951 sec.