Ziua Logo
  Nr. 3888 de sambata, 24 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
PSD isi arata muschii
-- Pesedistii au sustinut ieri ca nu sunt nici cu liberalii, nici cu democratii si au cerut din nou premierului sa prezinte Cabinetul restructurat. In plus, PSD a sustinut ca lucreaza la o motiune de cenzura.
Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu a spus ca formatiunea sa va sprijini, in Parlament, investirea unui guvern restructurat si nu o forta politica in mod specific.
El a aratat ca PSD nu stabileste culoarea politica a acestui guvern restructurat si nici majoritatile care se vor forma. Liderul social-democrat a sustinut ca PD si PNL sunt, in continuare, adversarii politici ai PSD, el apreciind drept "ridicole" acuzele privind colaborarea cu PSD pe care democratii si liberalii si le aduc reciproc.
Potrivit lui Diaconescu, nu a existat nici o solicitare formala ca PD si PNL sa isi apropie punctele de vedere de cele ale PSD. Diaconescu a sustinut ca atat PNL, cat si PD s-au pozitionat extrem de agresiv, inca de la preluarea puterii, fata de PSD si au tratat cu dispret partidul. "Anuntam PD si PNL ca nimeni nu a uitat prigoana la care au fost supusi membrii nostri. Nu uitam ca PNL si PD nu au initiat nici cel mai elementar dialog cu opozitia pe teme de interes national", a spus Diaconescu.
El a aratat ca PSD nu va sustine sub nici o forma PNL sau PD. El a mai spus ca pesedistii lucreaza la o motiune de cenzura care are caracter politic si va caracteriza, in principal, situatia politica din Romania. "In continuare cerem Guvernului sa se prezinte intr-o formula restructurata in Parlament pentru un vot de incredere. Daca nu se va indeplini aceasta, vom actiona pentru eliminarea actualei coalitii pe cai democratice si parlamentare, dupa care vom initia consultari cu partidele pentru constituirea unei noi majoritati parlamentare stabile. Daca nici aceasta nu va fi posibil, sustinem alegerile anticipate", a afirmat Diaconescu. (R.A.)
 Afisari: 294  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Antonescu: PD face joc dublu    4 comentarii
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Marea realiniere globala a secolului al XXI-lea (3790 afisari)
 Pe mana serviciilor (3418 afisari)
 Minunile Greciei Antice (3064 afisari)
 Nici demisie, nici anticipate (2714 afisari)
 De ce au nevoie basarabenii de cetatenie romana (2558 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01985 sec.