Ziua Logo
  Nr. 3888 de sambata, 24 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Voronin in isterie anti-Romania
-- Presedintele moldovean, Vladimir Voronin, acuza, din nou, intr-un tir continuu, Romania, ca incearca sa elimine fosta republica sovietica, umilindu-i limba si cultura, si oferind cetatenie romana in masa moldovenilor. "In secolul XX, Romania a avut un interes constant pentru pamantul nostru, teritoriul nostru. Din cauza acestui interes, acum duc o politica nationalista si unionista. Are loc o interventie impotriva statalitatii Moldovei, a poporului ei, a istoriei si a limbii", a spus liderul de la Chisinau intr-un interviu acordat Reuters si preluat de Mediafax.
Vladimir Voronin, singurul lider comunist al unei republici foste sovietice, noteaza Reuters, sustine ca liderii romani care vor sa atraga un vot nationalist substantial in tara incearca sa submineze chiar fundamentele tarii sale. "Ei neaga totul, spunand ca nu este cazul si ca nu s-a intamplat niciodata. Credeam ca, odata ce Romania adera la UE, toate aceste pretentii nationaliste, avand la baza un cod genetic romanesc, vor disparea. Dar ei fac exact invers", s-a plans liderul de la Chisinau. De asemenea, Voronin a acuzat Romania ca a refuzat sa semneze un tratat care sa stabileasca granitele cu Republica Moldova si "a inteles lucrurile putin gresit" dupa aderarea la UE, incurajandu-i pe moldovenii care au cerut vize romanesti sa solicite si cetatenie romana. Desi Bucurestiul apreciaza numarul cererilor moldovenilor care doresc sa obtina pasapoarte romanesti la 800.000, Voronin pretinde ca numarul total depaseste cu putin 28.000.
Liderul de la Chisinau a mai spus ca oficialitatile de la Bucuresti, care au afirmat ca limba tarii sale nu este diferita de romana, ignora ca statul medieval moldovenesc a existat inaintea Romaniei de secol al XIX-lea. "Limba moldoveneasca este mama limbii romane. Sa o denumesti romana inseamna sa inseli istoria si sa amagesti propria mama. Si nu trebuie sa faceti asta", a continuat Voronin. Societatea civila responsabila de la Bucuresti organizeaza marti, 27 martie, de Ziua Unirii Basarabiei cu tara, o dezbatere la Universitate, pentru a se analiza inclusiv agresivitatea exagerata a actualului sef de la Chisinau. (L.P.)
 Afisari: 2185  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 8 Afiseaza toate comentariile  
Voronin isteric   de doctorul
Romani Basarabeni: FITI VIGILENTI!   de Ioany
calm si fara emotie   de Arefu
Voronin in isterie anti-Romania   de ionescu
Voronin   de cosor ion
Aspirinele, tovarase Voronin, aspirinele cu vodca te calmeaza si vei ganguri si romaneste   de ionion
Tovarase Voronin, eu te iert   de morkov
Vine legarea de glie ....   de Nababul123
A r h i v a
  UE implineste 50 de ani    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Marea realiniere globala a secolului al XXI-lea (3790 afisari)
 Pe mana serviciilor (3418 afisari)
 Minunile Greciei Antice (3064 afisari)
 Nici demisie, nici anticipate (2714 afisari)
 De ce au nevoie basarabenii de cetatenie romana (2558 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00861 sec.