Ziua Logo
  Nr. 3888 de sambata, 24 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
IT&C
Yahoo a creat un post de manager responsabil cu lupta contra fraudei in publicitate
-- Compania de internet Yahoo a anuntat miercuri ca a infiintat un nou post de manager responsabil cu lupta impotriva fraudei in publicitate pe internet pentru a creste increderea clientilor de publicitate si l-a numit in aceasta functie pe veteranul firmei, Reggie Davis, anunta Reuters.
Fraudarea accesarii reclamelor are loc in momentul in care anumite site-uri incearca sa pacaleasca sistemul de publicitate online prin cresterea numarului de accesari ale unei reclame, desi aceasta nu a fost, practic, vazuta de un utilizator real.
Al doilea operator de servicii de publicitate "pay-per-click" (plata pentru accesare) din lume, Yahoo, a mai anuntat miercuri ca 12 - 15% din numarul de accesari de reclame online sunt catalogate ca fiind invalide. in acest caz, Yahoo nu taxeaza clientii de publicitate.
Liderul pietei de publicitate pe internet, Google, a anuntat luna trecuta ca respinge pe motiv de invaliditate aproximativ 10% din numarul de accesari pe reclame. Totusi, nu exista o intelegere standard in aceasta industrie care sa defineasca exact ce inseamna un acces invalid pe o anumita reclama.
Compania de internet Google a propus marti clientilor sai de publicitate un nou sistem prin care acestia vor plati doar daca vor obtine rezultate. Noul sistem ofera publicitarilor posibilitatea de a plati doar daca o reclama online produce o reactie din partea consumatorilor, cum ar fi cumpararea unui produs sau abonarea la un newsletter.
Grupul Yahoo trece, momentan, printr-o perioada de restructurare, ca urmare a presiunii exercitate de rivalul direct, Google, care, in ultima perioada, a inregistrat mai multe succese, mai ales prin achizitionarea site-ului specializat in continut video YouTube.com. in plus, Yahoo se confrunta cu o scadere a profitului net. Profitul net inregistrat in al patrulea trimestru al anului 2006 a scazut cu 60,7%, ajungand la nivelul de 268,6 milioane de dolari, fata de aceeasi perioada a anului 2005.
A r h i v a
  Peste 400 de piese ale lui Elton John vor fi disponibile online, la sfarsitul lunii    
  Razboi IT intre sustinatorii lui Clinton si Obama pentru investitura democrata    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Marea realiniere globala a secolului al XXI-lea (3790 afisari)
 Pe mana serviciilor (3418 afisari)
 Minunile Greciei Antice (3064 afisari)
 Nici demisie, nici anticipate (2714 afisari)
 De ce au nevoie basarabenii de cetatenie romana (2558 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00917 sec.