Ziua Logo
  Nr. 3878 de marti, 13 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Calatorii bucuresteni, taxati de prietenii PD
-- Licitatia pentru Sistemul Automat de Taxare introdus pe mijloacele de transport in comun din Bucuresti a fost castigata de un consortiu din care face parte o firma detinuta de Tiberiu Urdareanu, apropiat PD si al presedintelui Traian Basescu.
Primaria Capitalei condusa de democratul Adriean Videanu a pus la punct un nou sistem de taxare a calatoriilor cu mijloacele de transport in comun. Este vorba de Sistemul Automat de Taxare. Prin introducerea cartelei unice, fiecare calator in momentul in care isi cumpara abonament pe RATB sau Metrou, este obligat sa prezinte Codul Numeric Personal (CNP). CNP-ul va fi memorat de aparatele din mijloacele de transport in comun la fiecare validare a cartelei unice, asftel ca autoritatile vor cunoaste exact unde a circulat fiecare posesor al unui asemenea abonament. Pentru acest sistem s-au investit 14.000.000 de euro, bani proveniti de la Banca Europeana de Investitii (BEI) si de la Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB). Asa cum s-a intamplat in multe alte cazuri afacerea a fost adjudecata de apropiati ai Partidului Democrat si ai presedintelui Traian Basescu. Licitatia pentru Sistemul Automat de Taxare a fost castigata de un consortiu format din UTI (Italia) - AP TRANS (Brazilia) - APB PRODATA (Belgia) - UTI RETAIL SOLUTIONS (Romania).
In spatele firmelor UTI se afla Tiberiu Urdareanu. Unul dintre oamenii de afaceri ce graviteaza in jurul Partidului Democrat si ai sefului statului. Tiberiu Urdareanu (foto) este maior in rezerva si fiul generalului Tiberiu S. Urdareanu fost sef al Comandamentului Trupelor de Tancuri si Auto in vremea regimului comunist. Banuit ca a fost "omul" PSD-ului, patronul de la UTI a schimbat macazul sarind in barca PD-ului. El se afla acum in anturajul liderilor din Modrogan. Spre exemplu, Urdareanu a facut parte din delegatia oamenilor de afaceri care l-au insotit pe presedintele Traian Basescu intr-o vizita recenta efectuata in China.
Mai mult, patronul de la UTI a fost partener de afaceri cu Anca Simona Medar, nimeni alta decat sotia lui Sergiu Medar, consilier prezidential si seful Comunitatii Nationale de Informatii. Astfel, in anul 2005, Anca Simona Medar, detinea 25% din actiunile firmei "Sorral International", unde era director general si administrator. Restul procentelor din aceasta firma, membra a grupului UTI, erau detinute de sotia lui Urdareanu, Lucia, si UTI Group. De asemenea, sotia consilierului prezidential Medar a ocupat functia de administrator la societatea "Tehnonuclear" SA, detinuta de firmele "Sorral" si "Infcon", din divizia UTI. Anca Simona Medar a parasit grupul UTI la sfarsitul anului 2005.
Pe de alta parte, trebuie spus ca Sergiu Medar a fost coleg, inainte de 1989, la MApN, cu Tiberiu Urdareanu.
Abonata la banii statului
UTI Group a inceput inca din 1993 afacerile cu statul, fapt care a impus firma pe piata. Una dintre principalele lucrari ale societatii lui Urdareanu a fost securizarea retelei Bancorex si Eximbank. A urmat apoi Centrala Nucleara de la Cernavoda. De asemenea, pentru securizarea Portului Constanta, UTI a incasat 60 de milioane de euro, iar pentru securizarea Aeroportului Henri Coanda Otopeni a primit 30 de milioane de euro. Si de la Metrorex firma lui Urdareanu a incasat bani frumosi: 1,4 milioane de euro, plus 239,7 miliarde de lei vechi.
Societatea detinuta de prietenul consilierului prezidential Sergiu Medar deruleaza contracte si cu Ministerul Administratiei si Internelor condus de Vasile Blaga, pentru securizarea frontierelor. Printre beneficiarii serviciilor UTI mai putem aminti Directia Generala a Vamilor, Parlamentul Romaniei, Romtehnica, Ministerul Comunicatiilor Tehnologiei si Informatiilor, CONEL etc.
Mihnea TALAU 
 Afisari: 1305  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Fals...   de Dan Vaideanu
A r h i v a
  SRI somat de instanta    3 comentarii
  DNA s-a autosesizat in cazul Morega    
  Politisti prinsi la furat    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
  O noua teapa imobiliara marca Dr. Moarte    
  Explicatiile lui Mircea Basescu    1 comentariu
  Ofiteri de nadejde    
 Top afisari / comentarii 
 Blestemul castigatorilor la Loto (5278 afisari)
 Tariceanu, doi iepuri si-un calcul gresit (3376 afisari)
 Vulnerabila ANAF (3083 afisari)
 E timpul sa plece! (3002 afisari)
 O noua teapa imobiliara marca Dr. Moarte (2654 afisari)
 Atac la Basescu prin Curtea Constitutionala (416 afisari)
 Loteria vizelor pentru moldoveni (242 afisari)
 DNA verifica veniturile necuvenite incasate de sefii Loteriei Romane (95 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01089 sec.