Ziua Logo
  Nr. 3871 de luni, 5 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
RAFO cocosata de dobanzi
Datoriile rafinariei Rafo Onesti catre Fisc se ridica, potrivit calculelor Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), la o valoare totala de 1,22 miliarde lei, dobanzile si penalitatile depasind sumele reprezentand obligatii principale, informeaza Ministerul Finantelor Publice (MFP). Din cele 1,2 miliarde lei datorii ale Rafo evidentiate de ANAF, 541,3 milioane lei reprezinta obligatii principale, iar restul de 682,82 milioane lei sunt obligatii fiscale accesorii (dobanzi si penalitati). Rafo a contestat valoarea creantelor, contestatia aflandu-se pe rolul organelor de solutionare a contestatiilor, mentioneaza Ministerul Finantelor. Rafinaria din Onesti figureaza cu datorii si catre Autoritatea Nationala a Vamilor si catre primariile din raza teritoriala unde isi desfasoara activitatea. Rafo Onesti a incheiat exercitiul financiar 2005 cu o pierdere neta de circa 153,7 milioane lei. (G.R.P.)
Provident Financial se extinde
Compania de credit de consum Provident Financial Romania, care acorda finantari la domiciliu, intentioneaza sa opereze birouri in toate marile orase din Romania, in circa cinci ani, dupa ce a deschis recent prima unitate cu rang de sucursala din tara, la Brasov. Sucursala Brasov se adauga birourilor existente in alte orase de provincie. Provident Financial Romania si-a inceput activitatea in Bucuresti in aprilie 2006 si ofera credite de consum, in principal persoanelor cu venituri reduse. Finantarile sunt acordate in numerar la domiciliul clientului, iar platile sunt colectate saptamanal la domiciliul clientilor de catre reprezentantii Provident. Pachetul majoritar al firmei este controlat de compania-mama din Marea Britanie, Provident International Investments Limited. (G.R.P.)
Obligatiuni la Iasi
Primaria Iasi se va imprumuta cu 200 milioane de lei prin lansarea pe piata interna a unei emisiuni de obligatiuni, operatiune intermediata de consortiul format din Dexia Kommunalkredit Bank AG Austria si BT Securities. Pentru Primaria Iasi au actionat in calitate de consultant financiar VMB Partners si Tuca Zbarcea & Asociatii - consultant juridic. Banii obtinuti vor fi folositi pentru finantarea unor proiecte privind refacerea unor strazi, iluminatul public, cadastrul general, pasajul de la Hala Centrala, construirea de parcari si locuinte sociale, potrivit primarului Gheorghe Nichita. Imprumutul, cel mai mare de acest tip pe piata interna, este format din obligatiuni municipale emise in doua serii, prefinantate prin linie de credit de tip "bridge loan" (credit punte), care determina reducerea semnificativa a costurilor de finantare. Perioada de derulare a imprumutului este pana in 2028, cu o perioada de gratie pana in 2012. (G.M.)
Cresc vanzarile BASF
Concernul german BASF, producator de substante si produse chimice, a inregistrat anul trecut vanzari cu 23% mai mari decat in 2005, datorita patrunderii in zone cu un profund caracter inovator, se arata intr-un comunicat al companiei. BASF a raportat pentru anul trecut vanzari de peste 50 de miliarde euro. Compania a obtinut un profit brut de peste 7,2 miliarde euro, cu 18% mai mare decat in 2005. Rezultatele s-au datorat "achizitiilor noastre in domeniul catalizatorilor, substantelor chimice pentru constructii si rasinilor pentru vopsele si sisteme de imprimare", a declarat presedintele BASF, dr. Jurgen Hambrecht. Reamintim, BASF detine 100% din actiunile companiei Wintershall, care aduce aproximativ 50% din gazele de import necesare consumului din Romania. (G.M.)
 Afisari: 319  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Fara numar de la BNR    
  Contractele "baietilor destepti", la CSAT    2 comentarii
  RWE in priza    
 Top afisari / comentarii 
 Cartita lui Basescu (6213 afisari)
 Escrocheria "Iisus din Talpiot" (3377 afisari)
 Adevaratul Forrest Gump (2958 afisari)
 Miracolul din Nuevo Laredo (2298 afisari)
 Malpraxis ramas nepedepsit (2247 afisari)
 Efectul Dominoului la Bursa (232 afisari)
 Cresterea economica a Chinei este de neoprit (98 afisari)
 Comisii si comitete (60 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01675 sec.