Ziua Logo
  Nr. 3869 de vineri, 2 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
"Haz de necaz" (politic)
Adrian Andronic a imortalizat 16 ani de politica in caricaturi reunite in albumul "Haz de necaz", pe care-l va lansa maine (orele 11.30, la Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu"). Aparitia acestui catalog de grafica umoristica este prilejuita de implinirea unei jumatati de secol de activitate, dintre care doar 16 ani au fost liberi pentru caricatura politica. (L.I.)
MNAR pe Internet
Incepand de ieri, site-ul Muzeului National de Arta al Romaniei (MNAR) este din nou accesabil (www.mnar.arts.ro. Realizat in colaborare cu Institutul pentru Tehnica de Calcul, site-ul ofera informatii despre galerii si colectii, despre expozitiile temporare, despre programele pentru public, precum si despre cele trei muzee-satelit: al Colectiilor de Arta, "Theodor Pallady" si "Zambaccian". Site-ul functioneaza deocamdata numai in limba romana, urmand ca variantele in limbile engleza si franceza sa fie lansate in curand. (D.C.)
Cultura italiana la Bucuresti
In aceasta saptamana Institutul Italian de Cultura a fost implicat in mai multe manifestari culturale, prima dintre ele fiind lansarea volumului de poezii "Dincolo de labirint: abisul sau stelele" al lui Daniele Mancini. Evenimentul, la care a fost prezent si autorul, a avut loc marti la Sediul Uniunii Scriitorilor din Romania. Cel de-al doilea eveniment a avut loc ieri la Palatul Sutu, unde s-a desfasurat vernisajul expozitiei "Arte che cammina", organizata in colaborare cu Ambasada Italiei la Bucuresti, Asociatia Culturala "Colosseum, Institutul Italian de Cultura "Vito Grasso" si Muzeul Municipiului Bucuresti. Expozitia traverseaza cinci secole de istorie, design si creativitate, un parcurs dedicat istoriei si evolutiei artizanatului de incaltaminte. La eveniment a fost invitat din nou E.S. Daniele Mancini, ambasadorul Italiei in Romania. Expozita va ramane deschisa pana pe 22 martie. (M.A.)
 Afisari: 103  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  "Aerarea" colectiei Zambaccian    
  Scenariu pentru 20 de ani    
  Viata la mana a doua    
  Ce ne invata audientele?    1 comentariu
  Ce citeau romanii acum 68 de ani?    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Furia lui Cozma (5639 afisari)
 Ochiul lui Videanu (3612 afisari)
 Al treilea proiect de Cod Penal (2968 afisari)
 Stapanii adevarului (2821 afisari)
 Israel si nostalgia NATO (2243 afisari)
 "Antisemitul" Sacha Baron Cohen, premiat in Israel (212 afisari)
 Opozitia vrea amanarea alegerilor europarlamentare, presedintele si premierul, nu (169 afisari)
 Ministrul Culturii: Proprietarul neposesor a dat in judecata pe posesorul neproprietar (126 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01135 sec.