Ziua Logo
  Nr. 3869 de vineri, 2 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Scenariu pentru 20 de ani
"Cum vezi viata la 20 de ani?", "Ce aspiratii ai?", "La ce visezi?" sunt cateva dintre intrebarile la care proiectul "In your 20�s. Scene 1/Take 1", lansat miercuri la Sala Union a Cinematecii Romane, isi propune sa gaseasca raspunsuri.
Programul debuteaza cu un concurs de scenarii ce se va desfasura in perioada februarie - iunie in Bucuresti, urmand sa se extinda apoi si spre alte centre universitare din tara precum Timisoara, Iasi sau Cluj. Initiat de Prigat, proiectul isi propune sa faciliteze accesul tinerei generatii la arta cinematografica si la cultura in general. Competitia se va desfasura pe site-ul www.inyour20s.ro, conceput ca o platforma interactiva, care le va permite studentilor de la diferite facultati sa interactioneze. Scenariile trebuie sa porneasca de la ideea "Cum sunt scena si viata la 20 de ani?", iar lucrul se va desfasura in echipa, studentii avand libertatea de a-si forma echipa, cu conditia ca cel putin unul dintre membrii acesteia sa urmeze o universitate de profil (Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale", Universitatea Hyperion, Universitatea Media). In urma primei jurizari, vor fi alese cinci scenarii castigatoare si fiecare dintre echipe va primi o finantare de cate 2000 de euro cu care urmeaza a realiza un film documentar de 10 minute. Diferenta fata de alte astfel de concursuri, au precizat orgnizatorii, este ca de data aceasta competitia de scenarii este urmata de productia lor. "Un scenariu numai asa se valideaza." In urma celei de-a doua jurizari va fi decernat Trofeul Prigat pentru cel mai bun film de scurt-metraj documentar realizat in cadrul acestui proiect. Se va acorda si un premiu pentru cel mai popular scurt-metraj, in urma unei jurizari publice care se va desfasura pe acelasi site. Toate scenariile vor fi supuse unor discutii publice in centrele universitare si se vor realiza workshop-uri pornind de la scenariile expuse pe site.
Pentru exemplificare, organizatorii au prezentat in cadrul conferintei de presa doua filme documentare de scurt-metraj, realizate de studenti de la UNATC, unul despre pasiunea pentru skate-boarding, iar celalalt despre placerea de a realiza grafitti.
Programul "In your 20s" va prilejui in campusurile universitare din Bucuresti dezbateri despre cultura si arta cinematografica, despre viziune si viata la varsta de 20 de ani, in care vor fi antrenati studenti, concurenti, membri ai juriului de specialitate, personalitati publice, lideri de opinie din mass-media. (M. Andronescu)
 Afisari: 166  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  "Aerarea" colectiei Zambaccian    
  Viata la mana a doua    
  Ce ne invata audientele?    1 comentariu
  Ce citeau romanii acum 68 de ani?    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Furia lui Cozma (5639 afisari)
 Ochiul lui Videanu (3612 afisari)
 Al treilea proiect de Cod Penal (2968 afisari)
 Stapanii adevarului (2821 afisari)
 Israel si nostalgia NATO (2243 afisari)
 "Antisemitul" Sacha Baron Cohen, premiat in Israel (212 afisari)
 Opozitia vrea amanarea alegerilor europarlamentare, presedintele si premierul, nu (169 afisari)
 Ministrul Culturii: Proprietarul neposesor a dat in judecata pe posesorul neproprietar (126 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02159 sec.