Ziua Logo
  Nr. 3860 de marti, 20 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Obrazul doamnei Kastner
Intr-o interventie cel putin neobisnuita pentru spatiul european, cu parfum de amestec in afacerile interne ale altui stat, oficialii germani reclama cu insistenta mentinerea in functie a ministrului Justitiei, Monica Macovei.
Daca la finalul saptamanii trecute a recurs la amenintarea activarii clauzei de salvgardare, practicata in perioada pre-aderare, vicepresedintele Parlamentului de la Berlin, social-democrata Susanne Kastner (foto), a recidivat ieri, realizand o adevarata apologie a calitatilor ministrului Justitiei de la Bucuresti, de data aceasta in numele UE.
Politicianul german nu a ezitat sa se erijeze intr-o adevarata luptatoare impotriva euroscepticismului german, declarand ca ratificarea Tratatului de Aderare a Romaniei si Bulgariei de catre Parlamentul de la Berlin "nu a fost deloc simpla, avand in vedere numarul mare de colege si colegi parlamentari ce aveau reticiente mari si in parte justificate in ceea ce priveste durabilitatea reformelor din Romania".
Iesirea la rampa a vicepresedintelui Bundestagului se produce in conditiile in care criza politica din Germania, provocata de rezultatul indecis al alegerilor legislative din toamna lui 2005, nu a trecut neobservata in ochii UE, dar nici nu a produs recomandari la nivel european. In tot acest timp, Palatele Cotroceni si Victoria, in frunte cu Ministerul Afacerilor Externe, se remarca prin tactica strutului, refuzand sa se refere la subiectul Kastner.
"Garantul" Macovei
"In ceea ce priveste sensibilele domenii ale luptei impotriva coruptiei si reformei Justitiei, noi toti, in UE, ne bazam pe indeplinirea deplina a cerintelor din raportul de monitorizare al CE din 26 septembrie 2006, in care se cere explicit continuarea cu perseverenta si asigurarea ireversibilitatii masurilor adoptate in aceste domenii", a afirmat Kastner, prin intermediul unui comunicat transmis Mediafax. "Un garant pentru aceasta a fost si este ministrul Justitiei al Romaniei, Monica Macovei, dansa fiind prima care a declansat cu adevarat lupta impotriva coruptiei si a putut in scurt timp prezenta rezultate palpabile. Masurile initiate de Macovei trebuie neaparat continuate cu aceeasi perseverenta, numai in acest fel putand fi justificat avansul de incredere acordat de Europa Romaniei", a mai precizat vicepresedintele Bundestagului, totodata presedinte al grupului parlamentar de prietenie Germania-Romania. Aceasta noua interventie marca Susanne Kastner intervine la doar o zi dupa ce acelasi vicepresedinte al Bundestagului a criticat motiunea depusa de parlamentarii PC, PSD si PRM impotriva ministrului roman al Justitiei, apreciind ca demersul ar putea atrage intrarea in vigoare, "in ultima clipa, in iunie 2007", a clauzelor de salvgardare.
Cine este Susane Kastner
In varsta de 61 de ani, profesoara de religie Susanne Kastner si-a facut intrarea in politica in 1972, alaturi de Partidul Social Democrat (SPD). Membru al Bundestagului din 1989, social-democrata Kastner a devenit vicepresedintele Legislativului german in 2002, functie pe care o indeplineste si in actuala legislatura. Ulterior, ea avea sa primeasca titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Aurel Vlaicu din Arad, atasamentul autodeclarat fata de tara noastra fiind, de altfel, "probat" de faptul ca indeplineste, in prezent, functia de presedinte al Grupului parlamentar de prietenie Germania-Romania si al Forumului Germano-Roman.
Potrivit biografiei publicate pe site-ul sau personal, pedagogul de profesie Susanne Kastner a absolvit Academia de Specializare (Fachakademie), urmand ulterior cursuri de formare ca profesor de religie in cadrul Facultatii de pedagogie religioasa din M´┐Żnchen. Vicepresedintele Bundestagului a renuntat la activitatea scolara in 1989. (A.M.L.)
Anne-Marie LUPASCU 
 Afisari: 1157  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
prostie   de dan toader
Obrazul doamnei Kastner   de GGane
A r h i v a
  Salvgardarea, refrenul preferat al Berlinului    1 comentariu
  Criza germana s-a transat de catre oficialii germani    1 comentariu
  Frattini nu a fost criticat pentru sustinerea lui Macovei    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Al 13-lea semn zodiacal (7278 afisari)
 Razboiul anti-URSS a fost legitim (5886 afisari)
 Un nou scandal Basescu - Tariceanu (4102 afisari)
 Cacealmaua lui Madalin (3648 afisari)
 Pasalac nemtesc (3351 afisari)
 Urmariti inregistrarea video a ultimelor momente din viata lui John F Kennedy (869 afisari)
 Suspendarea, inaintea votului uninominal (152 afisari)
 BBC: SUA au un plan de atac asupra Iranului (123 afisari)
 Miron Cozma mai ramane in inchisoare (92 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01898 sec.