Ziua Logo
  Nr. 3859 de luni, 19 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
SUA si Israelul conditioneaza noul guvern palestinian
-- Inaintea summitului tripartit de astazi, de la Ierusalim, dintre presedintele palestinian Mahmud Abbas, premierul isralian Ehud Olmert si secretarul de stat american Condoleezza Rice, israelienii si americanii au cazut de acord sa nu recunoasca un nou guvern al Autoritatii Palestiniene ce nu va recunoaste statul Israel, nu va denunta violenta si nu va accepta precedentele acorduri de pace.
SUA si Israelul au cazut de acord sa respinga orice guvern palestinian care nu intruneste conditiile stabilite de Cvartetul pentru Orientul Mijlociu. Anuntul a fost facut, ieri, de premierul israelian Ehud Olmert, inainatea intrevederii avute cu secretarul de stat american Condoleezza Rice, informeaza CNN. Miscarea Hamas, aflata in fruntea Guvernului, si gruparea Fatah, condusa de Mahmud Abbas, au semnat la 8 februarie, la Mecca, un acord privind formarea unui Cabinet de uniune nationala, dupa mai multe saptamani de violente sangeroase si impas politic. Acordul de la Mecca nu prevede explicit recunoasterea statului evreu si se limiteaza la a preciza ca noul Guvern se va angaja sa "respecte" acordurile incheiate de catre Organizatia de Eliberare a Palestinei cu Israelul.
In ce priveste reuniunea tripartita de azi, Rice va incerca sa le propuna liderilor Abbas si Olmert discutarea contururilor unui viitor stat palestinian, subiect care nu a mai fost evocat de la reuniunea celor doua parti de la Camp David, din 2000, in cadrul careia au esuat negocierile. Rice a sosit sambata in Israel, iar ieri a avut intrevederi separate cu Ehud Olmert si cu Mahmud Abbas. Anterior, oficialul american a efectuat o vizita surpriza in Irak, unde a discutat cu oficialii de la Bagdad pe marginea securitatii din aceasta tara. In pofida tonului optimist al discutiei, ieri capitala irakiana a fost zguduita de exploziile a doua masini capcana, soldate cu cel putin 56 de morti si peste 100 de raniti (L.P.)
 Afisari: 454  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 7 Afiseaza toate comentariile  
To : Zen...   de alamar
To : EMI , roy , lahovari ,zwillig ,etc....   de alamar
Pareri   de Mache
Ca parca pe Hannya ala -l intereseaza ce zice Bush   de OttoBismark
Impertinenta   de Tyranosaurusrex
Impasse Overshadows Rice's Mideast Bid   de Zen
Interesant...   de Zen
A r h i v a
  Planuri mari pentru Insula Serpilor    4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Afara cu PD (4242 afisari)
 Straniul testament al Annei Nicole Smith (4134 afisari)
 Iorgovan: Macovei "e erbivora" (2738 afisari)
 S-a transformat Romania in pasalac nemtesc? (2696 afisari)
 Japca Distrigaz (2585 afisari)
 Osemintele generalului Vaitoianu si maresalului Averescu, furate de Ceausescu (665 afisari)
 Daniel Corogeanu, condamnat la 14 ani de inchisoare: Dumnezeu sa va apere! (313 afisari)
 Adrian Cioroianu la Externe (131 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01675 sec.