Ziua Logo
  Nr. 3857 de vineri, 16 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Scutul mafiei
-- Interventia presedintelui in cazul Alro nu a fost o intamplare, ci o practica * Basescu isi protejeaza clientela politica * ZIUA va prezinta al treilea biletel
Un caz cat se poate de clar de trafic de influenta, al carui autor este nimeni altul decat presedintele Romaniei. Seful statului a intervenit in favoarea unei firme, patronate de un personaj extrem de controversat si al carui nume apare intr-o sumedenie de afaceri dubioase.
S-a petrecut in aprilie 2005, la cateva luni de la investirea in functia de sef al statului a lui Traian Basescu. Unul dintre cei mai controversati oameni de afaceri din Romania, abonat la contracte pe bani publici, a cerut interventia presedintelui tarii pentru a-si recupera anumite datorii. Dumitru Bucsaru, patron al mai multor firme printre care si "Art Constructii '92" SA, i-a trimis sefului statului un memoriu in care ii cerea ajutorul in rezolvarea unei probleme de sute de miliarde de lei. Patronul de la "Art Constructii '92" SA, un personaj cercetat de DNA, dar care are legaturi puternice cu Partidul Democrat si oamenii din jurul lui Traian Basescu asa cum vom arata in continuare, solicita sprijin de la seful statului pentru recuperarea unei datorii de la Compania Nationala Cai Ferate CFR SA.
Memoriul care a ajuns pe masa lui Traian Basescu poarta stampila societatii "Art Constructii '92" SA si este semnat de presedintele si directorul general al acesteia Dumitru Bucsaru. Documentul a fost inregistrat sub numarul 260/03.03.2005. Pentru inceput, Dumitru Bucsaru ii face presedintelui o prezentare generala a firmei "Art Constructii", precizand ca aceasta este o "societate comerciala cu capital privat, al carei principal obiect de activitate este reprezentat de constructiile industriale, civile si socio-culturale". In acelasi memoriu, controversatul om de afaceri se lauda ca "Art Constructii" a executat mai multe "categorii de lucrari - banci, hoteluri, locuinte, statii Peco, oficii postale, gari, lucrari care au respectat standardele de calitate in vigoare".
Dupa partea de introducere, Dumitru Bucsaru il informeaza pe Traian Basescu ca printre clientii firmei "se numara si C.N.C.F. C.F.R. S.A., pentru care societatea noastra a executat lucrari de constructii si amenajari de un inalt nivel calitativ, la diverse obiective, cum ar fi: "Complex Snagov", "Cantina Restaurant M.T.C.T.", "Gara Obor", "Gara Galati", "Gradinita Witting", "Modernizare Statie C.F. Focsani la standarde europene", in baza contractelor incheiate cu aceasta".
Totusi, se plange afaceristul cercetat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, "in ciuda faptului ca societatea noastra si-a indeplinit obligatiile contractuale, fapt recunoscut si de catre beneficiar prin semnarea proceselor verbale de terminare a lucrarilor, C.N.C.F. C.F.R. S.A. nu si-a onorat datoria catre firma noastra, ceea ce ne-a condus la o situatie foarte dificila din punct de vedere financiar". Dumitru Bucsaru enumera contractele de pe urma carora are de incasat bani. "Astfel: pentru obiectivul "Complex Snagov" unde lucrarile au fost finalizate in ultimul trimestru al anului 2003, societatea noastra mai are de incasat 14.202.766.219 lei; pentru obiectivul <<Modernizare Statie C.F. Focsani la standarde europene>> la care lucrarile sunt in curs, pana in noiembrie 2004 au fost executate lucrari in valoare de 96.350.263.245 lei, in baza contractelor cu numerele 172/11.09.2003 si 221/03.12.2003. In concluzie, societatea noastra nu a putut pana in prezent sa isi recupereze cheltuielile pentru lucrari executate in valoare de 110.553.029.464 lei". In finalul memoriului, Dumitru Bucsaru il roaga pe Traian Basescu sa ii acorde sprijinul pentru "recuperarea creantei pe care o avem in relatia cu C.N.F. C.F.R. S.A., pentru a putea la randul nostru sa achitam obligatiile pe care le avem catre stat si catre terti".
Solicitarile si rugile patronului de la "Art Constructii '92" SA au avut in cele din urma efectul scontat. Presedintele avea sa procedeze in aceasta situatie la fel ca si in problema "Alro Slatina", caz devenit deja arhicunoscut. La data de 12.04.2005, Traian Basescu trimite memoriul lui Bucsaru catre fostul sau subordonat de partid, ministrul de atunci al Transporturilor, Gheorghe Dobre. Cu o mentiune insa extrem de importanta: "D-le Ministru Dobre. Rog analizati si rezolvare legala". Sub acest text, scris pe trei randuri, este trecuta data de "12.4.2005" si semnatura sefului statului.
Indicatii precise
Presedintele Basescu i-a sugerat ministrului ce sa faca in acest caz, intervenind in favoarea lui Dumitru Bucsaru. In cele din urma lucrurile s-au rezolvat, iar afaceristul a obtinut ceea ce dorea. Astfel, la cateva luni de la memoriul trimis lui Basescu, firma "Art Constructii" a intrat in posesia celor peste o suta de miliarde. Lucru recunoscut chiar de Dumitru Bucsaru.
Desigur seful statului a incercat sa acopere traficul de influenta pe care l-a facut in favoarea lui Bucsaru prin sintagma "rezolvare leagla". Fapta lui Basescu este insa chiar si asa una extrem de grava. Practic, presedintele si-a incalcat atributiile influentand deciziile unui ministru in folosul unei societati private.
In alta ordine de idei, ne intrebam ce rol mai au consilierii lui Traian Basescu, daca seful statului este cel ce analizeaza situatii de felul celor de mai sus si mai dispune si rezolvari. Consilierii prezidentiali, care au rang de ministru, ar trebui sa fie cei care analizeaza memoriile primite si cauta sa rezolve anumite probleme. Nu presedintele. Care are atributii mult mai importante.
Pe de alta parte, pe masa presedintelui ajung zilnic zeci sau poate chiar sute de memorii de la diverse societati sau simpli cetateni. Interesant de vazut este cate dintre acestea sunt rezolvate. Cate sunt trimise catre ministri cu semnatura si indicatiile presedintelui. Pana acum stim despre doar doua cazuri: "Alro Slatina" si "Art Constructii '92" SA. Daca in ceea ce priveste cazul "Alro Slatina" interventia si presiunile sefului statului s-ar putea justifica dupa anumite pareri, intrucat e vorba despre o mare companie de importanta strategica, in cazul firmei lui Dumitru Bucsaru lucrurile sunt extrem de clare. Presedintele a favorizat si a facut presiuni pentru o societate obisnuita, asa cum mai exista alte cateva mii. Cateva mii de firme care au de recuperat sume uriase de la diverse institutii ale statului dar care nici macar nu se gandesc sa adreseze memorii sefului statului si sa-i ceara ajutorul.
Mai grav, Basescu a intervenit in favoarea unui personaj extrem de controversat ce are mari probleme din punct de vedere legal. Patronul de la "Art Contructii '92" SA, firma care in august 2005 avea sa fie radiata de Bucsaru pentru ca acesta sa scape de datorii, a fost arestat inainte de 1989 pentru delapidare, iar acum se afla in atentia procurorilor anticoruptie pentru mai multe ilegalitati de sute de miliarde. Lucru pe care in mod sigur il stia si presedintele. In aceste conditii, se poate pune urmatoarea intrebare logica: de ce a intervenit Basescu pentru un asemenea personaj asociindu-si numele cu acesta?
Raspunsul este unul extrem de simplu. Dumitru Bucsaru este un vechi apropiat al Partidului Democrat, dar si prieten si partener de afaceri al anumitor oameni din anturajul lui Traian Basescu. Precum Dorin Cocos, sotul Elenei Udrea. Fosta consiliera a lui Basescu, in momentul de fata lider al PD.
Caracatita Bucsaru-Udrea-Cocos
Dumitru Bucsaru are peste zece firme, detinute direct de el sau prin intermediul fiicelor sale, Ramona-Magdalena si Iuliana-Zenaida. De asemenea, in multe dintre societati, Bucsaru este asociat cu diverse persone juridice sau fizice. Numele acestora nu spun nimic la prima vedere.
O verificare mai atenta scoate la iveala insa faptul ca partenerii lui Bucsaru au legaturi cu oameni importanti ce graviteaza in jurul presedintelui.
Una dintre firmele lui Dumitru Bucsaru este "Laur & CD 98 Servcom" SRL, infiintata la 30 septembrie 1998. Aceasta are ca obiect principal de activitate "baruri" si exploateaza strandul Drumul Taberei. Firma este detinuta de mai multi actionari: fiica cea mare a lui Bucsaru, Ramona-Magdalena Bucsaru are 17%, Daniel Tone - 50% si Adrian Florea - 16,5%. De asemenea, la aceeasi societate 16,5% din actiuni sunt detinute de un anume Teodor Andrei Ganciu. Un personaj pe care il gasim si in postura de asociat al lui Dorin Cocos. Sotul fostei consiliere a lui Traian Basescu, Elena Udrea, in prezent lider marcant al Partidului Democrat. Astfel, conform datelor de la Registrul Comertului, acest Teodor Andrei Ganciu detine 50% din firma "E.H.I. Intretinere si Curatenie" SRL, iar Dorin Cocos cealalta jumatate a pachetului de actiuni. Societatea lui Cocos si Ganciu a fost infiintata pe 24 septembrie 2004, are sediul social pe strada Gheorghe Polizu nr. 4 din Sectorul 1 si are obiect principal de activitate "Activitati de intretinere si curatare a cladirilor". Administratorul firmei este Teodor Andrei Ganciu, partenerul lui Dumitru Bucsaru, omul pentru care presedintele a intervenit pe langa fostul ministru Dobre.
De asemenea, aceeasi data de infiintare - 24 septembrie 2004 -, aceeasi adresa - strada Gheorghe Polizu nr. 4, Sectorul 1 -, acelasi actionariat - Ganciu & Cocos, acelasi administrator - Teodor Andrei Ganciu -, le are si firma "E.H.I. Restaurant" SRL, cu obiect principal de activitate "Restaurante".
Asociatul lui Dumitru Bucsaru este partener cu sotul Elenei Udrea, tot in proportii egale, si in firma "Eurohotels si Asociatii" SRL. Societate hoteliera, infiintata pe 17 februarie 2005, la care Ganciu este administrator.
Teodor Andrei Ganciu nu este singurul personaj care face legatura dintre Dumitru Bucsaru si cuplul Udrea-Cocos. Un alt partener al patronului de la "Art Constructii", firma favorizata de Basescu, si al lui Dorin Cocos este o anume Anca Dinu. Aceasta detine 50% din "D & D Global" SRL, societate la care actionar mai este, cu 25%, Ramona-Magdalena Bucsaru, fiica cea mare a patronului protejat de seful statului. Infiintata pe 20 noiembrie 2002, firma are obiect de activitate principal "inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate".
Aceeasi Anca Dinu este cenzor in firma "Laur & CD 98 Servcom" SRL detinuta, asa cum am aratat, de fiica cea mare a lui Bucsaru si de celalalt partener al lui Dorin Cocos, Teodor Andrei Ganciu.
De asemenea, pe directia Cocos-Udrea, Anca Dinu este cenzor in firma "Centrul de Evaluare Medicala si Testare a Fortei de Munca" SA, infiintata pe 10 decembrie 2003. Aici, Dorin Cocos detine 30% din actiuni, iar doctorita Mioara Radu 8%. "Centrul de Evaluare Medicala si Testare a Fortei de Munca" SA este cunoscuta dupa ce a fost implicata in scandalul spolierii muncitorilor romani care plecau la munca in strainatate si care aveau nevoie de certificate de sanatate. In afacere a fost implicata o alta membra importanta dar discreta a PD, Daniela Nicoleta Andreescu, secretar de stat in Ministerul Muncii, condus de pedistul Gheorghe Barbu. In calitate de sefa a Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca, Daniela Andreescu i-a "directionat" pe muncitori catre firma lui Cocos pentru a-si face analizele medicale.
Anca Dinu este actionara cu 70% si la "Centrul de Diagnostic Clinic International", alaturi de doctorita Mioara Radu care detine restul pachetului de actiuni. Desi nu apare in datele Registrului Comertului, surse ale ziarului ZIUA ne-au asigurat ca si aceasta firma este controlata din umbra tot de sotul Elenei Udrea, Dorin Cocos. De asemenea, si "Centrul de Diagnostic Clinic International" a fost implicat la randul sau in scandalul privind jefuirea muncitorilor romani care plecau la munca in strainatate.
"Il cunosc pe Cocos"
Prezentam in continuare discutia dintre un reporter al ziarului ZIUA cu Dumitru Bucsaru.
Domnule Bucsaru, ati avut mai multe contracte de lucrari cu CFR, in urma carora ati avut mari sume de bani de recuperat. Ati trimis, cumva, un memoriu presedintelui Basescu prin care il rugati sa va ajute sa va recuperati creantele de la Caile Ferate?
Am trimis la mai multe institutii, nu-mi mai amintesc exact daca am trimis si Presedintiei. Probabil ca da.
Care sunt relatiile dumneavoastra cu familia Udrea-Cocos?
Cu familia Udrea-Cocos?
Da. Va cunoasteti?
Da.
Relatii de afaceri aveti?
Nu.
Nici prin asociati ai dumneavoastra?
Prin asociati?
Dumneavoastra aveti mai multi asociati. Cunoasteti ca asociati de-ai dumneavoastra sunt asociati, in alte firme, cu Dorin Cocos?
Nu.
Nici un anume Andrei Ganciu?
N-am auzit de Ganciu.
Nu ati auzit de Ganciu? E partenerul dumneavoastra in firma, intr-o firma detinuta de una dintre fiicele dumneavoastra.
N-a lucrat cu CFR-ul, ce legatura are?
Eu nu v-am intrebat daca a lucrat cu CFR.
A facut firma cu niste colegi de facultate, habar n-am cu cine. Dar ce are firma asta?
Doar v-am intrebat daca aveti vreo legatura cu Andrei Ganciu.
Acum chiar nu-mi amintesc.
Dar pe domnul presedinte Basescu il cunoasteti?
Faceti misto de mine sau vreti sa faceti subiect din mine acum?
Nu facem misto, doar v-am intrebat.
M-ati sunat mai devreme sa ma intrebati de datorii, acum ma intrebati de relatia mea cu presedintele Basescu! Da, am fost la Marina cu domnul presedinte.
Ati fost la Marina cu presedintele?
Dom'le, faceti misto de mine! Am 45 de ani, cum sa fiu la Marina cu domnul presedinte Basescu?! N-am fost!
Dar nu il cunoasteti?
Hai, dom'le, va rog frumos, faceti misto de mine.
Dar pe deputatul PD Ioan Oltean il cunoasteti?
Il stiu doar de la televizor.
Fosta ferma a CC al PCR transformata in cartier de lux
O alta afacere pe axa Bucsaru-Udrea-Cocos are in prim plan fosta ferma a CC-ului (Comitetul Central) 30 Decembrie, din localitatea 1 Decembrie, care a fost cumparata de omul pentru care Basescu a intervenit la ministrul Dobre cu 17 milioane de euro.
Societatea detinea un patrimoniu impresionant de 120 de hectare de teren, sere, fabrici de sucuri, conserve si prelucrarea laptelui, ferme, abatoare, sedii administrative sau depozite. De asemenea, patrimoniul mai era completat de alte ferme din Vidra, Adunatii Copaceni Sintesti si Valea Calugareasca. In prezent, unele spatii sunt inca inchiriate, insa altele se afla intr-o stare deplorabila. Important este ca potrivit unor informatii obtinute de reporterii ZIUA, pe locul fostei ferme din 1 Decembrie se va ridica un cartier rezidential. O afacere pusa la cale de Bucsaru impreuna cu aceeasi familie atat de apropiata lui Traian Basescu, Udrea-Cocos.
Pranz cu Ioan Oltean
Patronul protejat de Traian Basescu este, asa cum spuneam, si un apropiat al Partidului Democrat. Unul dintre liderii fostului partid al sefului statului, care are o relatie stransa cu Dumitru Bucsaru, este deputatul si vicepresedintele PD Ioan Oltean. Cei doi se intalnesc frecvent si iau masa la restaurantul Hotelului Intercontinental. Conform unor surse ale ziarului ZIUA, Oltean si Bucsaru s-au vazut anul trecut de aproximativ sase ori la restaurantul de la Intercontinental. Trebuie amintit faptul ca Ioan Oltean, fost coleg de guvern al lui Basescu in perioada 1996-1998, a fost acuzat de curand de practici identice presedintelui. Adica de un posibil trafic de influenta. Dupa cum se stie, fostul ministru al Economiei, Codrut Seres, l-a acuzat pe Ioan Oltean ca a facut interventii repetate in favoarea unor firme din domeniul energetic pentru ca acestea sa incheie contracte extrem de avantajoase. Una dintre firmele mentionate de Seres a fost "Beny Alex" SRL din Negresti Oas.
Cum sa scapi de datorii
"Art Constructii Prest '92" SA, firma lui Dumitru Bucsaru pentru care presedintele Romaniei a intervenit, in aprilie 2005, la ministrul PD al Transporturilor, Gheorghe Dobre, a fost infiintata in 1992. Societatea a functionat pana la 23 august 2005, cand a fost radiata.
Interesant este ca doar cu cateva zile inainte de aceasta data, pe 17 august 2005, a aparut brusc societatea "Valahorum" SRL, cu obiect principal de activitate "Constructii de cladiri si lucrari de geniu civil".
Aceasta este detinuta in totalitate de Iuliana-Zenaida Bucsaru, fiica cea mica a lui Dumitru Bucsaru, dar e administrata de patronul in favoarea caruia Traian Basescu a intervenit pe langa ministrul Dobre. Practic, este de la sine inteles ca prin intreaga manevra, radierea firmei "Art Constructii" si infiintarea "Valahorum", Dumitru Bucsaru nu a dorit altceva decat sa scape de datorii.
Afacerea Eurogara din Focsani
Dumitru Bucsaru a castigat bani frumosi, cinci milioane de euro, si de pe urma reabilitarii si modernizarii garii din Focsani. Lucrare cu care patronul de la "Art Constructii '92" se lauda chiar in memoriul trimis catre Basescu. Afacerea a avut insa mai multe etape in care a fost implicat si baronul de Vrancea, Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Vrancea.
Cel care a decis demolarea garii si a pus pe roate o megaescrocherie care viza transferul multor milioane de euro din Bugetul de stat catre buzunarul "Grupului din Bacau", coordonat de Viorel Hrebenciuc. Afacerea Eurogara din Focsani a reusit sa stranga la o singura masa personaje controversate, atat din Partidul Social Democrat cat si din Alianta DA.
In urma cu mai bine de trei decenii, vechea gara din Focsani a fost declarata monument istoric. Pentru a putea pune la cale o asemenea megaescrocherie, baronul de Vrancea a obtinut, in prima faza, scoaterea imobilului respectiv de pe listele monumentelor istorice. Dupa care a inceput demolarea cladirii cu o arhitectura unica in zona Moldovei, pe motiv ca trebuie reconstruita. Initial, a fost contractata o firma-paravan a presedintelui CJ Vrancea, SC "Aispa '95" SRL, detinuta de Corneliu Prunache. Societatea a incasat peste zece miliarde de lei vechi pentru efectuarea demolarii.
Urmatoarea etapa a afacerii coordonata de "Grupul din Bacau" a fost cheltuirea a cinci milioane de euro avand ca pretext construirea noii gari din Focsani. Pionul principal a devenit Dumitru Bucsaru, a carui firma a construit si modernizat gara. Numai ca, la ora actuala, Eurogara din Focsani se afla intr-o stare jalnica. Ba, mai mult, la receptia partiala a lucrarii au fost trecute cu vederea lipsa unor reglementari privitoare la siguranta in constructii.
In alta ordine de idei, "Aispa '95" SRL, la interventia lui Marian Oprisan si a fratilor Sechelariu, a reusit, de-a lungul timpului, sa contracteze lucrari in valoare de zeci de milioane de euro, finantate atat de la Bugetul de stat, cat si din fonduri SAPARD. De fiecare data lucrarile au fost decontate in avans, iar efectuarea constructiilor a fost intariziata sau chiar neefectuata. Banii au disparut insa din firma. Pe vremea guvernarii Nastase, "Aispa 95" SRL a avut relatii contractuale de tip subcontractor si cu vestita firma "Euroconstruct", controlata de familia Cocos, partenerii, prin interpusi, ai afaceristului protejat de Basescu, Dumitru Bucsaru. Relatii care se refereau la reabilitarea unor drumuri nationale si judetene din Moldova si care au fost girate prin semnatura fostului secretar de stat din cadrul Ministerului Transporturilor Sergiu Sechelariu, fratele primarului de Bacau, Dumitru Sechelariu.
Alte biletele celebre
Traian Basescu a mai fost implicat de curand intr-un scandal de proportii generat tot de un biletel de genul celui prezentat azi in exclusivitate de ZIUA. La 18 ianuarie 2007, seful Partidului Conservator, Dan Voiculescu, l-a acuzat pe seful statului de trafic de influenta, pe motiv ca i-ar fi solicitat fostului ministru al Economiei, Codrut Seres, sa intervina in favoarea unui grup de interese, reprezentat de societatea Alro Slatina.
Voiculescu a prezentat presei un memoriu primit de Basescu din partea societatii din Slatina care fusese retrimis de seful statului lui Seres. Cu indicatii precise: "Rog analizati scrisoarea si dispuneti masuri in conformitate cu interesele Guvernului si, daca este posibil, si cu interesele economiei nationale".
Si premierul Calin Popescu Tariceanu a fost implicat intr-un scandal asemanator. In data de 12 ianuarie, Elena Udrea a dezvaluit ca in urma cu un an si jumatate premierul Tariceanu i-ar fi trimis un bilet presedintelui Traian Basescu prin care il ruga sa intervina la Parchet in dosarul Rompetrol. In 17 ianuarie, Basescu a prezentat presei biletul cu pricina in care era trecuta o mentiune a primului ministru: "Draga Traian, iti trimit alaturat un document redactat de Petromidia in legatura cu cercetarile care au loc. Daca ai ocazia sa vorbesti la parchet despre subiect?".
Tepele unui milionar din "Top Capital"
Dumitru Bucsaru se numara printre cei mai bogati romani, avand, conform revistei "Top Capital", o avere de 10-12 milioane de euro. Bani pe care i-a facut, in cea mai mare parte, de pe urma afacerilor cu statul. Afaceri ilegale prezentate pe larg de presa, dar care au fost ignorate de autoritati. Inchis inainte de 1989 pentru ca a delapidat cooperativa mestesugareasca din Urziceni, Dumitru Bucsaru a fost eliberat imediat dupa Revolutie. Din acel moment, protejatul lui Basescu s-a lansat in afaceri, preluand de la stat mai multe blocuri din Capitala ramase neterminate in 1989.
Cele mai mari tunuri, Dumitru Bucsaru, care detine si clubul de fotbal Unirea Urziceni, le-a realizat cu ajutorul CFR. Afacerile patronului de la "Art Constructii" cu CFR au fost intermediate de prietenul sau, deja celebrul Mihai Nicolaiciuc. Interesant este ca acesta, un simpatizant al PD, a fost numit sef la Regionala Iasi, de Traian Basescu personal, pe vremea cand actualul presedinte ocupa functia de ministru al Transporturilor.
Una dintre afacerile care i-au adus lui Bucsaru profituri enorme a fost Complexul Astoria din Snagov (foto). Caz prezentat pe larg de presa, dar ramas fara urmari. Potrivit ziarului "Cotidianul", in acest caz, CFR, deci statul, a fost pagubit cu aproximativ 600 de miliarde de lei, prin mai multe inginerii financiare puse la cale de cuplul de prieteni Mihai Necolaiciuc - Dumitru Bucsaru. Astfel, pentru amenajarea complexului Astoria din Snagov, aflat in administrarea CFR s-au cumparat, din banii proveniti de la impozitele luate salariatilor CFR, diferite obiecte la preturi uluitoare. Spre exemplu, o oglinda a costat 48 de milioane de lei, o masa 113, o lumanare 5,1 de milioane de lei, iar o simpla pilota de pat 120 de milioane de lei. De asemenea, 100.000 de euro au fost aruncati pe cateva mii de agende, calendare si carnetele, niciodata folosite. Firmele lui Dumitru Bucsaru au incasat 650 de milioane de lei pentru instalatia electrica. Si asta nu e tot. Din acte mai reiese ca la cele opt ferestre ale halei, s-au folosit 460 de balamale si o jumatate de tona de cuie. Mai mult, piscina construita de firma lui Bucsaru a costat nu mai putin de 2,7 milioane euro. Iar exemplele care sa demonstreze jaful pe bani publici care a avut loc la Complexul Astoria pot continua.
Cu acelasi Mihai Nicolaiciuc, personaj lansat de Traian Basescu si care in prezent este fugit din tara, Dumitru Bucsaru a mai pus pe roate o afacere de neimaginat in mod normal, dar extrem de profitabila. O afacere care i-a adus un profit de sute de miliarde. Mai exact, patronul pentru care a intervenit Traian Basescu a vandut, cu complicitatea lui Nicolaiciuc, suruburi cu trei milioane de lei bucata, prejudiciind din nou Ministerul Transporturilor.
Un alt tun dat de Bucsaru, de aceasta data cu ajutorul ANL, a fost ridicarea Ansamblului Parcul, din spatele complexului expozitional "Romexpo". Lucrarea a fost incredintata direct la data de 18 februarie 2004, antrepenorilor, printre care SC "Art Constructii 92" SA. Interesant este ca, potrivit cotidianului "Jurnalul National", informatiile despre aceasta lucrare nu pot fi regasite in Monitorul Oficial. Cert e ca printre locatarii din Ansamblul Parcul se numara si cele doua fiice ale lui Dumitru Bucsaru, antreprenor al proiectului.
De asemenea, firma de constructii a patronului protejat de Basescu a realizat lucrari de reabilitare si la doua camine ale societatii Faur (fosta Uzina "23 August"). Contract de pe urma caruia Dumitru Bucsaru a incasat peste un milion de euro.
Afacerile oneroase ale lui Bucsaru sunt insa mult mai multe si au fost prezentate atat de presa centrala, cat si de cea locala. Ele au intrat si in atentia Directiei Nationale Anticoruptie, dar pana in acest moment impotriva patronului de la "Art Constructii" SRL nu s-a luat nici o masura. Desi dovezi impotriva acestuia exista. De altfel, conform unor surse din cadrul Politiei, afaceristul a avut mai multe dosare la IGP. Anchetatorii si-au declinat insa competenta catre DNA, intrucat prejudiciul era unul extrem de mare.
Texte de George TARATA, Mihnea TALAU si Laszlo KALLAI 
 Afisari: 6654  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 53 Afiseaza toate comentariile  
o simpla si normala rezolutie... :))))   de geek-a-contra
Bilet ti-a trebuit?... bilet ai gasit.   de costy
S-avem pardon, si un copil de gradinita isi da seama ca e trafic de unfluenta mai ales ca e vorba   de Giculica zbanghiul-turbat
PS (Pt Arogski, tot apropo de monarhia constitutionala)   de moroianu
Ca sa poti inscrie....   de costy
Daca vreti sa va stricati de ras, uitati-va la senatorul-bideu pe Realitatea TV - rad toti de el,   de Raquel
Arogantul   de Ratacitul
O rezolutie.   de attius.navius
Foie verde stalp/Pe strada curge un bec,.....   de Marius Adrian Porojnicu
Mi se pare ca problema e pusa gresit   de Ratacitul
mai terminati   de mfs
Piata Universitatii ne-a mai ramas ca salvare !   de ionion
bai frate   de dan toader
Raquel,   de ionion
Stimati prieteni,   de ionion
Cautati din orice samanta de scandal!   de Jecan Alexandru
Jos cu Basescu !   de ionion
unde-s solicitarile celor peste o mie de firme   de simiondan
Catre , Presedentia Romaniai , in atentia Recuperatorului Sef ,   de gili
Ca si-au stricat vederea la figurat de o bucata de vreme...   de plongeur.alpin
FANTASTICA SI TRISTA POVESTE A CANDIDEI PUFULETZ SI A NESABUITULUI EI SEF !   de Raquel
Aloo. Reporters sans Frontieres, Reporters du Monde? Oui...   de plongeur.alpin
campania antibasescu nu mai are nici o limita   de mircea stredie
Bomba fasaita de presa   de Tecletu
ba nu-i deloc "rezolutie normala" sau "rezolutie legala" ..........   de geek-a-contra
Parca ar fi zis "Rog solutionare ilegala"   de Marcus Aurelius
Interesant articolul - vad ca la mineriada a participat si Basescu era ministru   de Maldini
RECUPERATORUL   de gili
Un moment - mai jos aveti traducerea :   de ionion
Multimea de admiratori maritimi iese la atac -in zadar   de Mark
hai sa nu fim naivi ...   de Echilibru
Este corect punctul de vedere a D-lor   de admiratoare
Scutul...   de doctorul
Rezolutia...   de catalin_mattei
Rezolutie legala ?????   de Vasile Corabia
Asta e "dovada" copruptiei la nivel inalt ? Adica..."rezolvare legala" ?   de Tzepelica
Totul a fost perfect legal!   de MarianDaniel
So? where's the fun?   de revusache
iar ne imbroboditi!   de andreifodor
Basescu am inteles, dar DOBRE??? El a dat banii!!! Puneti mina pe DOBRE!!!   de popescu aurel
Rezolutia e legala !   de Marius Adrian Porojnicu
ce trebuie facut?   de invechit
   de paramedia
Omul orchestra   de george nemteanu
Scutul mafiei   de eugcap
Pana nu va fi distrusa increngatura mafiota din jurul preaiubitului, nu are dreptul sa vorbeasca   de Raquel
Basescu isi protejeaza clientela politica   de FoxNewZ
Re: Ca si-au stricat vederea la figurat de o bucata de vreme.. Si ce titlu!!!   de plongeur.alpin
leyko   de Leyko
Sa fie extinsa aria cercetarilor asupra tuturor sefilor !   de alwis46
Bucsaru "uninominal"   de Leyko
Putin ... ne mai salveaza! Basescu jos masca!   de Romeo
Pe mine poti sa ma bati si tot nu pricep unde-i interventia in favoarea societatii X   de Ratacitul
A r h i v a
  Batalia din martie    5 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Scutul mafiei (6654 afisari)
 Cu proba pe masa (3776 afisari)
 S-a descoperit punctul vulnerabil al virusului HIV (3748 afisari)
 Anorexia ucide din nou (3645 afisari)
 Macovei cinci case (3034 afisari)
 Al treilea bilet inflameaza scena politica (537 afisari)
 Planul Moscovei pentru ''reinnoirea socialismului'' in Romania (150 afisari)
 Fostul consilier al lui Emil Constatinescu, Dorin Marian, numit secretar de stat la Cancelaria primului-ministru (128 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03023 sec.