Ziua Logo
  Nr. 3855 de miercuri, 14 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
PLD vrea in PPE
Reprezentanti ai PLD si-au exprimat ieri, la o intalnire cu raportorul pentru Romania al CDU-CSU, Gunther Krichbaum, intentia de a adera, dupa Congresul de constituire, la PPE, a declarat vicepresedintele provizoriu al PLD, Gheorghe Flutur. El a spus ca impreuna cu Valeriu Stoica a avut o intalnire informala cu Gunther Krichbaum, in care liderii PLD au prezentat stadiul programului de pregatire a alegerilor europarlamentare, pozitia formatiunii privind reforma Constitutiei, strategia in domeniul absorbtiei fondurilor europene, precum si alte subiecte de pe agenda europeana. Flutur a mai spus ca in discutiile cu reprezentantul CDU-CSU liberal-democratii au aratat intentia ca, dupa Congresul de constituire, sa inceapa demersurile pentru a adera la familia partidelor populare europene. (R.G.)
BOR va afla in 2010 cum a colaborat cu Securitatea
Membrii Sfantului Sinod au decis ieri sa infiinteze o comisie de studiu care sa "cerceteze" activitatea Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) in perioada comunista. Comisia, care va fi formata din patru istorici si doi academicieni, urmeaza sa-si inceapa activitatea intr-o luna, iar raportul activitatii lor va fi gata tocmai in 2010. Potrivit purtatorului de cuvant al Patriarhiei, Constantin Stoica, din comisie vor face parte istoricii George Enache, Ionut Tudorie, Paul Lucian Brusanowski si Adrian Petcu. Stoica a precizat ca cei patru vor elabora un studiu, pe care il vor prezenta peste trei ani, pe baza bibliografiei existente, a izvoarelor si surselor arhivistice laice si confesionale, pe timpul elaborarii acestuia urmand sa fie "asistati si indrumati" de doi academicieni. "Vor fi si sesiuni de comunicari la 3 - 6 luni. Sa nu va inchipuiti ca intr-o luna ne apucam de lucru si mai comunicam peste trei ani", a adaugat Stoica. Preotul Constantin Stoica a mai spus ca vor trebui incheiate protocoale de cercetare cu "toti detinatorii de arhive", la nivel central si local. (C.E.)
Posibilitati de frauda electorala
Asociatia Pro Democratia isi exprima ingrijorarea fata de faptul ca legislatia romaneasca in baza careia vor fi organizate alegerile pentru Parlamentul European din 13 mai este defectuoasa si nu elimina posibilitatea fraudelor, se arata intr-un comunicat de presa. Asociatia aminteste de posibilitatea votului multiplu "turismului electoral", in conditiile in care se poate vota cu Cartea de identitate in orice sectie de votare din afara localitatii de resedinta, timbrul autocolant cu inscriptia "votat" fiind usor de dezlipit, se arata in comunicat. ApD considera ca excluderea oricarei referiri la observatorii interni si internationali este de natura "sa puna sub semnul intrebarii disponibilitatea autoritatilor de a asigura transparenta procesului electoral". (A.H.)
Gainusa, aproape audiat
Presedintele Comisiei de Aparare a Camerei Mihai Stanisoara (PD), a declarat ieri ca Mircea Gainusa, colonel SPP, a fost audiat, luni, de cativa deputati, si nu de catre Comisie. "Un deputat sau doi au propus ca este necesar sa fie ascultat (Gainusa - n.r.), am spus ca nu este nici o problema, putem asculta pe oricine, dar atunci cand un deputat are o propunere de audiere este foarte logic ca sa se intalneasca el primul cu persoana respectiva, sa stea de vorba si daca i se pare serios sa vina si sa spuna ca este o chestie serioasa care merita audiata in Comisie, asta pentru a evita prezenta unora care doresc publicitate", a spus Stanisoara. (R.G.)
 Afisari: 281  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Testul autonomiei, legal    3 comentarii
  PSD confirma "Vanatul fezandat"    1 comentariu
  Parlamentul pune piedica retrocedarii    3 comentarii
  Ordonanta DIICOT suspendata    
  "Boc, sluga lui Basescu"    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Ralph Fiennes, sex in toaleta avionului (4059 afisari)
 Macovei indezirabila (3774 afisari)
 Hotii de la cablu (2975 afisari)
 Cade Macovei (2921 afisari)
 Romania, incoltita de la Rasarit (2363 afisari)
 Cainii rosii ataca Lisabona (139 afisari)
 Jandarmii romani, acuzati de moartea celor doi protestatari albanezi (98 afisari)
 Premierul asteapta raspunsul Curtii Constitutionale (80 afisari)
 Parlamentul European a adoptat raportul Fava (69 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01962 sec.